Въпреки голямото количество справочна информация както на самия сайт, така и в Интернет, много купувачи на AliExpress все още имат редица въпроси, които не могат да бъдат разрешени по този начин. За да получат съвет или помощ при решаването на проблем, много хора искат да се обърнат към техническата поддръжка и да получат отговор от представител на компанията. Но бутонът за комуникация с оператора по никакъв начин не може да бъде намерен. Въпреки това има възможност да се свържете с екипа за поддръжка.

Свързване с техническата поддръжка на AliExpress

Преди няколко години, когато AliExpress стана много популярен в Русия, той започна активно да се адаптира към работата на тази страна. Тук се появи онлайн чат, където беше доста лесно да се стигне, за да се свържете с оператора. Поради бързането на клиентите, задаващи едни и същи въпроси, поддръжката просто не може да обслужва всички, променяйки стратегията за обслужване. Този раздел беше скрит малко по-дълбоко и ставаше все по-трудно да достигнете до чата с работещ служител, тъй като роботизираният асистент се консултира първо.

Първо, нека изброим списък с въпроси, за които имате право да се свържете с техническата поддръжка:

 • Фатални проблеми с плащането. Най-често това включва редица истории, в които не е възможно да платите за поръчката и парите не отиват на сайта.
 • Незадоволително решение на арбитражния спор. Случва се купувачът да не е доволен от решението, взето от поддръжката на AliExpress, и след няколко пъти отказ, спорът автоматично се приключва с едно от предложените по-рано решения. Ако купувачът все още не е съгласен и вярва, че служителят на сайта е допуснал грешка, несправедливо застанал на страната на продавача, докато разполага с доказателства, той може да се свърже с отдел за поддръжка по този въпрос.
 • Рекламация на продукта. Ако идентифицирате некачествен, незаконен продукт, можете да оставите жалба за него в специален раздел, предлагащ 4 опции за съставяне на иск. Независимо от това, в извънредни ситуации с изискването за премахване на стоките от сайта, можете да се свържете директно със специалист.

  Прочетете също: Подаване на жалба от продавач в AliExpress

 • Възстановяване на суми. По време на възстановяването на сума за неполучена, неизпратена или дефектна поръчка възникнаха проблеми, които не могат да бъдат разрешени сами.
 • Проблеми с продукта. Полученият продукт се оказа счупен, очевиден фалшификат или има други причини, поради които купувачът не иска да го използва и никой не иска да разреши тази ситуация.
 • Измама. Има силни подозрения, че продавачът работи по някакъв начин незаконно и се опитва да заблуди купувача, например, като предлага да извърши плащане / връщане, заобикаляйки системата Aliexpress.

В по-голямата част от други по-малко сериозни случаи писането в подкрепа просто няма смисъл, тъй като въпроси относно продукта трябва да се задават само на продавача, а роботизираната асистентка Ева ще отговаря на често задавани въпроси.

Вариант 1: Отваряне на спор

Начинаещите купувачи не знаят, че в случай на проблеми с продавач или поръчка, те не трябва да се свързват с техническата поддръжка, а да открият спор. В този случай трябва да разрешите проблема сами в рамките на 7 дни и ако това не се случи, представителят на AliExpress ще се свърже със спора. Следователно, ако имате оплакване срещу продавача, но спорът не е открит, служителят на онлайн поддръжката ще ви изпрати да направите точно това. В другите ни статии вече сме обмисляли как да отваряме спорове на сайта и как да ги разглеждаме компетентно.

Повече информация:
Отваряне на спор за AliExpress
Как да спечелите спор на AliExpress

Вариант 2: Свържете се с поддръжката на сайта

Основната опция за диалог със служител за поддръжка е да се използва специална онлайн услуга, в която роботът Eva се намира по подразбиране.Въпреки факта, че първоначално тя ще комуникира с вас, чрез същата форма е напълно възможно да се свържете с представител за поддръжка на живо.

Служителите отговарят на вашите въпроси от 8 до 20 ч. Московско време. През останалото време Ева работи вместо това.

 1. Отворете сайта, намерете раздела в горната част "Помогне" и да го разширите. От списъка с предложени действия изберете "Услуга за поддръжка".
 2. Отидете в раздела Помощ за свързване с оператора на техническа поддръжка на уебсайта на AliExpress

 3. Превъртете до края на страницата и изберете едно от двете, които се прилагат.
 4. Бутони за превключване към чат и изпращане на обратна връзка на уебсайта на AliExpress

 5. "Изречение" просто ви позволява да напишете отзив с благодарности, критики и всичко, което попада под концепцията за обратна връзка.
 6. Форма за обратна връзка в AliExpress

 7. "Онлайн услуга" има за цел да реши проблема ви. Отворете го, за да стигнете до прозореца за чат. Ив първо ще предложи своята помощ. На екрана вече ще има заготовки с бързи въпроси, чрез долния панел можете също да въведете въпроса, който ви интересува, и да го подкрепите със скрийншот.
 8. Поле за въвеждане на текст и качване на екранна снимка за комуникация с оператора на техническата поддръжка на уебсайта на AliExpress

 9. Цялата трудност се крие във факта, че преходът към чат със служител на живо е скрит специално, така че първо да се опитате да получите своя отговор автоматично. Този ход може да се разбере: ако нищо подобно не съществува, служителите ще трябва да отговарят на клиентите на същите банални въпроси, които те не искат да търсят сами. Това решение е просто много трудно да се приложи физически поради необходимостта от огромен брой служители, което от своя страна е материално неблагоприятно. Така че, ако все още не можете да намерите отговора на въпроса си, опитайте се да се свържете със служителя по всички възможни методи.
 10. Ако изпратите екранна снимка на нещо за чат, това не означава, че ще бъдете превключени към представител за поддръжка. Изкуственият интелект ще се опита да разбере независимо какво е заложено и ако не успее, трябва да обясните същността с думи.

 11. В Интернет можете да намерите много начини да се обадите на онлайн оператор до въвеждане на команди в чата. Всичко това вече не работи, така че единственото действие, което е от значение за всички времена, е отхвърлянето на всички предложения на Ева, докато се появи желаният бутон „Започнете чат с оператор“... Получихме го след въпрос, свързан с финанси, както можете да видите на екранната снимка по-долу. Няма гаранция, че това ще бъде от значение след известно време.
 12. Бутон за връзка с оператора на техническата поддръжка на уебсайта на AliExpress

Чат с Tmall

Подобна е ситуацията и с руския клон на Aliexpress, наречен Tmall. Както можете да си представите, проблемите тук са решени за поръчки, направени чрез този онлайн магазин, тъй като служителите са наясно с много нюанси по отношение на поддръжката на поръчки, изпратени в страната.

 1. Вече има бутон на главната страница на сайта „Онлайн чат“.
 2. Бутон за онлайн чат Tmall на AliExpress

 3. Когато обаче отидете в чата, отново ви среща робот.
 4. Разговор с робота в чата Tmall за комуникация с оператора на техническата поддръжка на уебсайта AliExpress

 5. Принципът на извикване на оператор на живо е подобен на този, който вече написахме по-горе. Направихме го, като избрахме въпрос „Кога ще си възстановя сумата?“, отказ от посочване на поръчка от списъка вдясно и последващ избор на опция „Други“... Всъщност същият оператор Ева, адаптиран за Tmall, ще ви помогне и тук. Ще бъде предложена съответна връзка за извикване на специалист в чата.
 6. Връзка за връзка с оператора за техническа поддръжка Tmall на уебсайта на AliExpress

Вариант 3: Мобилно приложение

За тези, които дават приоритет на мобилното приложение, не е необходимо да се използва компютър за решаване на техните проблеми. Съществува напълно подобна форма за чат със същите функции за извикване на служител за техническа поддръжка, която беше описана в Вариант 2.

 1. Разгънете приложението и отидете в раздела "Моят профил".
 2. Отидете на Моят профил в мобилното приложение AliExpress

 3. От списъка с функции изберете "Услуга за поддръжка".
 4. Раздел за поддръжка в мобилното приложение AliExpress

 5. Превъртете надолу страницата и щракнете "Онлайн услуга".
 6. Отидете до Онлайн услугата за комуникация с оператора на техническа поддръжка в мобилното приложение AliExpress

 7. Следвайте указанията, посочени по-горе.
 8. Отворете чата, за да се обадите на оператор на техническа поддръжка в мобилното приложение AliExpress

В заключение трябва да се отговори, че някои предлагат да се използва електронна поща за комуникация, като се изпрати писмо на един от трите адреса като *@aliexpress.com... Не можем да препоръчаме това, тъй като те не са официални и дори работят: писмата вече не отиват там. Сайтът няма телефонен номер, който може да се използва за обаждане на обикновен потребител, който има някакъв въпрос или трудност.Не се обаждайте на номерата, намерени в Интернет, уж предназначени за комуникация с Aliexpress, най-вероятно това е просто неподходяща информация, копирана от някъде другаде или измама с платено скъпо обаждане. Следвайте съветите, предоставени в статията, и необходимостта от търсене на тези данни просто ще изчезне.