Изключването на компютъра е доста проста задача, изпълнена само с три кликвания на мишката, но понякога тя трябва да бъде отложена за определено време. В днешната ни статия ще говорим за това как можете да изключите компютъра или лаптопа с Windows 10 от таймера.

Забавено изключване на компютъра с Windows 10

Има много възможности за изключване на компютъра от таймера, но всички те могат да бъдат разделени на две групи. Първият включва използването на приложения на трети страни, второто - стандартният инструментариум Windows 10 , Нека се обърнем към по-подробно разглеждане на всяка от тях.

Вижте също: Автоматично изключване на компютъра по график

Метод 1: Приложения от трети страни

Към днешна дата има доста програми, които предоставят възможност за изключване на компютъра след определен период от време. Някои от тях са прости и минималистични, заточени за решаване на конкретен проблем, други са по-сложни и многофункционални. В примера по-долу ще използваме представителя на втората група - PowerOff.

Изтеглете програмата PowerOff

 1. Приложението не трябва да се инсталира, така че просто стартирайте изпълним файл.
 2. По подразбиране разделът „Таймер“ ще бъде отворен и това ни интересува. В блока от опции, разположени отдясно на червения бутон, поставете маркер пред елемента "Изключване на компютъра" .
 3. След това, малко по-високо, поставете отметка в полето “Countdown” и в полето в дясно от него посочете времето, след което компютърът трябва да бъде изключен.
 4. Веднага щом натиснете “ENTER” или щракнете с левия бутон на мишката върху свободната зона на PowerOff (най-важното не е случайно да активирате някой друг параметър), ще се стартира обратното броене, което може да бъде наблюдавано в блока “Timer started” . След това компютърът автоматично ще се изключи, но първо ще получите предупреждение.
 5. Изключете компютъра от таймера, като използвате PowerOff за Windows 10
  Както можете да видите от главния прозорец на PowerOff, той има доста функции и ако искате, можете да ги изследвате сами. Ако по някаква причина това приложение не ви подхожда, препоръчваме ви да се запознаете с неговите колеги, за които писахме по-рано.

  Вижте също: D Други програми за изключване на компютъра на таймер

В допълнение към високоспециализираните софтуерни решения, включително тези, разгледани по-горе, функцията на забавено изключване на компютъра е в много други приложения, например в плейъри и торент клиенти.

Например, популярния аудио плейър AIMP позволява да изключите компютъра, след като плейлистът приключи или след определено време.

Изключете компютъра от таймера в AIMP плейъра за Windows 10
Вижте също: Как да конфигурирате AIMP

И в Utorrent има възможност да изключите компютъра, след като всички изтегляния или изтегляния и дистрибуции приключат.
Изключете компютъра с Windows 10 таймер чрез програмата uTorrent

Метод 2: Стандартни инструменти

Ако не искате да изтеглите и инсталирате програма на трета страна на компютъра си, можете да го изключите на таймер, като използвате вградените инструменти на Windows 10, и по няколко начина наведнъж. Най-важното, което трябва да запомните е следната команда:

shutdown -s -t 2517

Посоченият в него номер е броят на секундите, след което компютърът ще се изключи. Именно в тях ще трябва да превеждате часове и минути. Максималната поддържана стойност е 315360000 , а това е до 10 години. Самата команда може да се използва на три места и по-точно в три компонента на операционната система.

 • Прозорец "Run" (наречен бутон "WIN + R" );
 • Команда за прозореца Run, която ви позволява да изключите компютъра с Windows 10 с таймер

 • Търсене на низ ( “WIN + S” или бутон на лентата на задачите);
 • Изключете компютъра с Windows 10 таймер чрез функцията за търсене

 • “Команден ред” ( “WIN + X” с последващ избор на съответния елемент в контекстното меню).

Изключете компютъра с Windows 10 чрез командния ред

Вижте също: Как да стартирате "Command Line" в Windows 10

В първия и третия случай, след въвеждане на командата, натиснете “ENTER”, а във втория, изберете го в резултатите от търсенето чрез натискане на левия бутон на мишката, т.е. Веднага след неговото изпълнение ще се появи прозорец, в който остава времето, което остава преди изключването, в по-разбираеми часове и минути.
Windows 10 известяване за изключване на таймера

Тъй като някои програми, работещи във фонов режим, могат да изключат компютъра, трябва да допълните тази команда с друг параметър - -f (означен с интервал след секунди). Ако се използва, системата ще бъде принудена да се изключи.

shutdown -s -t 2517 -f
Команда за принудително изключване на компютър с Windows 10 на таймер
Ако промените решението си да изключите компютъра, просто влезте и изпълнете следната команда:

shutdown -a
Командата за отмяна на изключването на компютър с Windows 10 с таймер
Вижте също: Изключете компютъра от таймера

заключение

Разгледахме няколко прости опции за изключване на компютъра с Windows 10 таймер. Ако това не е достатъчно за вас, препоръчваме ви да се запознаете с допълнителните ни материали по тази тема, към които има връзки по-горе.