Един от проблемите, които възникват при използването на флаш устройство, е загубата на файлове и папки върху него. В повечето случаи не се паникьосвайте, защото съдържанието на вашите медии най-вероятно е просто скрито. Това е резултат от вируса, който заразява сменяемото ви устройство. Въпреки че е възможно и друга възможност - някои познати производители на компютри са решили да ви помагат. Във всеки случай, можете да решите проблема без помощ, ако следвате съветите по-долу.

Как да видите скритите файлове и папки на USB флаш устройство

За начало сканирайте носителя антивирусна програма, за да се отървете от "вредители". В противен случай всички действия за откриване на скрити данни могат да бъдат безполезни.

Можете да видите скритите папки и файлове чрез:

 • свойствата на проводника;
 • Общ командир;
 • командния ред.

Не изключвайте пълната загуба на информация поради по-опасни вируси или други причини. Но вероятността за такъв резултат не е висока. Каквото и да е, трябва да следвате стъпките, които ще бъдат описани по-долу.

Метод 1: Общ командир

Да се ​​използва Общ командир , направете следното:

 1. Отворете го и изберете категорията "Конфигурация" . След това отидете на настройките.
 2. Маркирайте "Съдържание на панела" . Проверете "Показване на скритите файлове" и "Показване на системните файлове" . Кликнете върху "Прилагане" и затворете прозореца, който понастоящем е отворен.
 3. Съдържание на панела

 4. Сега, като отворите флаш устройство в Total Commander, ще видите съдържанието му. Както можете да видите, всичко е достатъчно просто. Тогава всичко е доста лесно. Изберете всички необходими обекти, отворете категорията "Файл" и изберете "Редактиране на атрибути" .
 5. Отваряне на атрибутите

 6. Премахнете отметката от атрибутите "Скрит" и "Система" . Кликнете върху OK .

Промяна на атрибутите След това можете да видите всички файлове, които са на сменяемото устройство. Всеки от тях може да бъде отворен, което се извършва с двойно щракване.

Прочетете още: Как да заредите от USB флаш устройство в BIOS

Метод 2: Настройки на Windows Explorer

В този случай направете следното:

 1. Отворете USB флаш устройството в "Моят компютър" (или "Този компютър" в по-новите версии на Windows). В горния панел отворете менюто "Подреждане" и отидете на "Опции за папки и търсене" .
 2. Папката и опциите за търсене

 3. Кликнете върху раздела "Преглед" . Превъртете надолу списъка до долу и маркирайте "Показване на скритите папки и файлове" . Кликнете върху OK .
 4. Показване на скритите папки и файлове

 5. Сега файловете и папките трябва да се показват, но те ще изглеждат прозрачни, защото все още имат атрибут "скрит" и / или "система" . Би било желателно да се коригира този проблем също. За да направите това, изберете всички обекти, натиснете десния бутон и отидете на "Properties" .
 6. Отидете в Properties

 7. В блока "Атрибути" премахнете всички ненужни отметки и кликнете върху "OK" .
 8. Премахване на атрибути

 9. В прозореца за потвърждение изберете втората опция.

Потвърждение на извършената операция
Сега съдържанието на флаш устройството ще се покаже според очакванията. Не забравяйте да поставите отново "Да не се показват скритите папки и файлове" .

Струва си да се отбележи, че този метод не разрешава проблема, когато е зададен атрибутът "System" , така че е по-добре да използвате Total Commander.

Прочетете още: Ръководство за защита на флаш устройството от записване

Метод 3: Команден прозорец

Можете да отмените всички атрибути, посочени от вируса, чрез командния ред. Инструкцията в този случай ще изглежда така:

 1. Отворете менюто "Старт" и въведете заявката "cmd" в търсенето. Резултатите ще покажат "cmd.exe" , на който трябва да кликнете.
 2. Стартиране на cmd

 3. В конзолата, моля, напишете

  cd /df:/

  Тук "f" е буквата на вашето флаш устройство. Натиснете "Enter" (това е "Enter" ).

 4. Влизане в първия отбор

 5. Следващия ред трябва да започне с посочването на превозвача. предписват

  attrib –H –S /d /s

  Кликнете върху "Enter" .

Въвеждане на втората команда

Разбира се, скритите файлове и папки са един от най-безобидните "мръсни" вируси. Знаейки как да решаваме този проблем, внимавайте да не възникне изобщо. За да направите това, винаги сканирайте вашето преносимо хранилище с антивирусен софтуер. Ако нямате възможност да използвате мощен антивирусен софтуер, вземете един от специалните инструменти за премахване на вируси, например, Dr.Web CureIt ,

Прочетете още: Как да поставите паролата на USB флаш паметта