Как да напишете лично съобщение в Twitter

Социалната мрежа Twitter е фокусирана основно върху потреблението и създаването на съдържание, което се представя тук под формата на малки текстови публикации с размер 280 знака и може да бъде придружено от връзки и мултимедийни файлове. Комуникацията между потребителите в по-голямата си част се осъществява чрез коментари и репости, но също така тази услуга ви позволява да обменяте лични съобщения. По-нататък ще се съсредоточим върху това как да ги изпратим.

Писането на съобщения на Twitter

Както всички съвременни социални мрежи, Twitter се представя като уебсайт и мобилно приложение. Можете да получите достъп до първия от всеки браузър (на всеки компютър, лаптоп, смартфон или таблет). Вторият е достъпен за използване в Android и iOS. Няма да обсъждаме кой от начините за използване на тази услуга е най-популярен, а просто ще разгледаме как да напишем лично съобщение до потребителя и в двете версии на Twitter.

Прочетете също: Как да създадете акаунт в Twitter

Вариант 1: Браузър

Независимо на коя операционна система работи вашият компютър или лаптоп и кой браузър използвате, за да изпратите съобщение до потребител на социалната мрежа Twitter, следвайте връзката по-долу и следвайте тези стъпки:

Начало на Twitter

 1. Ако не сте упълномощени в акаунта си, направете това, като първо кликнете върху „Вход“ и след това посочете своето вход (псевдоним, имейл адрес или телефонен номер) и парола на страницата за вход и след това отново кликнете върху „Вход“ .
  Въведете вашето потребителско име и парола в акаунта си в Twitter
  Прочетете също: Отстраняване на неизправности в Twitter
 2. Преди да продължите да пишете лично съобщение до потребителя, трябва да го намерите. Можете да направите това по един от трите начина:
  Отидете на търсенето на човек, за да публикувате в Twitter

  • Ако знаете неговото име или псевдоним в социалната мрежа, използвайте търсенето (реда в горния панел, разположен вдясно от миниатюрата на снимката на вашия профил) и въведете тези данни. Щом видите желания резултат, кликнете върху него, за да отидете на страницата с профили.
  • потърсете потребител на социална мрежа по име в Twitter

  • Ако знаете на кого искате да пишете, сте абонирани за него, но не знаете как да изписва името или псевдонима му, отидете на страницата си, като кликнете върху името (отдясно на снимката на профила), след което отворете раздела „Последователи“ и намерете там лицето, на което планирате да изпратите съобщение. Кликнете върху неговото име, за да отидете на съответната страница.
   търсене на потребители, които да публикуват в Twitter

   Забележка: Ако потенциалният получател на съобщението е абониран за вас, но вече не сте в него, трябва да го потърсите в раздела „Читатели“ .

  • Ако искате да напишете на случаен човек, в чийто запис или коментар сте се натъкнали в собствения си поток (или в нечия страница), коментари или препоръки, кликнете върху неговото име, за да отидете в профила.

   Избор на потребител в емисията, за да изпрати съобщение в Twitter

 3. Без значение как стигате до страницата на потребителя, на който искате да напишете, кликнете върху бутона „Съобщение“, намиращ се под краткото описание на профила, под снимката (вляво третата част от страницата).

  Преминете към писане на лично съобщение в Twitter

  Забележка: Ако няма бутон „Съобщение“ , потребителят е деактивирал възможността да му изпраща лични съобщения. Това ограничение не може да бъде заобиколено, но може да бъде измамно - просто създайте запис на страницата си със споменаването му във формата @ user_name_twitter . Вярно е, че това вече не може да се нарече лично съобщение - то може да бъде видяно от всички ваши читатели и, вероятно, значителна част от читателите на адресата.

  Невъзможност за изпращане на съобщение до Twitter

 4. Появява се диалогов прозорец с поле за въвеждане. Напишете съобщението си (тук можете да напишете повече от 280 знака). Освен това е възможно да добавите изображения и GIF анимации към текста.
 5. Писане на лично съобщение до потребител на социалната мрежа Twitter

 6. Кликнете върху „Изпращане“ и изчакайте потребителят да види вашето съобщение, да го прочете и да отговори.
 7. Изпратете лично съобщение до Twitter
  Просто можете да напишете лично съобщение на член на социалната мрежа Twitter чрез неговата уеб версия, достъпна във всеки браузър. Вярно е само за тези, които са оставили тази възможност отворена в настройките за поверителност на своя профил.

  Раздел за лични съобщения в Twitter
  Цялата ви кореспонденция с потребителите на услугата ще се съхранява в секцията „Съобщения“ , разположена в „заглавката“ на сайта.

  Прочетете също: Как да промените езика на интерфейса на Twitter на руски

Вариант 2: Мобилно приложение

Както писахме във въвеждането, в средата на мобилните операционни системи iOS и Android, социалната мрежа Twitter се представя като отделно приложение. Интерфейсът на двете версии е практически еднакъв, поне по отношение на решаването на днешния ни проблем.

Как да напишете лично съобщение на мобилното приложение Twitter

Изтеглете Twitter от Google Play Store
Изтеглете Twitter от App Store

 1. Използвайте една от връзките по-горе, за да инсталирате клиентското приложение на социалната мрежа, ако това не е направено преди.
  Инсталиране на приложението за социални медии Twitter

  Стартирайте го и влезте в акаунта си.

 2. Стартирайте и влезте в мобилното си приложение Twitter

 3. След това намерете потребителя, на когото искате да изпратите лично съобщение. Както в случая с браузъра, трябва да действате по един от трите алгоритма:
  • Използвайте търсенето, за което е осигурен отделен раздел в мобилния Twitter, ако знаете името или псевдонима на бъдещия получател.
  • търсене на потребители в социалната мрежа в мобилното приложение Twitter

  • Намерете го в списъка на тези, които четете (първо ще трябва да отидете на собствената си страница с профили), ако сте абонирани за него, или в списъка на вашите читатели, ако той само ви чете.
  • Потърсете потребител на социалната мрежа в следното в мобилното приложение Twitter

  • Ако това е потребител, който току-що сте срещнали в просторите на социална мрежа (в емисията, препоръките или коментарите), докоснете неговото име или аватар, за да отидете на страницата с профила.
  • Потърсете потребител в потока, за да му изпратите съобщение в мобилното приложение Twitter

 4. След като сте на страницата на желания потребител, кликнете върху изображението на плика в кръг.
 5. Преминете към писане на съобщение до потребител на социалната мрежа Twitter

 6. Въведете съобщението си в полето, специално предназначено за това, допълвайки го с мултимедийни файлове, ако е необходимо.
 7. Писане на съобщение до потребител на социална мрежа в приложението Twitter

 8. Кликнете върху бутона за изпращане, направен под формата на самолет.
 9. Изпращане на лично съобщение до потребител от мобилното приложение Twitter
  Това е всичко, изпратено е лично съобщение до потребителя на Twitter, сега остава само да изчакаме отговор на него. За да видите цялата кореспонденция в мобилното приложение, има отделен раздел, иконата на който, като пристигне нова „входяща кутия“, ще бъде подчертана от броя на известията.
  Преглеждайте историята на чата на потребителя в Twitter
  Прочетете също: Как да използвате Twitter

заключение

В тази кратка статия разгледахме как да напишете лично съобщение до потребител на социалната мрежа Twitter. Това може да стане както на компютър, така и на смартфон или таблет, разликите са минимални.