Instagram е изключително популярна услуга, която е много популярна сред потребителите на смартфони. Следователно, не е изненадващо, че приложението понякога може да работи неправилно или напълно да откаже да функционира. За щастие все още съществуват начини, по които услугата да може да работи.

Въпросът за неизпълнимостта на Instagrams е съвсем общ, тъй като може да не се налага да стартирате приложението, но не работи, например, публикуването на снимки. В тази статия се опитахме да засегнем максимално всички възможни повреди в Instagram, за да се върнете към нормалното използване на услугата.

Опция 1: Приложението не се стартира

Първо, нека да разгледаме случая, когато Instagram напълно откаже да започне с притурката ви. Може да има подобен проблем по различни причини.

Причина 1: Приложението (операционната система) се срива

Първото нещо, което трябва да направите, е да рестартирате устройството си. В повечето случаи това просто действие е достатъчно, за да стане програмата да работи. Обикновено това изисква да задържите клавиша за захранване за дълго време, след това задръжте svayp на екрана (за iOS) или изберете подходящия елемент в менюто за изключване (за Android).

Изключване на устройството

Ако това не помогне, преинсталирайте Instagram. При различни модели този процес може да се извърши по различен начин, например при Apple iPhone трябва да задържите иконата на приложението за дълго време, след което да кликнете върху иконата с кръстче и да потвърдите изтриването.

Деинсталирайте приложението Instagram iPhone

Причина 2: Отхвърлената версия на приложението

Ако сте деактивирали инсталираните програми за автоматично актуализиране, струва си да се подозирате, че не са съвместими старата версия на Instagram и текущата версия на мобилната операционна система.

В този случай ще трябва да отворите магазина си за приложения и да отидете в секцията "Актуализации" . Ако елементът "Актуализиране" е близо до Instagram, опитайте да инсталирате актуализацията или да инсталирате напълно Instagram, както е описано по-горе.

Актуализиране на приложението на iPhone

Причина 3: Предишна версия на операционната система

Разработчиците на Instagram се опитват да покрият максималния брой версии на операционните системи, но рано или късно старата операционна система няма да бъде поддържана от тях.

В случай, че сте потребител на притурка с Android, която има версия на операционната система под четвъртата, е вероятно програмата да не се стартира заради това.

Най-сигурното решение е да търсите в Интернет за по-стара версия на Instagram, която все още се поддържа от вашето устройство и след това се инсталира на вашия смартфон. Трябва да се разбере, че ако използвате старата версия на Instagram, няма да имате нови функции.

Ако сте потребител на iPhone под осмата версия, няма да можете да получите и новата версия на Instagram. За щастие App Store трябва по подразбиране да ви предложи да изтеглите последната налична версия за вашето устройство, така че ще трябва да деинсталирате приложението от устройството и след това да изтеглите отново и да се съгласите да инсталирате най-новата версия.

Причина 4: софтуер за конфликт (настройки)

В по-редки случаи програмата може да не се стартира поради конфликт на софтуер или настройки, конфигурирани на смартфона. Най-ефективният вариант в този случай е нулиране на всички настройки (съдържанието ще остане на мястото си).

Изчистване на iPhone

 1. Отворете настройките на вашия смартфон и отворете секцията "Basic" .
 2. Основни настройки на iPhone

 3. В долната част на прозореца ще трябва да отворите подраздел "Нулиране" .
 4. Секция Reset на iPhone

 5. Изберете "Нулирайте всички настройки" и след това се съгласявайте с продължаването на избраната процедура.

Възстановявайте всички настройки на iPhone

Нулиране на Android

За разлика от iOS, Android OS има различни черупки от производители на други производители, които могат напълно да променят външния вид на системата и името на параметрите, така че указанията по-долу са приблизителни.

 1. Отворете своя смартфон в настройките и изберете "Разширени" в секцията "Система и устройство" .
 2. Още настройки за Android

 3. Отворете секцията "Възстановяване и нулиране" .
 4. Възстановяване и нулиране на Android

 5. В долната част на прозореца, който се отваря, изберете секцията "Нулиране на настройките" .
 6. Нулиране на Android

 7. След като се уверите, че елементът "Изчистване на паметта на устройството" не е активен, изберете бутона "Лични данни" и потвърдете намерението си да възстановите настройките.

Изтрийте личните данни в Android

Опция 2: Приложението започва, но не зарежда информация

След като стартирате Instagram, на екрана автоматично се показва касета, в която ще бъдат изтеглени снимките от профила, за които сте абонирани.

Обикновено, ако изображенията откажат да се зареждат, трябва веднага да помислите за ниското качество на интернет връзката. Ако е възможно, преминете към друга безжична мрежа, след което информацията ще бъде заредена бързо и правилно.

В допълнение, интернет може да не работи правилно и поради неизправност в устройството, така че понякога, за да разрешите проблема, притурката просто трябва да рестартирате.

Опция 3: не изтегляйте снимки в Instagram

Проблемът при качването на снимка е един от най-често срещаните и може да бъде причинен от различни фактори, които бяха обсъдени подробно на нашия уебсайт.

Прочетете още: Защо не зарежда снимката в Instagram

Опция 4: не зарежда видеото в Instagram

В случай, че проблемът, който имате при изтеглянето, не е изображения, а видео, тогава трябва да обърнете внимание на другата ни статия.

Прочетете още: Защо не се зарежда видеото в Instagram?

Вариант 5: приложението е стартирано, но е много бавно (изоставащо)

Ако приложението работи, но с трудности, трябва да подозирате и да изпробвате няколко възможни причини.

Причина 1: Устройството е заето

Ако притурката ви едновременно изпълнява голям брой приложения - това може лесно да причини бавна и неправилна работа на Instagram.

На първо място, трябва да изчистите списъка с текущи програми. Например, на iPhone на Apple, можете да изпълните тази процедура, ако кликнете два пъти върху бутона Начало на отключеното устройство и след това повторите ненужните приложения, като оставите само Instagrams, ако е възможно.

Затваряне на приложения на iPhone

Можете да го направите просто, просто като рестартирате устройството. След стартиране, ако проблемът е RAM, приложението ще работи много по-бързо.

Причина 2: Ниска скорост на интернет

Instagram не може да се използва без връзка с интернет. Освен това, за да може приложението да е удобно, скоростта на мрежата трябва да е на ниво.

Проверете текущата скорост на мрежата с приложението Speedtest. Ако резултатите показват, че скоростта на интернет е по-ниска от поне един Mbit / s, трябва да се свържете с друг мрежов източник, чиято скорост трябва да е по-висока.

Изтеглете приложението Speedtest за iPhone

Изтеглете приложението Speedtest за Android

Проверка на скоростта на интернет

Понякога ниска скорост на мрежата може да бъде причинена от неизправност на смартфона. Можете да решите проблема, като го рестартирате.

Причина 3: Неправилна работа с приложението

Ако приложението има силни "бъгове", струва си да опитате да го инсталирате отново, както е описано в първата версия на тази статия.

Освен това, понякога разработчиците могат да пускат неуспешни актуализации, които напълно ви лишават от нормалната работа на приложението. В този случай, като правило, проблемите бързо се определят от нова актуализирана оперативно.

Вариант 6: Не мога да се регистрирам в Instagram

И какво, ако все още не сте започнали да използвате приложението и проблемът вече съществува? Ако не можете да се регистрирате в Instagram, моля, кликнете върху връзката по-долу, за да разберете какви са препоръките за решаване на този проблем.

Прочетете още: Защо не мога да се регистрирам в Instagram?

Вариант 7: Не мога да вляза в Instagram

Упълномощаване - процесът на въвеждане на профила на услугата чрез задаване на пълномощия.

Прочетете още: Как да влезете в Instagram

Ако не можете да влезете в Instagram, трябва да проверите за една от причините за проблема.

Причина 1: неправилно потребителско име / парола

На първо място, трябва да проверите няколко пъти истинността на пълномощията. Не забравяйте, че наскоро сте променили паролата си?

Ако не влезете и не можете, а системата систематично докладва неправилна парола, струва си да опитате да я възстановите.

Прочетете още: Как да възстановите паролата в Instagram

Неправилна парола за Instagram

Ако системата съобщи, че сте посочили невалидно потребителско име, проблемът може да бъде много по-сериозен - ако профилът ви е присвоен за това влизане, може да означава, че страницата ви е била изтрита, например, в резултат на хакерство от измамници.

Неправилно влизане за Instagram

В този случай, за съжаление, страницата не може да бъде възстановена по никакъв начин, което означава, че единственото решение, с което разполагате, е регистрацията на нов профил.

Прочетете още: Как да се регистрирате в Instagram

Причина 2: Няма връзка с интернет

Естествено, работейки с Instagram, е необходимо да осигурите на устройството си стабилен и високоскоростен достъп до интернет. Проверете дали на вашия смартфон има интернет и се опитайте да отидете онлайн във всяка друга програма, например браузър.

Причина 3: Неправилна текуща версия на приложението

В редки случаи проблемът с влизането в Instagram може да възникне от повредата на текущата версия на приложението. Опитайте се да го инсталирате отново, за да започнете. Не помогна ли? След това изчакайте актуализацията, която като правило пристига достатъчно бързо или, ако е възможно, преместете Instagram на по-стара и стабилна версия.

Обикновено това са основните причини за неефективността на приложението Instagram и как да се решат проблемите. Надяваме се статията ви да ви помогне да разрешите проблема.