IOS

Какво да направите, ако iPhone не вижда SIM картата
Тъй като iPhone е преди всичко телефон, за да можете да осъществявате повиквания, да изпращате съобщения и да стартирате онлайн, той трябва да има инсталирана SIM карта на оператора. В тази статия проблемът ще бъде обсъден подробно, когато смартфон с ябълка не вижда поставената SIM карта.

Защо iPhone не вижда SIM картата

По-долу ще разгледаме основния списък с причини, които могат да повлияят на появата на проблем с видимостта на SIM картата от телефона ви, както и опции за тяхното премахване.

Причина 1: Неправилна връзка

 1. Преди всичко трябва да се уверите, че SIM картата е правилно свързана с телефона. Първо трябва да отворите тавата за SIM картата със специален клип.
 2. Отваряне на слот за SIM карти на iPhone с клип

 3. Когато тавата е извадена от устройството, издърпайте SIM картата. Поставете отново чипа надолу. Също така се уверете, че изрязаният ъгъл на картата съответства на жлеба в тавата.
 4. Поставете SIM картата в тавата на iPhone

  Още подробности: Как да поставите SIM карта в iPhone

 5. Внимателно натиснете SIM картата, така че тя да се впише плътно в тавата. След това поставете таблата на място, като я поставите, докато щракне. Включете екрана и проверете дали операторът е дефиниран в горния ляв ъгъл на екрана.

Причина 2: неизправност на SIM картата

Не трябва да изключваме възможността, че проблемът не е в iPhone, а в самата карта, която по някаква причина е неуспешна. Можете да проверите това с помощта на друг телефон: просто свържете SIM картата към нея и проверете нейната работа. Ако сте проверили, че картата е дефектна, трябва да се свържете със салона на най-близкия оператор. По правило процедурата за смяна на SIM картата се предоставя безплатно.

Причина 3: Неизправност на телефона

При всякакви прояви на неправилна работа на iPhone, първото нещо, което трябва да опитате, е да рестартирате телефона. Като правило, този прост метод в повечето случаи ви позволява успешно да решите проблема с комуникационната производителност.

Рестартиране на IPhone

Още подробности: Как да рестартирате iPhone

Причина 4: Неуспешни настройки на мрежата

Неуспехът в настройките на мрежата може да възникне веднага след началото на работата на iPhone и след известно време. За да го елиминирате, трябва да опитате да нулирате мрежата.

 1. Отворете настройките на вашия смартфон и преминете към раздела "Основни" .
 2. Основни настройки на iPhone

 3. В долния панел изберете бутона "Нулиране" .
 4. Нулирайте настройките на iPhone

 5. Докоснете опцията „Нулиране на мрежовите настройки“ и потвърдете, че процесът започва с помощта на паролата.
 6. Нулирайте мрежовите настройки на iPhone

Причина 5: Отказ на фърмуера

Ако телефонът все още не вижда свързаната SIM карта, трябва да приемете, че в iOS е настъпила сериозна повреда в софтуера. Можете да го разрешите чрез мигане на устройството.

 1. Свържете вашия iPhone към компютъра чрез USB кабел и след това го стартирайте. iTunes софтуер ,
 2. Сложете вашия смартфон в режим DFU. Този режим е авариен и се използва за решаване на проблеми в операционната система на устройството.

  Поставяне на iPhone в режим DFU

  Още подробности: Как да поставите iPhone в DFU режим

 3. Ако входът на iPhone в DFU е правилен, iTunes ще докладва свързаното устройство. Не се притеснявайте, ако екранът показва грешен цвят на смартфона. Кликнете върху бутона „OK“ .
 4. Свързан iPhone в режим DFU в iTunes

 5. По-нататък Айтун ще предложи да се възстанови устройството. Започнете този процес и изчакайте да приключи: първо, програмата сама ще изтегли най-новата версия на iOS, след което продължете с инсталирането на фърмуера.
 6. Възстановяване на iPhone от режим DFU в iTunes

 7. Когато прозорецът за добре дошли се появи на екрана на смартфона, активирайте устройството и проверете дали мобилният оператор е определен.

  Още подробности: Как да активирате iPhone с помощта на iTunes

Причина 6: Повреда на клетъчния модул

За съжаление, ако препоръките, дадени в горната статия, не дават положителен резултат, трябва да се подозирате за хардуерен срив - провал на клетъчния модул. По-точна информация можете да предоставите на квалифициран специалист. Затова трябва да се свържете със сервизния център, където ще се извършва диагностика. Ако капитанът разкрие, че проблемът наистина се крие в повредата на клетъчния модул, дефектната част ще бъде заменена.

IPhone ремонт

В повечето случаи проблемът, когато iPhone не вижда sim-kat, възниква или поради неправилния му монтаж в устройството, или поради неизправности в софтуера. И само в редки случаи възниква хардуерна неизправност.