Антивирусите в по-голямата си част са начини за ефективна защита на системата от вируси. Но понякога "паразити" проникват дълбоко в операционната система, а просто антивирусна програма няма да спести. В такива случаи трябва да потърсите допълнително решение - всяка програма или програма, която може да се справи със злонамерения софтуер.

Едно такова решение е Kaspersky Rescue Disk, което ви позволява да създадете диск за спешно възстановяване, базиран на операционната система Gentoo.

Сканираща система

Това е стандартна характеристика на всеки антивирусен софтуер за компютъра, но Kaspersky Rescue Disk сканира без да използва основната операционна система. За тази цел той използва вградения OC Gentoo.

Сканиране на системата на Kaspersky Rescue Disk

Стартирайте компютъра от CD / DVD и USB носител

Програмата ви позволява да включите компютъра, като използвате диск или USB флаш устройство с него, което е особено полезно и необходимо в случаите, когато операционната система е блокирана от злонамерена програма. Такова стартиране е възможно благодарение на операционната система, интегрирана в тази програма.

Графични и текстови режими

Когато стартирате програмата, трябва да изберете какъв режим да се зареди. Ако изберете графика, тя ще бъде подобна на нормална операционна система - управлението на Rescue Disk ще се осъществи с помощта на графична обвивка. Ако започнете в текстов режим, няма да видите графична обвивка и ще трябва да управлявате диска чрез диалоговите прозорци.

текстов режим Kaspersky Rescue Disk

Информация за оборудването

Тази функция събира цялата информация за компонентите на вашия компютър и я съхранява в електронна форма. Защо това е необходимо? Да предположим, че не сте могли да изтеглите програмата в нито един от режимите, а след това да запазите тези данни на флаш устройство и да я изпратите на техническа поддръжка.

информация за Kaspersky Rescue Disk

Помощта се предоставя изключително на купувачи на търговска лицензия за такива видове продукти като Kaspersky Anti-Virus или Kaspersky Internet Security ,

Гъвкави настройки за сканиране

Друга интересна функция е настройването на различни опции за сканиране за Kaspersky Rescue Disc. Можете да промените настройките за актуализиране и сканиране на обекта за вируси. В приложението има допълнителни параметри, сред които са категориите открити заплахи, възможността за добавяне на изключения, опции за известяване и т.н.

достойнство

  • Сканиране без засягане на заразената операционна система;
  • Много полезни настройки;
  • Възможност за записване на спасителен диск на USB или диск;
  • Няколко начина на използване;
  • Подкрепа за руския език.

недостатъци

  • Помощ, свързана с програмата, може да бъде получена само от собствениците на търговски лиценз за Kaspersky Anti-Virus или Kaspersky Internet Security

Разглежданото от нас антивирусно решение е едно от най-добрите в борбата срещу зловреден софтуер. Благодарение на правилния подход на разработчиците, можете да премахнете всички заплахи, без да зареждате главната операционна система и да не позволявате на вируса да прави нищо.

Свали Kaspersky Rescue Disk безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт

Прочетете още:
Как да защитите USB флаш устройството от вируси
Проверяваме компютъра за заплахи без антивирус