Играта на LA Noire не стартира на Windows 10

LA Noire е една от добре познатите компютърни игри от компанията Rockstar Games, която беше пусната през 2011 г., много преди пускането на операционната система Windows 10. Съответно, когато се опитват да стартират това приложение на тази платформа, някои потребители могат да срещнат различни видове грешки. Те са свързани с различни фактори, така че първо трябва да намерите причината и след това да преминете към решението. На следващо място, бихме искали да говорим за решения на проблемите със стартирането на LA Noire на компютри, работещи под Windows 10.

Fix LA Launch проблеми в Windows 10

Днес ще обсъдим проблеми с пускането, които се отнасят само за лицензираната версия на въпросната игра. За собствениците на пиратски асембли също препоръчваме да следвате инструкциите по-долу, но ако те са неефективни, най-доброто решение би било да изтеглите друга сглобка, тъй като най-вероятно сте попаднали на игра с повредени файлове. Нека започнем с наличните корекции, като вземем предвид най-простото и най-често решение за проблемите.

Метод 1: Инсталирайте компонентите на .NET Framework

Библиотеката .NET Framework играе важна роля в работата на приложения, включително LA Noire. Тази игра изисква версия 3.5 на компютъра, за да работи правилно. Затова първоначално препоръчваме да разберете инсталираната версия на стандартния компонент. За подробни инструкции как да направите това, прочетете нашата отделна статия от друг автор, като кликнете върху връзката по-долу.

Повече подробности: Определяне на версията на Microsoft .NET Framework на компютър

Ако изведнъж установите, че инсталираната версия е под препоръчителната 3.5, ще трябва да се актуализирате, за което ще ви помогнат и други материали на нашия сайт. Там авторът описа подробно два налични метода за актуализиране на версията на .NET Framework, така че просто трябва да изберете най-подходящия.

Повече подробности: Как да актуализирате .NET Framework

Метод 2: Антивирусно управление

Поради стартирането на определени процеси, някои антивируси дори блокират лицензираната версия на играта LA Noire, когато се опитват да влязат. В случай, че срещнете факта, че играта се срива веднага след включване и антивирусът добавя файлове в карантина, ще трябва да конфигурирате изключения или просто да деактивирате защитата за продължителността на играта. Като начало препоръчваме да деактивирате програмата, за да сме сигурни, че тя участва в проблеми със стартирането. Ако това помогне, вече трябва да добавите играта към изключенията. Ще намерите цялата необходима информация по тези теми в другите ни статии на следните връзки.

Повече подробности:
Деактивиране на антивирус
Добавяне на програма към антивирусни изключения

Метод 3: Деактивиране на защитната стена на Windows

Един от основните проблеми при стартирането на LA Noire е постоянната синхронизация. Най-често се причинява от факта, че стандартните средства за защита на операционната система блокират интернет връзката за това приложение. Този проблем се решава чрез банално деактивиране на защитната стена. И тук, както в антивирусния софтуер, има функция за добавяне на софтуер към изключения, което може да бъде полезно в ситуации, когато трудности с програмата възникват именно заради защитната стена на Windows.

Прочетете също: Ръководство за конфигуриране на защитната стена на Windows 10

Метод 4: Преинсталиране на социален клуб

Както знаете, в LA Noire има мултиплейър, а самата игра е свързана с приложението Social Club за синхронизиране на постиженията в играта и други моменти. Вечната синхронизация по време на опитите за влизане може да означава, че социалният клуб не работи правилно и трябва ръчно да бъде нулиран. Това става доста бързо, само с няколко кликвания:

 1. Отворете "Старт" и чрез търсенето отидете на класическото приложение "Контролен панел" .
 2. Отидете на контролния панел, за да премахнете приложението Social Club

 3. Намерете секцията „Програми и функции“ .
 4. Отидете на програми и компоненти, за да деинсталирате приложението Social Club

 5. Намерете Rockstar Games Social Club и щракнете двукратно върху тази линия.
 6. Стартиране на инструмента за премахване на приложения на Social Club

 7. Потвърдете премахването на този инструмент.
 8. Потвърждение за премахване на приложението на Social Club

 9. Следвайте връзката по-долу, за да стигнете до официалния сайт за поддръжка на програмисти за игри. Там кликнете върху връзката, за да изтеглите последната версия на Social Club.

  Изтеглете Social Club от официалния сайт

 10. Изтеглете последната версия на приложението Social Club от официалния уебсайт

 11. Когато изтеглянето завърши, стартирайте инсталатора.
 12. Стартиране на инсталатора на приложението Social Club

 13. Извършете позната и проста процедура за инсталиране.
 14. Стандартна процедура за инсталиране на социален клуб

След това е препоръчително да рестартирате компютъра и едва след това да опитате да играете LA Noire. Сега проблемът с вечната синхронизация трябва да изчезне.

Метод 5: Деактивиране на настройките за съвместимост с пара

Както споменахме в началото на статията, ние се фокусираме върху лицензираната версия на играта, която се разпространява на търговския етаж пара , съответно и се стартира чрез официалния клиент. Настройките за съвместимост на самия клиент понякога пречат на нормалната работа на игрите. Това е свързано и с LA Noire, затова ви съветваме да проверите следните параметри:

 1. Кликнете върху пряк път Steam RMB и отидете на имоти.
 2. Отидете на Steam Properties за управление на съвместимостта

 3. Щракнете върху раздела Съвместимост .
 4. Отворете раздела за съвместимост на Steam

 5. Премахнете всички отметки от елементите, ако те са поставени някъде.
 6. Деактивиране на всички опции за съвместимост за Steam

 7. След това проверете същите действия в отделното меню „Промяна на настройките за всички потребители“ .
 8. Деактивирайте настройките за съвместимост за всички потребители на Steam

Не забравяйте да приложите промените и рестартирайте Steam клиента, за да влязат в сила всички настройки. Едва след това опитайте да рестартирате LA Noire.

Както можете да видите, има пет различни метода, които са предназначени да премахнат проблемите със стартирането на игра от Rockstar. Ако нищо от това не помогна, опитайте да го инсталирате отново, защото понякога някои файлове не са инсталирани правилно.