Подреждането на мебели в апартамент и планирането на дизайна му може да бъде щастлива задача, ако не използвате допълнителни инструменти. Светът на цифровите технологии не остава настрана и предлага редица софтуерни решения за интериорен дизайн. Прочетете нататък и ще научите за най-добрите програми за планиране на дома, които можете да изтеглите безплатно.


Основните функции, като смяна на оформлението на помещението (стени, врати, прозорци) и подреждането на мебелите са в почти всяка програма за интериорен дизайн. Но на практика във всяка от програмите за подреждане на мебели в стаята има някакъв собствен чип, уникална възможност. Някои програми се открояват за удобство и лекота на работа.

Интериорен дизайн 3D

Външен вид на програмата Интериорен дизайн 3D

Интериор Дизайн 3D е отлична програма за подреждане на мебели в стая от руски предприемачи. Приложението е лесна за използване, но в същото време има само внушителен брой функции. Програмата е просто приятна.

Вижте апартамент от първия човек в интериорен дизайн 3D

Функционална виртуална обиколка - погледнете стаята от първия човек!

Създайте виртуално копие на вашата къща: апартаменти, вили и др. Моделите на мебелите могат гъвкаво да се променят (размер, цвят), което ви позволява да пресъздадете съществуващите мебели в живота. Освен това програмата ви позволява да създавате многоетажни помещения.

Програмата ви позволява да видите стаята си с мебелите, подредени в нея в няколко изгледа: 2D, 3D и first-person.

Недостатъкът на програмата е нейното заплащане. Безплатното използване е ограничено до 10 дни.

Изтеглете 3D Дизайн

Урокът: Подреждаме мебели в интериорен дизайн 3D

Stolplit

Появата на програмата Stolplit

Следващата програма на нашия преглед е Stolplit. Това също е програма от руски разработчици, които едновременно притежават онлайн магазин за продажба на мебели.

Програмата перфектно се справя с създаването на оформлението на помещението и подреждането на мебелите. Всички налични мебели са категоризирани - за да можете лесно да намерите подходящ гардероб или хладилник. За всеки елемент се посочва цената му в магазина Stolplit, която отразява приблизителната цена на тази мебел на целия пазар. Приложението ви позволява да създадете спецификация на помещенията - оформлението на жилището, характеристиките на стаите, информация за добавената мебел.

Можете да разгледате стаята си в триизмерен визуален формат - точно както в реалния живот.

Недостатъкът е липсата на възможност за персонализиране на модела на мебелите - не можете да променяте ширината, дължината му и т.н.

Но програмата е абсолютно безплатна - използвайте колкото искате.

Изтеглете софтуера Stolplit

ArchiCAD

3D проекция в Archicad

ArchiCAD е професионална програма за проектиране на къщи и разпределение на жилищни помещения. Тя ви позволява да създадете пълноправен модел на къщата. Но в нашия случай, можете да се ограничите в няколко стаи.

След това можете да подредите мебели в стаята и да видите как изглежда вашият дом. Приложението поддържа 3D визуализация на стаите.

Недостатъците включват трудността при работа с програмата - тя все още е предназначена за професионалисти. Друг недостатък е неговото заплащане.

Изтеглете софтуера ArchiCAD

Сладко начало 3D

Визуализиране на стая в Sweet Home 3D

Sweet Home 3D - съвсем друг въпрос. Програмата е предназначена за масова употреба. Следователно дори и неопитен потребител на компютъра ще го разбере. 3D форматът ви позволява да гледате стаята по обичайния ъгъл.

Аранжираните мебели могат да се променят - задават размера, цвета, дизайна и т.н.

Уникалната характеристика на Dream Home 3D е възможността да записвате видео. Можете да записвате виртуална обиколка на стаята си.

Изтеглете софтуера Sweet Home 3D

Планиране 5D

Мисли за интериора в Planner 5D

Planner 5D е друга проста, но функционална и удобна програма за планиране на къщата. Както и в други подобни програми, можете да създадете интериор на жилищните помещения.

Поставете стените, прозорците, вратите. Изберете тапет, под и таван. Подредете мебелите в стаите - и ще получите вътрешността на мечтите си.

Planner 5D - доста голямо име. Всъщност програмата поддържа триизмерна визуализация на стаите. Но това е достатъчно, за да видите как изглежда вашата стая.

Приложението е налице не само на компютъра, но и на телефони и таблети с Android и iOS.

Минусите на програмата включват намалената функционалност на пробната версия.

Изтеглете софтуера Planner 5D

IKEA Начало Планиране

3D изглед в IKEA Home Planner

IKEA Home Planner е програма от добре познатата световна мрежа за продажба на мебели. Приложението е създадено, за да помогне на клиентите. С помощта на него можете да определите дали нов диван ще се побере в стаята и дали отговаря на интериорния дизайн.

Ikea Home Planner ви позволява да създадете триизмерна проекция на стаята, след което да я обзаведете с мебели от каталога.

Недостатък е, че подкрепата на програмата спря в далечната 2008 година. Следователно приложението има леко неудобен интерфейс. От друга страна - Ikea Home Planner е на разположение на всеки потребител безплатно.

Изтеглете IKEA Home Planner

Астрон Дизайн

Добавяне на мебели към дизайна на астрона

Astron Design е безплатна програма за интериорен дизайн. Това ще ви позволи да създадете визуално представяне на нови мебели в апартамента, преди да го купите. Има голям брой видове мебели: легла, шкафове, нощни шкафчета, домакински уреди, осветителни елементи, декоративни елементи.

Програмата е в състояние да покаже вашата стая в пълен 3D. В същото време качеството на картината е просто удивително с нейния реализъм.

Променете показването на стаята в Astron Design

Стаята изглежда реална!

Можете да разгледате апартамента си с нови мебели на екрана на монитора.

Недостатъците са нестабилната работа на програмата на Windows 7 и 10.

Изтеглете софтуер Astron Design

Аранжори за стая

3D изглед на проекта в Room Arranger

Room Arranger - друга програма за проектиране на стаята и подреждането на мебелите в стаята. Можете да посочите външния вид на стаята, включително подовата настилка, цвета и текстурата на тапета и т.н. Освен това можете да конфигурирате средата (изглед извън прозореца).

След това можете да подредите мебели в интериора. Задайте местоположението на мебелите и цвета им. Дайте на стаята пълен облик с природа и осветителни елементи.

Room Arranger поддържа стандартите за програми за интериорен дизайн и ви позволява да разгледате стая в триизмерен формат.

По-малко - заплащане. Безплатният режим е валиден за 30 дни.

Изтеглете програмата Room Arranger

Google SketchUp

Проверка на SketchUp

Google SketchUp е програма за дизайн на мебели. Но като допълнителна функция в нея има възможност за създаване на стая. Това може да се използва за пресъздаване на стаята ви и допълнително подреждане на мебели в нея.

Поради факта, че SketchAP е предназначен предимно за моделиране на мебели, можете да създадете абсолютно всеки модел домашен интериор.

Недостатъците включват ограничената функционалност на безплатната версия.

Изтеглете Google SketchUp

Pro100

Pro100

Програмата с интересното име Pro100 е отлично решение за интериорен дизайн.

Създаването на триизмерен модел на стаята, подреждането на мебелите, нейното подробно регулиране (размери, цвят, материал) - това е непълен списък на характеристиките на програмата.

За съжаление, свободната версия има много ограничен набор от функции.

Изтеглете софтуера Pro100

FloorPlan 3D

Информация за обектите в етаж 3d

FlorPlan 3D е друга сериозна програма за проектиране на къщи. Подобно на ArchiCAD, той е подходящ и за планиране на интериора. Можете да създадете копие от апартамента си и след това да подредите мебели в него.

Тъй като програмата е предназначена за по-сложна задача (проектиране на къщи), може да изглежда трудно да се справи.

Изтеглете софтуер FloorPlan 3D

Начало План Про

Home Plan Pro изтеглите безплатно

Home Plan Pro е предназначен за изготвяне на планове на помещения. Програмата не се справя с проблема с дизайна на интериора, тъй като няма възможност за добавяне на мебели към чертежа (има само добавяне на фигури) и няма триизмерна визуализация на стаите.

По принцип това е най-лошото решение за виртуалното обзавеждане в дома от представеното в този преглед.

Изтегляне на Home Plan Pro

Visicon

Visicon

Последната (но не и най-лошата) програма в нашия преглед ще бъде Visicon. Visicon е програма за изграждане на къща.

С него можете да създадете триизмерен модел на стаята и да подредите мебелите в стаите. Мебелите са разделени на категории и могат да бъдат регулирани гъвкаво по размер и външен вид.
Минус отново същата като повечето от тези програми - безплатна безплатна версия.

Изтегляне на софтуер Visicon

Това е краят на нашия преглед на най-добрите програми за интериорен дизайн. Оказа се малко стръмно, но ще имате много да избирате. Опитайте една от представените програми, а поправката или закупуването на нови мебели за къщата ще премине необичайно гладко.