Като се има предвид популярността на електронната музика в нашето време, не е изненадващо, че има огромно разнообразие от софтуер, който да бъде създаден. Отделно споменаваме софтуера за създаване на ремикси чрез смесване на няколко музикални композиции и покриване на различни ефекти върху тях. В този материал ще бъдат разгледани най-видните представители на тази категория програми.

DJ ProMixer

Тази програма разполага с всички необходими инструменти за висококачествено комбиниране на две песни в една. Сред характеристиките му най-забележителното е изтеглянето на видеоклип от връзка от интернет, избирането на саундтрак от него и редактирането му.

DJ Промикс Ремиксър

Много неприятно е политиката на компанията за разработчици. Официалният сайт казва, че програмата е напълно безплатна, но когато се опитате да използвате някои функции, се появява предложение за закупуване на пълната версия.

Изтеглете софтуера DJ ProMixer

MP3 ремикс

Този софтуер не е пълноправен, но е инсталиран като добавка за Windows Media Player , От една страна, това значително ограничава функционалността на MP3 Remix, от друга страна, тази функция ви позволява да правите вашите промени в музиката по време на прослушването.

MP3 миксер Remixer

Плюс това допълнение е възможността за записване на крайния резултат от обработката на музика, но няма много ефекти, които да се използват за прилагане на ефектите.

Изтегли MP3 ремикс

Кръст DJ

Сред безплатните софтуерни продукти в тази категория тази програма вероятно е една от най-добрите, защото има богати възможности за редактиране на музика, малко по-ниско от платените конкуренти.

Програма за ремиксиране на Cross DJ

Една забележителна черта на Cross DJ е интеграцията с популярни музикални онлайн услуги, а именно с качи и SoundCloud. Това ви позволява да изтегляте материали от тях за създаване на ремикси и да споделяте резултатите от работата си с обществеността.

Освен това, докато редактирате и смесвате музика, можете да гледате клипове, свързани с тях.

Изтегляне на софтуер Cross DJ

Майор DJ лудост

Друг свободен софтуер, който има доста представителен, макар и малко по-малък набор от инструменти за обработка, отколкото предишния. Много прост интерфейс позволява за кратък период от време да се разберат всички основни функции на такива програми и при необходимост да се премине към по-модерни продукти.

Майор DJ лудост Remixer

Основният недостатък на Major DJ Insanity е липсата на възможност за записване на получената информация и редактиране на музикално произведение. В допълнение, програмата от доста време не се поддържа от разработчика.

Изтегляне на софтуера Major DJ Insanity

Cubase Elements

Този софтуер е проектиран не толкова, за да получите ремикси от няколко песни, колко да създадете собствена музика от нулата. Като работите с тази програма, можете да създавате музикални произведения, като използвате както подготвени проби от звукозаписи, така и композиране с помощта на виртуални аналози на музикално оборудване.

Cubase Elements Remixer

След като напишете композиция, която ви подхожда, можете лесно да я запишете и дори да го наслагвате с видеоклипа, който сте избрали. Единственият недостатък на програмата е доста високата цена, която обаче е справедлива, като се има предвид предоставеното качество, а не по-лошо от професионалните студия за записване.

Изтеглете елементите на Cubase

Traktor Pro

Професионална програма за създаване на ремикси, която се използва както от начинаещи, така и от опитни диджеи. Сравнявайки го със софтуера по-горе, можем да заключим, че тук има почти всичко, което позволява някои безплатни програми или евтини програми да се открояват срещу всеки друг.

Програмата за ремиксиране на Traktor Pro

В допълнение, Traktor Pro е подходящ и за изпълнения на живо, благодарение на подкрепата на най-разпространеното DJ оборудване. Въпреки това, много начинаещи музиканти могат да изплашат доста висока цена за пълната версия на програмата.

Изтегляне на Traktor Pro

FL Studio

Това е цифрова звукова работна станция, най-близка до възможностите и предназначението си към Cubase Elements. Има всичко необходимо, за да създадете собствена музика от самото начало. В допълнение, тази програма се използва от много музиканти, за да се създадат уговорки, да се налагат вокали, а след това да се добави всичко това към пълна работа.

Програмата за ремиксиране на FL Studio

Много забележителна особеност на програмата е подкрепата за VST plug-ins, които могат да бъдат свързани понякога, за да се увеличи възможността за препокриване на различни ефекти върху музикалните композиции. Както Traktor Pro, така и Cubase Elements, този продукт се отнася до професионален софтуер и следователно струва много пари.

Изтеглете софтуер FL Studio

Mixcraft

Друга професионална програма за създаване и редактиране на музика. Има много подобна функционалност с предишния софтуер. Много полезна е способността да се създават музикални означения, които, макар и изпълнени на основно ниво, могат да помогнат значително в определени ситуации.

Софтуер за ремиксиране на

Основният недостатък на този софтуерен продукт е много ниското качество на много записани аудио записи, от които е необходимо да създадете своя собствена работа, но няма абсолютно никакъв проблем при добавянето на ваши собствени мостри.

Изтегляне на софтуер

Виртуален DJ

Вероятно най-известната програма за създаване на ремикси. Това е симулация на истинска DJ конзола и идеално е подходяща както за композиране и записване на композиции у дома, така и за изпълнения на живо.

Програма за ремиксиране на виртуални DJ

Високото качество на обработка и запис, възможността да се свързвате с истинско музикално оборудване и изобилието от ефекти, налични за налагане на музика правилно правят Virtual DJ една от най-добрите програми в тази категория, въпреки много високите разходи.

Изтегляне на софтуер Virtual DJ

Ableton Live

Това е професионален софтуер, като FL Studio. В основната конфигурация тази програма почти не се различава от функционалността от горното. Пълната версия обаче значително надвишава всички конкуренти в своята категория.

Ableton Live Remixer

Едно от основните предимства е възможността за пълна автоматизация на всички звукови параметри и наслагвания на ефекти. Но за такава широка функционалност и заплащане ще имате страхотна сума от $ 749.

Изтегляне на Ableton Live

Музиката е неразделна част от човешкия живот. Ако решите да се присъедините към това изкуство чрез създаване на собствени ремикси, тогава всяка от горепосочените програми може да ви предостави всички необходими инструменти за тяхното създаване. Най-разумният, най-вероятно ще започне с просто и безплатно решение като Major DJ Insanity и след това ще преминете към по-модерен софтуер.