В момента сред интернет потребителите, социалните мрежи са много популярни. Всеки има своя собствена страница, където се качва основната снимка. Някои прибягват до използването на специален софтуер, който помага за украса на изображението, добавяне на ефекти и филтри. В тази статия избрахме някои от най-подходящите програми.

Вашият аватар

Вашият аватар е стара, но популярна програма по това време, което ви позволява бързо да създадете просто основно изображение за използване в социалните мрежи или във форума. Нейната функция е да държи заедно няколко картини. По подразбиране е налице голям брой безплатни шаблони.

Редактор във вашия аватар

Освен това има прост редактор, в който можете да регулирате кръгообращението и разделителната способност на изображението. Недостатъкът е присъствието на снимката на логото на програмиста, което не може да бъде премахнато.

Изтеглете вашият аватар

Adobe Photoshop

Сега, Photoshop е лидер на пазара, много подобни програми се опитват да имитират и да се опитат да го имитират. Photoshop ви позволява да извършвате всякакви манипулации с изображения, да добавяте ефекти, да работите с корекция на цветовете, слоеве и много други. Неопитните потребители, този софтуер може да изглежда трудно поради изобилието от функции, но овладяването не отнема много време.

Основен прозорец на Adobe Photoshop

Разбира се, този представител е идеален за създаване на собствен аватар. Обаче, като го направите качествен, ще бъде доста трудно, препоръчваме ви да се запознаете с учебния материал, който е свободно достъпен.

Изтеглете Adobe Photoshop

Paint.NET

Заслужава да се споменава "по-големият брат" на стандартната Paint. Има няколко инструмента, които ще бъдат полезни при редактирането на снимка. Имайте предвид, че Paint.NET ви позволява да работите със слоеве, което прави възможно създаването на по-сложни проекти. Освен това има режим на корекция на цветовете, регулиране на нивата, яркост и контраст. Paint.NET се разпространява безплатно.

Основен прозорец Paint.NET

Изтеглете Paint.NET

Adobe Lightroom

Друг представител на Adobe. Функционалната Lightroom се фокусира върху груповото редактиране на изображения, променянето на техния размер, създаването на слайдшоута и фотообектите. Никой обаче не забранява да работите с една снимка, каквато е необходима в този случай. Потребителят разполага с инструменти за корекция на цветовете, размер на изображението и ефект на наслагване.

Основен прозорец Adobe Photoshop Lightroom

Изтеглете Adobe Lightroom

CorelDRAW

CorelDRAW - редактор за работа с векторни графики. На пръв поглед изглежда, че той наистина не се приближава към този списък, така е. Съществуващите инструменти обаче могат да бъдат достатъчни, за да създадат прост аватар. Има набор от ефекти и филтри с гъвкави настройки.

Чертеж в CorelDRAW

Препоръчваме да използвате този представител само ако няма други опции или трябва да работите с прост проект. Основната задача на CorelDRAW е напълно различна. Програмата се разпространява срещу заплащане, а пробна версия е достъпна за изтегляне на официалния сайт за разработчици.

Изтегляне на CorelDRAW

Macromedia Flash MX

Тук нямаме работа с обикновен графичен редактор, но с програма, създадена за създаване на уеб анимация. Разработчикът е известен на много компании Adobe, но софтуерът е много стар и не е поддържан от дълго време. Сегашните функции и инструменти са достатъчни, за да създадете уникален анимационен аватар.

Лента с инструменти на Macromedia Flash MX

Изтеглете Macromedia Flash MX

В тази статия сме избрали за вас списък от няколко програми, които ще бъдат оптимални за създаване на собствен аватар. Всеки представител има свои собствени уникални възможности и ще бъде полезен в различни ситуации.