Desktop Desktop

Tableau Desktop е софтуер, чиято функционалност е единствено насочена към създаване на диаграми. Разработчиците обърнаха специално внимание на детайли и инструменти, които се използват активно при разработването на глобални проекти. В Desktop Desktop няма ограничения за типа графики или броя на вградените елементи: можете да комбинирате различни графики, да добавяте всякакво количество статистика, да посочвате местата и причините за конкретни етапи. Ако графиката е част от презентация, показваща растежа на компанията или други показатели, вмъкнете слайдове на живо, дайте им заглавия и ги използвайте, за да детайлизирате презентацията.

Използване на Desktop Desktop за създаване на графики на вашия компютър


За разширена аналитика ще трябва да създадете не просто панел с цифри, а огромен проект. Tableau Desktop ви позволява бързо да извършвате мощни изчисления въз основа на съществуваща информация, плъзгане и пускане на точки на прекъсване и преглед на статистически обобщения. Това ще помогне да се създаде гледна точка на статистическото разбиране чрез анализ на тенденциите, регресии и корелации. Задавайте нови въпроси, идентифицирайте търсенето, идентифицирайте възможности и вземайте информирани решения с увереност, защото математиката на Tableau Desktop винаги е правилна. Единствените два недостатъка на този софтуер са платената дистрибуция и липсата на руски език, но от официалния сайт можете да изтеглите безплатно демо версия, за да се запознаете с Tableau Desktop и да решите дали да го закупите.

Изтеглете Desktop Desktop от официалния уебсайт

yEd Графичен редактор

yEd Graph Editor е мощен софтуер за Windows, който можете да използвате за бързо и ефективно създаване на диаграми и графики за голямо разнообразие от теми. Добавете проекти ръчно или импортирайте външни данни за анализ - вградените алгоритми за автоматично разположение yEd Graph Editor ще създаде напълно коректен дисплей на всеки целеви елемент и трябва само леко да редактирате готовия документ.

Използване на yEd Graph Editor за създаване на графики

Този софтуер поддържа импортиране на ваши собствени данни от електронна таблица на Excel или XML, елементи за автоматично подреждане, експортиране на растерни и векторни графики във формат PNG, JPG, SVG, PDF, SWF. Поддържа широк спектър от yEd Graph Editor видове графики: BPMN, блок-схема, родословно дърво, семантични мрежи, социални медии и UML. В допълнение към това, yEd също така поддържа организационни диаграми, смарт карти, плаващи диаграми, диаграми на взаимоотношения на елементи и др. Можете да разберете пълния списък на функциите на yEd Graph Editor на официалния уебсайт, като кликнете върху връзката по-долу.

Изтеглете yEd Graph Editor от официалния уебсайт

Dia Diagram Editor

Следващият софтуер, насочен към създаване на диаграми, се нарича Dia Diagram Editor и е малко по-нисък по функционалност от двата описани по-горе представители. За някои потребители обаче това дори ще бъде плюс, тъй като в този софтуер процесът на формиране на диаграма или друг проект ще бъде по-лесен. На екранната снимка по-долу можете да видите разделянето на работното пространство на Dia Diagram Editor на няколко области. Горе вляво са основните инструменти за управление на линии, точки и добавени обекти, а отдолу е списък с фигури, налични за рисуване. Поставете всички фигури и линии в областта вдясно, създавайки желаната графика.

Използване на Dia Diagram Editor за създаване на графики

Dia Diagram Editor поддържа слоеве, така че се опитайте да създадете тяхното правилно разпределение, когато работите с проект - това ще помогне, ако трябва да редактирате, преместите всеки обект поотделно или да създадете група от елементи, например, да ги преместите наведнъж или да преоразмерите. В този софтуер няма руски език, но интерфейсът е много прост, така че всеки може да го разбере. Препоръчваме ви да се запознаете с останалите принципи на работа с диаграми в Dia Diagram Editor веднага след изтеглянето и инсталирането на това безплатно приложение.

Изтеглете Dia Diagram Editor от официалния сайт

Майкрософт Уърд

Microsoft Word е добре познат текстов редактор, който предоставя на потребителя, освен възможността за въвеждане на текст, и други инструменти за форматиране на техните документи. Сред всички модули, присъстващи в Word, ще става дума за тези, които са отговорни за създаването на диаграми и графики. В последната компилация на софтуера има до шестнадесет различни шаблона за изграждане на различни диаграми и графики: например, можете да формирате точково представяне или да изградите дърво, като посочите първоначалните данни.

Използване на Microsoft Word за създаване на графика

В Microsoft Word има различни стилове, а също така поддържа ръчно редактиране, което ще помогне да се направи външният вид на диаграмата подходящ за цялостния дизайн на документа. Предимството на този графичен софтуер е, че е изключително лесен за научаване и е идеален за прости задачи и презентации, където освен самата графика има и блок с текст.

Изтеглете Microsoft Word

На нашия сайт можете да прочетете материали по темата за създаване на графики в Microsoft Word. В него ще намерите два метода за поставяне на елементи, а също така ще научите за принципите на редактиране на добавена графика или диаграма от всякакъв тип.

Повече информация: Как да създадете диаграма в Microsoft Word

Microsoft Excel

Ако трябва да изградите графика чрез извършване на определени математически изчисления или входовете непрекъснато ще се променят, Microsoft Excel в идеалния случай ще се справи с поставената задача. В него можете да използвате формули, за да изградите верига от входни данни и след това да създадете графика от тях, която да показва текущите общи суми на тези данни. Например Microsoft Excel е идеален за визуализиране на ръста на продажбите или приходите.

Използване на Microsoft Excel за създаване на графики

Графиките в Excel също са различни, но най-популярни са обичайните. Можете да добавяте пресичания, точки и едва след това допълнително да редактирате самата диаграма и да участвате в свързването на клетки. Всеки потребител може да разбере това с минимални усилия. Ще бъде по-трудно да се направи график само ако има твърде много входове, защото тогава ще е необходимо да отделите малко повече време за попълване на таблицата.

Изтеглете Microsoft Excel

По аналогия с Microsoft Word искаме да предложим ръководство за създаване на графики в Excel. Там ще намерите инструкции как да добавяте и редактирате редовен график, както и друга информация за работа с тези елементи.

Повече информация: Изграждане на графика в Microsoft Excel

Microsoft PowerPoint

PowerPoint е третото решение на Microsoft, което е подходящо за съставяне на диаграми. Основният функционален фокус на този инструмент е създаването на презентации, така че ако трябва да направите някаква демонстрация, всички негови елементи могат да бъдат комбинирани в тази програма. Поставянето на диаграма следва същия принцип като в Word, който се отнася и за наличните шаблони. Стандартната опция на PowerPoint ви позволява да вмъкнете вече създадена диаграма от файл, което също понякога става полезно при взаимодействие със софтуера.

Използване на Microsoft PowerPoint за създаване на графика

Основният графичен дизайн в PowerPoint идва от вградените инструменти за направа на слайдове. Можете да използвате различни форми, стилове на писане, да добавите музика и анимация, ако е необходимо. Този подход ще бъде най-правилен при сложната разработка на проекта, когато в допълнение към графика присъстват и други елементи.

Изтеглете Microsoft PowerPoint

За по-подробна информация относно работата с диаграми в Microsoft PowerPoint вижте разширеното ръководство на нашия уебсайт на връзката по-долу.

Повече информация: Създайте диаграма в PowerPoint

OpenOffice Writer

Ако искате да използвате текстов редактор за създаване на графики, но решенията на Microsoft са твърде скъпи за вас, разгледайте OpenOffice Writer. Това е безплатен аналог на добре познатата програма на Microsoft, която има всички едни и същи функции и взаимодействието с тях се случва приблизително по същия алгоритъм. Този софтуер има по-малък набор от шаблони, но има вграден съветник за диаграми, с помощта на който се създава не само визуализация, но и параметри за него, серия от данни и допълнителни елементи.

Използване на OpenOffice Writer за създаване на графика

След успешното създаване, графиката може да бъде поставена във всяка област на документа и да се пристъпи към по-нататъшно взаимодействие с нея. OpenOffice Writer предлага и други поддържащи инструменти, които ви позволяват да промените външния вид на вашия документ, да добавяте коментари, изображения и други обекти. За да направите това, просто трябва да се справите с прост интерфейс, точките от който са напълно преведени на руски.

Изтеглете OpenOffice Writer

За подробно ръководство за правилата за създаване на графики и диаграми в OpenOffice, предлагаме да посетите статия от друг наш автор на връзката по-долу.

Повече информация: Графиране на диаграми в OpenOffice Writer