DLL

Файлове като steam_api64.dll са библиотеките, които се свързват Клиентското приложение на Stim и играта, купена от него. Понякога актуализациите на приложението на клиента могат да повреждат файловете и да причинят бъг. Грешката се показва на всички текущи версии на Windows.

Методи за решаване на проблема steam_api64.dll

Първата и най-очевидната опция е да преинсталирате играта: неправилният файл ще бъде възстановен в правилното състояние. Преди да направите това, препоръчваме ви да добавите този файл към антивирусните изключения - ако играта поддържа модификации, те често използват променени файлове, които софтуерът за сигурност възприема като заплаха.

Прочетете повече: Как да добавите файл към изключенията на антивирусите

Вторият начин, който ще помогне за справяне с проблема - ръчно изтегляне на изгубения файл и поставянето му в папката с играта. Не е най-елегантният метод, колкото и да е ефективен в някои случаи.

Метод 1: Преинсталирайте играта

Библиотеката steam_api64.dll може да бъде повредена поради много причини: твърде активен антивирус, замяна на файла от потребителя, проблеми с твърдия диск и много други. В повечето случаи е достатъчно да забраните играта, да я деинсталирате и да я почистите предварително.

 1. Изтрийте играта по начин, който ви подхожда универсален , има и специфични за различните версии на Windows (например за Windows 95 , Windows 8 и Windows 7 ).
 2. Почистване на регистъра - е необходимо играта да не вдигне пътя към неправилния файл, записан в системата. Такава процедура е описана подробно в това ръководство , За тази цел можете да използвате програмата CCleaner ,

  Прочетете повече: Изчистете регистъра с CCLeaner

 3. Ние инсталираме играта, след като се уверим, че сме добавили steam_api64.dll към антивирусните изключения. Препоръчително е също да не се използва компютърът за други задачи по време на процеса на инсталиране: поради натоварената оперативна памет може да възникне повреда.

Обикновено тези мерки са достатъчни за отстраняване на проблема.

Метод 2: Поставете steam_api64.dll в папката за игри

Този метод е полезен за тези потребители, които не искат или нямат възможност да преинсталират играта отначало. За да използвате този метод, направете следното.

 1. Изтеглете желания DLL на всяко място на твърдия диск.
 2. Подаде steam_api64 в папката на Explorer

 3. На настолния компютър намерете командата за бърз достъп до играта, чието стартиране причинява грешка. Кликнете с десния бутон върху него и изберете "Местоположение на файла" в контекстното меню.
 4. Отворете директорията на играта, за да преместите steam_api64

 5. Отваря се директория с игрални ресурси. По всяко приемливо начин, копирайте или преместете steam_api64.dll в тази папка. Просто плъзгане и пускане ще направи.
 6. Преместете steam_api64 в папката с желаната игра

 7. Рестартирайте компютъра и опитайте да започнете играта - най-вероятно проблемът ще изчезне и няма да се появи отново.

Опциите, описани по-горе, са най-простите и най-често срещаните. За някои игри обаче са възможни някои конкретни мерки, но е неразумно да ги включим в тази статия.

За да избегнете подобни проблеми, ви препоръчваме да използвате само лицензиран софтуер!