В Microsoft Edge , както и в други популярни браузъри, е възможно да добавите разширения. Някои от тях значително опростяват използването на уеб браузъра и обикновено се инсталират от потребителите.

Най-добрите разширения за Microsoft Edge

Днес има 30 разширения за Edge в магазина на Windows. Много от тях нямат особена стойност по отношение на практичност, но има и такива, с които вашето намиране в интернет ще бъде много по-удобно.

Но не забравяйте, че за да използвате повечето разширения, ще ви трябва сметка в съответните услуги.

Важно! Инсталирането на разширения е възможно при условие, че на компютъра ви е налице годишна актуализация.

AdBlock и Adblock Plus рекламни блокери

Това е едно от най-популярните разширения на всички браузъри. AdBlock ви позволява да блокирате реклами на страниците на сайтовете, които посещавате. Така че не е нужно да се разсейвате от банери, изскачащи прозорци, реклами във видеото YouTube и така нататък. За целта просто изтеглете и активирайте това разширение.

AdBlock в Microsoft Edge

Изтеглете разширението AdBlock

Като алтернатива на Microsoft Edge е налице и Adblock Plus , Сега обаче това разширение е в етап на ранно развитие и Microsoft предупреждава за възможни проблеми в работата си.

Adblock Plus в Microsoft Edge

Изтеглете разширението Adblock Plus

Универсалните ножици OneNote, Evernote и Save to Pocket

Клиентите ще бъдат полезни, ако трябва бързо да запазите страницата или нейния фрагмент. И можете да избирате точно полезни области на статията без излишни рекламни и навигационни панели. Запазените изрезки ще бъдат на сървъра OneNote или Evernote (зависи от избраното разширение).

Така че изглежда като да използвате OneNote Web Clipper:

Уеб клиент за

Изтеглете разширението OneNote Web Clipper

И така - Evernote Web Clipper:

Evernote уеб клипър в Microsoft Edge

Изтеглете разширението Evernote Web Clipper

Запазването в джоба има същата цел като предишните версии, позволява да отложите интересни страници за по-късно. Всички запазени текстове ще бъдат достъпни във вашия личен сейф.

Запазване в джоба в Microsoft Edge

Изтеглете разширението "Запазване в джоба"

Преводач на Microsoft

Удобен, когато онлайн преводачът е винаги на разположение. В този случай това е корпоративен преводач от Microsoft, до който имате достъп чрез браузъра Extension.

Иконата на Microsoft Translator ще се покаже в адресната лента и можете да кликнете върху бутона, за да преведете страницата на чужд език. Можете също така да избирате и превеждате отделни фрагменти от текста.

Преводач на Microsoft в Microsoft

Изтеглете разширението на Microsoft Translator

Последната парола

След като инсталирате това разширение, ще имате постоянен достъп до пароли от профилите си. В LastPass можете бързо да запазите нова регистрация и парола за сайта, да редактирате съществуващи ключове, да генерирате парола и да използвате други полезни опции за управление на съдържанието на вашето хранилище.

Всички пароли ще се съхраняват на сървъра в шифрована форма. Това е удобно, защото Те могат да се използват в друг браузър със същия мениджър на пароли.

Последна парола в Microsoft Edge

Изтеглете разширението LastPass

Офис Онлайн

Това разширение осигурява бърз достъп до онлайн версията на Microsoft Office. Можете да превключвате на една от офисните приложения с две кликвания, да създавате или отваряте документ, съхраняван в "облака".

Офис в Microsoft

Изтеглете разширението Office Online

Изключете светлините

Той е предназначен за удобство при гледане на видеоклипове в браузъра Edge. След като кликнете върху иконата "Изключване на светлините", фотоапаратът автоматично фокусира видеото, като намали останалата част от страницата. Този инструмент работи чудесно за всички известни визуализации.

Изключете светлините в Microsoft Edge

Изтеглете разширението Изключване на светлините

В момента Microsoft Edge не предлага толкова широка гама от разширения, като другите браузъри. Но все пак редица инструменти, полезни за уеб сърфирането в магазина на Windows, могат да бъдат изтеглени днес, разбира се, ако имате необходимите актуализации инсталирани.