Социалната мрежа VKontakte е достатъчно голям проект, който работи чрез извършването на много различни сложни кодови операции, които отговарят за определени функции на сайта. Разбира се, понякога цялата система може да се провали, поради което сайтът VK.com става напълно или частично неработещ.

Причините за неефективността на социалната мрежа на ВК могат да бъдат причинени не само от технически проблеми от страна на администрацията, но и от някои проблеми от страна на потребителя. Всички възможни случаи, когато VKontakte не се отваря, изискват подробно разглеждане и, при някои обстоятелства, ръчно ремонт.

Защо не е налице на VKontakte

Съществуващи проблеми, свързани с липсата на социални сайтове. мрежа VK.com, могат да идват както от ваша страна, така и от администрацията. На първо място, ако имате затруднения, имайте предвид, че грешките са най-вероятно временни и ще бъдат фиксирани през следващите няколко минути.

Не се оплаквайте на администрацията за невъзможността за работа след решаването на проблема, тъй като навсякъде има повреди и VKontakte не е изключение.

Преди да предприемете директно действия за изкореняване на евентуални проблеми, е необходимо да разберете какъв тип проблеми са системни или специфични за потребителя.

диагностика

Най-напред ще трябва да използвате специализирана уеб услуга в Интернет, където се проследява дейността на много големи ресурси, включително тази социална мрежа. Тук е възможно в подробности да проучите сайта на VK.com за проблеми и, ако имате някакви затруднения, също се оплакват от всички проблеми.

Не се доверявайте на програми на трети страни, които се нуждаят от инсталиране на компютър, с локално въвеждане на данните за вход и паролата, а не чрез официалните услуги за видеонаблюдение.

Да се ​​диагностицира VK е възможно в няколко доста прости стъпки.

 1. Отидете на сайт със здравна статистика тази социална мрежа.
 2. Сайт с диагностика на проблеми с достъпа до сайта VKontakte

 3. Превъртете през отворената страница в графика "VKontakte Failures" .
 4. Графикът на неуспехите на мястото VKontakte

 5. Внимателно проучете графика за броя на отчетите за грешки.
 6. Ако през времето, когато имате проблеми, броят на отчетите е минимален, след което най-вероятно се срива изключително от страна на потребителя, т.е. от вас.
 7. Минималният брой доклади за грешки в наличността на сайта е VKontakte

 8. При условие, че в период на затруднения броят на повредите достигне високи нива, проблемът със сигурност възникна от страна на системата на VC и скоро ще бъде елиминиран от технически специалисти.
 9. Максимален брой отчети за грешки в наличността на сайта

 10. Също така можете да прегледате тази страница на сайта с диагнозата малко по-ниска и ако по време на посещението имаше трудности с достъпа до VC, тогава ще ви бъде представено подходящо уведомление.
 11. Статистика на действителните проблеми на достъпа до сайта VKontakte

 12. В коментари по основните инструменти на тази услуга Вие и другите потребители имате възможност да участвате в дискусията за недостъпността на сайта. Тук можете да помогнете за решаването на този или онзи проблем, но не се доверявайте безрезервно на първия човек, когото срещнете.
 13. Коментари за грешки с наличността на сайта VKontakte

Не забравяйте да прочетете коментарите, тъй като някои трудности с достъпността могат да се разпространят само до една версия на социалната мрежа. мрежа. Това е, например, ако нямате мобилна версия на VC, тогава не е факт, че такива грешки се наблюдават в пълната версия на сайта.

На тази диагноза на проблемите с сайта VKontakte може да се счита напълно завършен, защото грешки със статистика за тази услуга не се спазват.

Общи проблеми

След като установи, че трудностите при достъпа до сайта на социалната мрежа VK.com са от страна на потребителя, е необходимо веднага да се вземат предвид най-често срещаните трудности, срещани от потребителите, които използват VKontakte от техния компютър. Не забравяйте, обаче, да проверите за грешки при достъп с разрешение от други устройства.

Въз основа на съществуващите статистически данни е възможно да се състави подходящ списък с най-често срещаните проблеми:

 • локална инфекция на системни файлове;
 • вируси и злонамерен софтуер;
 • хакване на страницата.

Решаването на всеки проблем е универсален и няма да повреди системата ви при никакви обстоятелства.

Причина 1: разчупване на профил

Често потребителите, които не преминават през процедурата за разрешаване на VKontakte, са изправени пред сигнал за неправилни данни за регистрация. Премахването на такъв проблем е много по-лесно, отколкото изглежда.

 • Въведете данните си за регистрация във всеки текстов редактор, копирайте и поставете в съответните полета във формуляра за упълномощаване.
 • Опитайте се да влезете от всяко друго устройство, за да изключите възможността за локални брави.
 • Ако все още не въвеждате VK, преминете през процедурата, за да възстановите достъпа до страницата, като използвате функционалността VKontakte.

След всички действия, ако грешките не са елиминирани, пишете на техническата поддръжка подробно обяснение на проблема.

Причина 2: Атака на вируса

Както знаете, повечето компютри с операционна система Windows могат да бъдат заразени с определени вируси, поради които потребителят има затруднения. В случая на VC, най-вероятно проблемът е свързан с изтеглянето на различни файлове, които са интегрирани в браузъра и предотвратяват достъпа, кражбата, освен това имате лични данни.

Решението на такива сложности е достатъчно проста - проверете сканирането на цялата система за вируси, ръководено от съответните инструкции, в зависимост от наличната ви антивирусна програма.

Прочетете още: Потърсете вируси без антивирус

Причина 3: Заразяване на системните файлове

Всъщност този проблем е подтип на вируса, който има за цел да промени специализирания файл в операционната система Windows. Поради такива промени системата ви блокира достъпа до определени сайтове, независимо от използвания браузър и други фактори.

За да отстраните този проблем, имате нужда от текстов редактор.

 1. С помощта на Windows Explorer преминете към посочения адрес във вашата система.
 2. C:WindowsSystem32driversetc

  Пътят до папката на файловете за хостове в операционната система Windows

  "C:" означава локалното устройство, на което имате инсталирана операционна система.

 3. В отворената папка намерете файла за хостове, който няма разширение.
 4. Намерете хост файла в папката и т.н. в операционната система Windows

 5. Кликнете два пъти върху левия бутон на мишката върху този файл или натиснете RMB и изберете "Отваряне с . "
 6. Отваряне на хост файла в операционната система Windows

 7. В диалоговия прозорец, който се отваря, изберете програмата за редактиране на текстови файлове. За тези цели можете да използвате стандартния Windows Notepad и други обикновени редактори, например, Бележник ++ или MS Word.
 8. Избор на програма за отваряне на хост файла в операционната система Windows

 9. След отваряне, трябва да проверите дали в съдържанието на този файл няма нищо освен системните адреси.
 10. Чисто хост файл в операционната система Windows

Редактирайте файла така, че той да изглежда по същия начин, както в примера.

Ако след редактирането на файла проблемите продължават или ако няма допълнителни линии по време на отварянето, опитайте се да разрешите проблемите по други начини, посочени по-горе. Най-често локалните грешки с достъп до сайта VKontakte се причиняват от инфекция на хост файла.

Не забравяйте и възможните проблеми с интернет връзката, които трябва да бъдат проверени, като посетите други сайтове в интернет. Това се отнася до тези потребители, които имат интернет браузър, просто не зареждат социалния сайт. мрежа.

Също така имайте предвид, че социалната мрежа VKontakte има някои териториални ограничения, които могат да бъдат прескочени само чрез използването на VPN.

Пожелаваме Ви късмет с решаването на проблемите с достъпността на социалната мрежа VK.com.

Прочетете още:
Разширения за VPN за браузъра Google Chrome
Как да активирате VPN в браузъра Opera
Най-добрите браузъри за анонимно уеб сърфиране