Браузърът, който използвате, знае много за вас и предоставя тази информация на сайтовете, които посещавате, ако я разрешите. Съществуват обаче специални уеб браузъри, които са предназначени да защитят вашите данни и да направят интернет сърфирането възможно най-сигурни. Тази статия представя няколко добре известни уеб браузъри, които ще ви помогнат да останете в мрежата за инкогнито, да ги разгледате на свой ред.

Популярни анонимни браузъри

Анонимният уеб браузър е една от основите на сигурността в Интернет. Ето защо е важно да изберете обикновен браузър от типа Chrome , опера , Firefox , IE , и защитени - възвишение , VPN / TOR Globus, Epic Privacy Browser, PirateBrowser. Да видим какво е всяко от тези сигурни решения.

Tor Browser

Този уеб браузър е достъпен за Windows, Mac OS и Linux. Разработчиците на Tor са опростили употребата си колкото е възможно повече. Това е много просто, просто трябва да изтеглите браузъра, да го стартирате и вече ще използвате мрежата Tor.

Анонимен браузър Tor

Сега този браузър дава достъп до сайтове с доста добра скорост, въпреки че години по-рано мрежата все още е бавна. Браузърът Ви позволява да посещавате сайтове с инкогнито, да изпращате съобщения, да работите с блог и да работите с приложения, които използват протокола TCP.

Анонимността на трафика се осигурява от факта, че данните минават през няколко сървъра Tor, а след това достигат до външния свят чрез изходния сървър. Това обаче не работи перфектно, но ако анонимността е основният критерий, Tor е перфектен. Много вградени плъгини и услуги ще бъдат деактивирани. Необходимо е да оставите всичко и да предотвратите изтичането на информация.

Урокът: Правилно използване на Tor Browser

VPN / TOR браузър Globus

Уеб браузър предоставя поверително търсене в интернет. VPN и TOR Globus прави възможно използването на Интернет ресурси, които не са достъпни от вашия IP адрес или на територията на вашата страна.

Изтеглете VPN / TOR браузър Globus

Анонимен браузър VPN_TOR Globus

Globus работи по следния начин: VPN агентът маршрутизира трафика през сървъри на Globus в САЩ, Русия, Германия и други страни. Самият потребител избира кой сървър ще използва.

Epic Privacy Browser

От 2013 г. Epic Browser превключи на двигателя на Chromium и основният му фокус е защитата на поверителността на потребителите.

Изтеглете Epic Privacy Browser

Anonymous Epic Privacy Browser

Този браузър блокира реклами, зареждащи модули и проследяващи "бисквитки". Шифроването на връзката в Epic се дължи основно на HTTPS / SSL. Освен това браузърът насочва целия трафик чрез прокси сървъри. Няма функции, които да доведат до разкриване на действията на потребителите, например няма запазена история, не е написан кеш и информацията за сесията е изтрита при излизане от Epic.

Също така, една от функциите на браузъра включва вграден прокси сървър, но тази функция трябва да бъде активирана ръчно. След това вашето местоположение ще бъде New Jersey по подразбиране. Това означава, че всичките ви заявки в браузъра първо се изпращат чрез прокси сървър и след това отиват в търсачките. Това не позволява на търсачките да съхраняват и отговарят на потребителските заявки в IP адреса си.

PirateBrowser

PirateBrowser е базиран на Mozilla Firefox и затова изглежда подобен. Уеб браузърът е оборудван с Tor-клиент, както и разширен набор от инструменти за работа с прокси сървъри.

Изтегляне на PirateBrowser

Анонимен пират браузър

PirateBrowser не е предназначен за анонимно сърфиране в интернет, а се използва за заобикаляне на блокирането на сайта и защитава от проследяване. Това означава, че браузърът просто осигурява достъп до забраненото съдържание.

Кой от трите изброени браузъри да избере, да реши, въз основа на лични нужди.