Ако трябва да преинсталирате операционната система Windows на вашия компютър, ще трябва предварително да се погрижите за наличността на зареждащия носител, например USB устройство. Разбира се, можете да създадете стартиращо флаш устройство със стандартни инструменти за Windows, но е много по-лесно да се справите с тази задача с помощта на специална помощна програма WinToFlash.

WinToFlash е популярен софтуер, предназначен за създаване на стартиращо USB флаш устройство с разпределение на Windows на различни версии. Има няколко версии на това приложение, включително безплатни, които ще бъдат обсъдени по-подробно.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на зареждащи устройства

Създаване на USB флаш устройство с няколко зареждания

за разлика от комунални услуги Rufus , WinToFlash ви позволява да създавате USB с няколко зареждания. Мрежовото зареждане е едно флаш устройство с няколко разпределения. По този начин многобройни ISO изображения на различни версии на Windows могат да бъдат поставени в USB с няколко зареждания.

Създаване на USB флаш устройство с няколко зареждания в WinToFlash

Прехвърляне на информация от диска на USB флаш устройството

Ако имате оптичен диск с разпределение на Windows, след това с вградените инструменти WinToFlash можете да прехвърлите цялата информация на USB флаш устройството, като създадете същия зареждаем носител.

Прехвърляне на информация от диска на USB флаш устройството в WinToFlash

Създаване на стартиращо USB флаш устройство

Лесният и интуитивен интерфейс WinToFlash ще ви позволи бързо да създадете стартиращо устройство от Windows OS от файла с изображения, който е на разположение на компютъра.

Създаване на стартиращо USB флаш устройство в WinToFlash

Подготовка на USB устройството

Преди да започнете процеса на създаване на зареждащи се носители, ще бъдете помолени да подготвите USB флаш устройство за запис. Този раздел включва настройки като форматиране, проверка за грешки, копиране на файлове върху него и др.

Подготовка на USB носител в WinToFlash

Създаване на стартиращо USB флаш устройство с MS-DOS

Ако е необходимо да инсталирате първата популярна операционна система на компютъра си, като използвате WinToFlash, можете да създадете стартиращо устройство с MS-DOS.

Създаване на стартиращо USB флаш устройство с MS-DOS в WinToFlash

Вграден флаш устройство за форматиране

Преди информацията да бъде записана на USB устройството, тя трябва да бъде форматирана. WinToFlash предоставя два режима на форматиране: бърз и пълен.

Вграден флаш форматиращ инструмент в WinToFlash

Създаване на LiveCD

Ако трябва да създадете не само стартово USB устройство, а LiveCD, което ще се използва например за възстановяване на операционната система, тогава има отделен елемент от менюто в програмата WinToFlash.

Създаване на LiveCD в WinToFlash

Предимства:

1. Прост интерфейс с руски език;

2. Има безплатна версия;

3. Дори безплатната версия на adelen широка гама от инструменти за създаване на стартиращи флаш устройства.

недостатъци:

1. Не е разкрито.

Урокът: Как да създадете стартиращо флаш устройство с Windows XP в WinToFlash

WinToFlash е един от най-функционалните инструменти за създаване на стартиращи носители. за разлика от WinSetupFromUSB , този инструмент има много по-разбираем интерфейс, който ви позволява да работите с приложението дори и за неопитни потребители.

Свали WinToFlash безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт