DLL


Динамичната библиотека, наречена xrapi.dll, е компонент на X-Ray Engine, който управлява игрите от серията Stalker. Съобщението за невъзможността да се намери този файл казва, че ресурсите на играта са повредени или потребителят неправилно е инсталирал някаква промяна, засягаща този DLL. Проблемът се проявява във всички версии на Windows, които са посочени в системните изисквания на Stalker.

Начини да се отървете от катастрофата в xrapi.dll

Можете да разрешите проблема с тази библиотека по два начина. Първата е пълна преинсталация на играта с почистване на системния регистър, е най-надеждният вариант. Второто - зареждането и инсталирането на xrapi.dll ръчно в папката с Stalker, е подходящо в случай, че методът с преинсталиране е невъзможен.

Метод 1: Почистете инсталирането на Stalker

Трилогията за смелите обитатели, живеещи в аномалната Зона, е много популярна като платформа за разнообразни модификации, от най-простите като замяна на текстури до доста сложни, добавяйки цели сюжетни кампании. Последните обикновено водят до ненормални ситуации, например, поради несъответствието на версията на моделната версия на играта. Най-лесният начин веднъж завинаги да се отървете от проблемите е пълното преинсталиране на Stalker с почистването на съответните вписвания в регистъра.

 1. Изтрийте играта и всички модификации, инсталирани на нея. Последното е желателно да бъде изтрито или с помощта на вградени деинсталатори, или с ръководството, което се доставя с опаковката. Основният софтуер може да бъде премахнат, като се използват методите, описани в този материал ,
 2. Почистете системния регистър. Това може да стане, като следвате такава инструкция или чрез използване на програма CCleaner ,

  Урокът: Изчистете регистъра с CCleaner

 3. Инсталирайте отново играта, следвайки указанията на инсталатора и спазвайки следните условия: Преди да инсталирате, освободете RAM по време на инсталирането, не използвайте компютъра за други задачи и след инсталирането го рестартирайте.

Следвайки стъпките по-горе и следвайки всички условия, ви гарантираме, че ще премахнете проблемите с xrapi.dll.

Метод 2: Изтеглете библиотеката и я инсталирайте в папката на играта

Не винаги и навсякъде са налице стъпките, описани в Метод 1: инсталационната програма е повредена, дискът е изгубен или няма възможност за ползване на услугата пара , ако играта е купена в него. В този случай, следното е ефективно решение.

 1. Изтеглете xrapi.dll във всяко налично място на вашия твърд диск.
 2. Библиотеката xrapi е заредена на твърдия диск

 3. Отидете на работния плот и намерете етикета "Stalker" върху него. Изберете го и натиснете десния бутон на мишката.
  Отворете местоположението на папките от Stalker, за да инсталирате xrapi
  В контекстното меню щракнете върху Местоположение на файл .
 4. Прозорецът "Explorer" ще се отвори, показвайки папката за ресурси за игри. Поставете преди това изтегления xrapi.dll.
  Папката, в която искате да преместите библиотеката на xrapi
  Ако има предупреждение, че файлът вече съществува - можете да кликнете върху "Копирай с подмяна" .
 5. Потвърждаване на подмяната на библиотеката на Xrapi

 6. Рестартирайте компютъра. С голяма вероятност проблемът ще бъде решен.

За да избегнете бъдещи проблеми като този, използвайте само лицензиран софтуер и доказани източници за изтегляне на модификации!