Поддръжката и в някои случаи пълното преинсталиране на Android е необходимост, с която се сблъскват почти всички потребители на смартфони, работещи с тази мобилна операционна система и работещи в продължение на няколко години. Следващата статия е посветена на фърмуера на ZTE Blade X3 (T620). Инструментите и техниките, разгледани в материала, ви позволяват да актуализирате версията на официалната операционна система на модела, да възстановите системния софтуер за работа в критични ситуации и също така правилно да превключите към потребителски.

Въпреки популярността и широкото използване на инструментите и методите, описани по-долу за взаимодействие с Android OS, всички операции, включващи намеса в софтуерната част на устройството, се инициират от собственика му по негова преценка и на негова собствена опасност и риск! Администрацията soringpcrepair.com и авторът на материала не носят отговорност за възможните негативни последици от използването на инструкциите!

Подготвителни процедури и процедури, придружаващи фърмуера

За да могат манипулациите със системния софтуер на устройства с Android да се реализират и да се постигне положителен резултат, е необходима определена подготовка. Изброените по-долу стъпки са предназначени да осигурят относителната безопасност при преинсталиране на операционната система на устройството, безопасността на потребителската информация и също до голяма степен предопределят успеха на целия процес на фърмуера.

Подготовка на ZTE Blade X3 за фърмуер на смартфон

Шофьори

Първото действие, което трябва да се предприеме от собственика на ZTE Blade IKS3, който реши да преинсталира ОС Android на телефона си, е да инсталира драйвери на компютъра, които осигуряват взаимодействието на специализиран софтуер и мобилно устройство, което е прехвърлено в един от специалните режими на работа.

ZTE Blade X3 инсталира драйвери за фърмуер на телефона

Прочетете също: Инсталиране на драйвери за мигащи устройства на Android

Дори ако не планирате да използвате компютър за извършване на фърмуера, препоръчително е да интегрирате тези компоненти в Windows предварително, което ще ви позволи бързо да възстановите функционирането на системния софтуер на смартфона в случай на критични ситуации. Най-лесният начин за решаване на проблема с разполагането на необходимите файлове на компютър е използването на универсалния пакет с драйвери за машини MTK с автоматичен инсталатор, достъпен за изтегляне от връзката:

Изтеглете драйвери за мигащ смартфон ZTE Blade X3 с автоматична инсталация

Тъй като драйверите, необходими за работа със системния софтуер на смартфона чрез специален софтуер, се доставят неподписани, преди да следвате следващата инструкция, опцията за проверка на цифровия подпис на компонентите в Windows трябва да бъде деактивирана!

ZTE Blade X3 деактивира проверката на цифровия подпис на драйвера в Windows преди да инсталира компоненти за фърмуера на устройството

Повече информация: Деактивирайте проверката на цифровия подпис на драйвера в Windows

 1. Разопаковайте архива, изтеглен от връзката по-горе, и отидете в получената папка. Стартирайте файла Install.bat от името на Администратора.
 2. ZTE Blade X3 стартира автоинсталатор на драйвери за мигане на смартфон от името на администратора

 3. В отворения прозорец на конзолата на Windows наблюдаваме работата на скрипта. По време на процеса на инсталиране на драйвера ще бъдете подканени да инсталирате неподписани компоненти, които трябва да бъдат потвърдени.
 4. Потвърждение на ZTE Blade X3 за инсталиране на неподписани драйвери за фърмуер на телефона

 5. Когато файловете се копират, системата ще ви подкани да натиснете произволен клавиш на клавиатурата. Правим това, след което инсталирането на драйвери за фърмуера се счита за завършено.
 6. Завършен скрипт за инсталиране на драйвер за ZTE Blade X3 MTK

Ако в процеса на взаимодействие между телефона и компютъра има проблеми, свързани с драйверите, инсталирайте компонентите ръчно от пакета, изтеглен от връзката:

Драйвери за ZTE Blade X3 за фърмуер на телефона - ръчна инсталация

Изтеглете драйвери за мигащ телефон ZTE Blade X3 (ръчна инсталация)

Режими за стартиране на устройство

За да сте сигурни, че драйверите, инсталирани в системата, работят правилно, трябва да поставите мобилното устройство в сервизен режим и да го свържете към компютъра, гледайки прозореца „Диспечер на устройства (DU)“ Windows.Освен всичко друго, за успешното внедряване на преинсталирането на мобилната операционна система, използвайки методите от тази статия, ще са необходими знания как да прехвърлите устройство в специалните състояния, изброени по-долу.

ZTE Blade X3, свързващо устройство към компютър за фърмуер

 1. "MTK Preloader" - най-ефективният режим за работа със системния софтуер на устройства с Android, работещи на хардуерната платформа MediaTek. Това състояние се активира автоматично за кратко време при всяко включване на ZTE Blade IKS3 и в случай на „взимане“ от специализиран софтуер ви позволява да записвате данни във всяка секция от паметта на устройството и да възстановите софтуера, за да работи, дори ако мобилната операционна система е сериозно повредена.

  Инсталиран е драйвер за предварително зареждане на ZTE Blade X3 MTK

  Изключете напълно смартфона и го свържете към компютъра. В показания списък с устройства "DU" между "COM и LPT портове", се появява за две до три секунди и след това изчезва "USB VCOM порт на MediaTek PreLoader".

 2. Среда за възстановяване (Възстановяване), интегриран в ZTE Blade IKS3 по време на производството, може да се използва за нулиране на системния софтуер на модела и инсталиране / актуализиране на официалния фърмуер. Ако оборудвате смартфона си с модифицирана среда (описана по-долу в статията), можете да получите много повече опции. И „родното“, и персонализираното възстановяване се наричат ​​така:
  • Изключваме телефона. Натиснете едновременно „Обем +“ и "Храна" и задръжте бутоните, докато на екрана на устройството се покаже меню от три елемента. С помощта на клавиша за увеличаване на силата на звука преместете стрелката и я настройте срещуположно "[Режим на възстановяване]" и след това щракнете "Сила на звука -".
  • ZTE Blade X3 как да влезете в средата за възстановяване (възстановяване) на смартфон

  • Когато на екрана се появи картинката "счупен андроид" и надписът „Няма команда“, натиснете за кратко „Обем +“ и "Храна", което ще доведе до преминаване към главното меню на околната среда.
  • ZTE Blade X3 как да влезете във фабрично или персонализирано възстановяване (среда за възстановяване)

  • Свързването на смартфон с компютър, който е в режим на възстановяване, има смисъл само ако използвате персонализирано възстановяване - по този начин става възможно копирането на различни пакети за инсталиране в паметта на устройството, без да се зарежда в Android.
  • ZTE Blade X3 фабрично и персонализирано възстановяване на смартфон

Архивиране на данни

Едно от основните правила, които трябва да се спазват от потребителите, които решат да мигат телефона си на Android, изисква да се архивира цялата важна информация, когато е възможно.

ZTE Blade X3 архивира данни от телефона преди фърмуера

Повече информация: Архивиране на информация от устройства с Android преди мигане

Преди да се намесите в работата на системния софтуер, копирайте всички потребителски данни на сигурно място за съхранение (в акаунт на Google, на компютър или карта с памет на устройството, облачно съхранение и т.н.) е наложително - използването на почти всеки метод за мигане на ZTE Blade X3 предполага изтриване всички данни от паметта на устройството. Съответно контактите, снимките, музиката, видеоклиповете и др. Ще трябва да бъдат възстановени по-късно.

ZTE Blade X3 архивира потребителски данни в облачни услуги

Прочетете също: Активиране на синхронизирането на акаунта в Google на Android

В допълнение към гарантирането на безопасността на данните, генерирани и / или записани от потребителя в паметта на устройството, при работа с въпросния модел трябва да се вземе предвид още една точка. С известна степен на вероятност, след завършване на мига, собственикът ще получи устройство със изтрит или повреден системен дял "NVRAM", което означава липсващи IMEI идентификатори и / или калибровки на радио модула.

ZTE Blade X3 повреди NVRAM устройство, архивиране и IMEI ремонт

Тези фактори ще направят невъзможно използването на безжични комуникационни мрежи, поради което, преди да мига смартфона, е необходимо да се осигури възможността за бързо възстановяване на стойностите на параметрите по-късно - създаване на резервно копие на дяла "NVRAM"... В описанието на методите за преинсталиране на мобилни ОС №2 и №3 по-долу в тази статия има инструкции за получаване на дъмп на площ - в никакъв случай не трябва да пренебрегвате тяхното използване!

Мек нулиране

Не винаги е необходимо да преинсталирате системния софтуер Blade X3 от ZTE. За да се почисти устройството от натрупани „боклуци“ данни, да се елиминират ефектите от вирусен софтуер и други фактори, водещи до „мудност“ на интерфейса, OS и нестабилност на приложението, често е достатъчно софтуерната част на устройството да се върне в състояние „извън кутията“.

Фабрично нулиране на ZTE Blade X3 и изчистване на паметта на телефона

За да изтриете данни от вътрешното хранилище на устройството и да възстановите настройките на Android до първоначалните им стойности, постъпете по следния начин.

 1. Стартираме в смартфона за възстановяване (фабрично).
 2. ZTE Blade X3 се зарежда във фабричното възстановяване на смартфона, за да извърши хардуерно нулиране

 3. Използвайки бутоните за контрол на силата на звука, "маркирайте" опцията Изтриване на данни / фабричен рестарти след това щракнете "Мощност".
 4. Фабрична точка за възстановяване на ZTE Blade X3 Wipe Data reset фабрично, за да нулирате смартфона

 5. По същия начин, както е описано в предходния параграф на инструкциите, ние потвърждаваме искането на системата за унищожаване на данни, като избираме „Да - изтриване на всички потребителски данни“... След това изчакваме завършването на процеса "Hard Reset".
 6. Процесът за нулиране на телефона на ZTE Blade X3 чрез възстановяване на фабриката

 7. В края на процедурата за нулиране натиснете "Мощност"без да променяте функцията по подразбиране в менюто за възстановяване "Рестартирай системата сега"и чака Android да се зареди. Последният етап е да изберете основните параметри на мобилната операционна система и да възстановите данните в хранилището на телефона от резервни копия, ако е необходимо.
 8. ZTE Blade X3 се рестартира на Android след нулиране чрез възстановяване на фабричните настройки

Как да мига ZTE Blade X3

Когато избирате мигащ метод от предложените по-нататък в статията, човек трябва да се ръководи от текущото състояние на системния софтуер на устройството (работи нормално или не се зарежда, устройството „не показва признаци на живот“ и т.н.); желания резултат, тоест типа (официален или персонализиран) Android, който ще бъде инсталиран и в крайна сметка ще контролира работата на смартфона. Препоръчително е да изучите всички инструкции от началото до края, да оцените тяхната приложимост в конкретна ситуация и едва след това да пристъпите към манипулации, които включват намеса в системния софтуер ZTE Blade IKS3.

Методи за мигане на смартфона ZTE Blade X3

Метод 1: Официални средства

Официалният системен софтуер на въпросния модел смартфон съдържа модули, които потребителят може да използва за обслужване (най-често - актуализиране) на Android. Първият от инструментите, изброени по-долу, е ефективен, ако телефонът обикновено работи нормално, но сборката на ОС на него трябва да бъде актуализирана или преинсталирана, а втората може да бъде ефективно решение на проблема с възстановяването на стартирането на аварирала система.

ZTE Blade X3 официални начини за мигане на смартфон

Ефективното използване на някое от официалните средства за мигане на устройството ще изисква zip пакет с компоненти на ОС. Можете да изтеглите това, от което се нуждаете, от връзката:

Изтеглете официалния фърмуер Android 6 смартфон ZTE Blade X3 за инсталиране без компютър

Актуализиране от карта с памет

 1. Зареждаме батерията на устройството, за предпочитане напълно, но не по-малко от 50%.
 2. ZTE Blade X3 - зареждане на батерията на смартфона преди мигане

 3. Изтеглете фърмуера и го поставете, без да преименувате или разопаковате, на сменяемото устройство на смартфона (в основната директория).
 4. ZTE Blade X3 копира пакета за актуализация на Android на картата с памет на смартфона

 5. Преминаваме в средата на Android по пътя: "Настройки"„За телефона“"Актуализация на софтуера".
 6. Настройки на ZTE Blade X3 - Всичко за телефона - Актуализация на софтуера за инсталиране на нова версия на Android от карта с памет

 7. Отиваме в раздела „Актуализиране от картата с памет“, докоснете „АКТУАЛИЗИРАНЕ“ два пъти на следващите екрани.
 8. Инструмент за надстройка на картата с памет ZTE Blade X3 - Най-лесният начин да мигате телефона си

 9. Освен това процедурата за актуализиране / преинсталиране на фърмуера не изисква намеса на потребителя. Изчаквате Android Feature Pack да завърши разгръщането в паметта на устройството, без да правите нищо.
 10. ZTE Blade X3 Android процес на актуализация на фърмуера от карта с памет на смартфона

 11. В резултат на изпълнението на горните стъпки, официалната ОС на най-новата версия, създадена за устройството от производителя, ще се стартира автоматично.
 12. Актуализация на ZTE Blade X3 - Преинсталирайте Android от SD карта, завършена успешно

Възстановителна среда

 1. Както в случая с използването на приложението Android „Актуализации“Първата стъпка, необходима за успешно мигане на ZTE Blade X3 чрез фабрично възстановяване, е зареждането на батерията на устройството. След това изтеглете пакета "Update.zip" и го поставете на картата с памет на телефона. Ако мобилната операционна система не се стартира, копираме с помощта на четец на PC карти или друг смартфон.
 2. ZTE Blade X3 зарежда батерията на устройството, преди да стартира процеса на фърмуера, като използва фабрично възстановяване

 3. Стартирайте възстановяване, нулирайте настройките на Android до фабричните настройки и изчистете паметта на устройството, както е описано в първата част на тази статия.
 4. Фабрично нулиране на ZTE Blade X3 и изчистване на паметта, преди да премине през фабрично възстановяване

 5. Отидете на „Прилагане на актуализация от SD карта“, преместете селекцията на името на пакета "Update.zip" и натиснете "Храна"... Изчакваме, без да предприемаме каквито и да е действия, докато архивът с OC компоненти се отваря, проверява и разполага в паметта на устройството.
 6. ZTE Blade X3 процесът на инсталиране или актуализиране на устройство с Android чрез фабрично възстановяване

 7. След извършване на всички необходими манипулации, системата ще ни уведоми за успешното им завършване със съобщение "Инсталацията от картата памет е завършена." в долната част на екрана. Изберете от списъка с функции на средата за възстановяване "Рестартирай системата сега"... След това чакаме стартирането на преинсталираната и актуализирана ОС.
 8. ZTE Blade X3 се рестартира в Android след мигане чрез фабрично възстановяване

 9. Остава да се посочат стойностите на основните параметри на Android

  ZTE Blade X3 избор на основните параметри на Android след инсталиране на фърмуера чрез фабрично възстановяване

  и можете да започнете да използвате телефона.

 10. Смартфонът ZTE Blade X3 е готов за употреба след мигане през фабрично възстановяване

Метод 2: SP Flash Tool

Най-ефективният инструмент за почти всички възможни манипулации със системния софтуер на модела Blade X3 от ZTE е софтуерът SP Flash Tool, разработена от създателя на процесора на устройството, MediaTek. С помощта на програмата е възможно да се извърши редовно мигане, както и да се изведе устройството от "изтръгнато" състояние - съответните инструкции са представени по-долу.

ZTE Blade X3 как да мига смартфон чрез SP Flash Tool

Изтеглете SP Flash Tool

Подготвяме инструмента за работа, като разопаковаме архива с неговите компоненти в отделна директория на диска на компютъра.

Приложение ZTE Blade X3 SP Flash Tool за мигане на устройството и извършване на свързани процедури

Прочетете също: Мигащи устройства с Android на процесори Mediatek чрез SP Flash Tool

След като оборудвате компютъра с приложението, изтеглете от следната връзка и след това разархивирайте пакета от изображения и други компоненти на фърмуера в отделна директория за инсталиране в устройството чрез FlashTool.

ZTE Blade X3 разопакова фърмуера на смартфон за инсталиране чрез SP Flash Tool

Изтеглете официалния фърмуер Android 6 смартфон ZTE Blade X3 за инсталиране чрез SP Flash Tool

След това пристъпваме към директни манипулации в системните раздели на паметта на смартфона.

Получаване на дъмп "NVRAM"

 1. Отворете SP Flash Tool.
 2. Основен прозорец на ZTE Blade X3 на приложението SP Flash Tool за мигане на устройството

 3. Щракнете върху бутона "Избирам"разположен до полето „Разпръснат файл за зареждане“, изберете файла на блоковата карта "MT6735M_Android_scatter.txt" от каталога с официалния фърмуер, като следвате пътя на неговото разопаковане в прозореца, който се отваря. С избрания файл щракнете „Отваряне“.
 4. ZTE Blade X3 SP Flash Tool зарежда официалния файл за разпръскване на фърмуера в програмата

 5. Отваряне на раздела за приложения „ReadBack“като щракнете върху едноименния раздел в горната част на прозореца.
 6. ZTE Blade X3 Отидете в раздела Readback в приложението SP Flash Tool, за да прочетете NVRAM дъмп от паметта на устройството

 7. Щракнете върху бутона „Добавяне“... След това щракнете двукратно върху реда, който се появи в главното поле на прозореца FlashTool.
 8. ZTE Blade X3 започва да избира параметри за четене на данни от паметта на устройството чрез SP Flash Tool

 9. Покажете на системата пътя, където сметището ще бъде запазено "NVRAM", задайте име на архива, след което щракнете „Запазване“.
 10. ZTE Blade X3 SP Flash Tool изберете пътя за запазване и името на архива за NVRAM

 11. В показания прозорец попълнете следните полета и кликнете "ДОБРЕ":
  • „Начален адрес:“0x380000;
  • "Дължина:"0x500000.

  ZTE Blade X3 SP Flash Tool, въвеждащ стойностите на началния адрес и продължителността на NVRAM на паметта на смартфона

 12. Щракнете върху бутона „Прочетете обратно“, след това свързваме изключения смартфон към компютъра.
 13. Бутон ZTE Blade X3, който инициира четене на дъмп на NVRAM в прозореца SP Flash Tool

 14. Очакваме завършването на четенето на данни от горната област, след което ще се появи известие „Обратно четене“.
 15. ZTE Blade X3 завършване на корекция на сваляне на NVRAM чрез SP Flash Tool

 16. Това е процесът на създаване на резервно копие "NVRAM" завършен.
 17. Архивен файл на ZTE Blade X3 NVRAM, създаден с SP Flash Tool

"Стандартно" мигане

В повечето случаи, когато използвате Flash Tool за преинсталиране на официалния Android на разглежданото устройство за каквато и да е цел, е достатъчно точно и внимателно да следвате следните инструкции.

 1. Отворете мигача и добавете към него блок карта "MT6735M_Android_scatter.txt" от папката с изображенията на официалния монтаж на мобилната операционна система.
 2. Фърмуерът на ZTE Blade X3 чрез SP Flash Tool - зареждане на скатер файла в приложението

 3. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН! Премахване на отметката от квадратчето „Предварително зареждане“.
 4. Фърмуер за телефон ZTE Blade X3 чрез SP Flash Tool без предварително зареждане

 5. Изключваме телефона напълно, подготвяме микро-USB кабел, свързан към порта за компютър. В прозореца на Flash Tool кликнете върху бутона "Изтегли" - приложението ще премине в състояние на изчакване за свързване на мобилното устройство.
 6. ZTE Blade X3 SP Flash Tool Download бутон в прозореца на приложението, за да започне да мига устройството

 7. Свързваме изключения смартфон към компютъра - веднага щом бъде открит първият в Windows, процесът на мигане ще започне автоматично.
 8. ZTE Blade X3 SP Flash Tool процесът на мигане на устройството през приложението е започнал

 9. Очакваме завършването на операцията, извършена от FlashTool - ще се отвори прозорец за известие „Изтегляне ОК“.
 10. Смартфонът ZTE Blade X3 мига чрез SP Flash Tool завършен

 11. Изключете ZTE Blade X3 от компютъра и го стартирайте, като задържите бутона на него за дълго време (около 10 секунди) "Мощност" - докато се появи началният бутон "ZTE" на екрана. След това изчакваме преинсталираната система да започне. Процесът на зареждане на операционната система Android за първи път след горните манипулации може да отнеме доста дълго време и завършва с появата на екран за добре дошли "Добре дошли".
 12. ZTE Blade X3 първо стартира телефона след мигане чрез Flashstool

 13. Освен това:

  Ако първото стартиране на операционната система на смартфона след фърмуера не се е случило в рамките на 20 минути ("увисва" на зареждането), влизаме във фабричното възстановяване и извършваме нулиране / изчистване на паметта. Тази процедура премахва факторите, които пречат на прясно инсталиран Android да се стартира нормално в 99% от случаите.

 14. ZTE Blade X3 изчиства паметта и нулира настройките чрез фабрично възстановяване след мигане с помощта на Flash Tool

 15. Избираме настройките на мобилната операционна система и пристъпваме към работата на мигащия смартфон.
 16. ZTE Blade X3 Официален фърмуер на Android 6 най-новата версия след инсталация или актуализация чрез Flash Tool

Възстановяване ("пръскане")

В ситуации, когато ZTE Blade IKS3 се е превърнал в „тухла“ от стъкло и пластмаса, тоест не реагира на клавиша за захранване, демонстрира безкрайно натоварване и т.н., а също и когато горният метод за мигане от компютър завършва с грешки (5054, 2022 , 2005 и др.) В прозореца на Flash Tool, за да се върне системния софтуер в работно състояние, се използва малко по-различен от "стандартния" алгоритъм на действия.

За пореден път фокусираме вниманието! Следните инструкции са препоръчителни само в критични ситуации!

 1. Отворете FlashTool и насочете програмата към пътя към скатер файла.
 2. ZTE Blade X3 SP Flash Tool - отвиване на устройството - зареждане на разсейвателя в мигача

 3. Премахваме всички маркировки до имената на секциите с памет на телефона в основното поле на прозореца на мигача (щракнете върху квадратчето „Име“).
 4. ZTE Blade X3 SP Flash Tool премахнете отметките от всички квадратчета в близост до имената на дялове в прозореца на програмата

 5. Поставете отметка в квадратчето до името „Предварително зареждане“... Щракване "Изтегли".
 6. ZTE Blade X3 фърмуер за предварително зареждане в разкъсан смартфон чрез SP Flash Tool

 7. Свързваме устройството с компютъра и изчакваме завършването на презаписването на блока от паметта му, избран в горната стъпка.
 8. ZTE Blade X3 SP Flash Tool мига на устройството за предварително зареждане с цел разделяне

 9. Изключете кабела от устройството. Сега можете да опитате да включите устройството - ако "изгарянето" е причинено единствено от повреда на буутлоудъра, Android, това е напълно възможно, ще започне.
 10. ZTE Blade X3 стартира смартфон след мигащ буутлоудър (PRELOADER)

 11. За да възстановим напълно Android на ZTE Blade X3, мигаме телефона чрез FlashTool, използвайки гореописания "стандартен" метод, т.е. изключвайки компонента „Предварително зареждане“ от списъка за презаписване.
 12. Фърмуер на устройството ZTE Blade X3 чрез SP Flash Tool след възстановяване на буутлоудъра (фърмуер на предварително зареждане)

Възстановяване на NVRAM от архивиране

Както бе споменато по-горе в статията, след преинсталиране на Android и / или „разделяне“ на ZTE Blade IKS3 може да възникне ситуация, когато безжичните мрежи не работят на устройството. Проверка на IMEI (*#06# в приложението „Телефон“) и след като установихме тяхното отсъствие / некоректност, пристъпваме към възстановяване "NVRAM" апарат.

Повреда на NVRAM на телефона ZTE Blade X3, неправилен или липсващ IMEI

Идеално е, ако има предварително сваляне на площ, взета с FlashTool от съществуващо копие на устройството.

 1. Заредете файловата карта на блокове от папката с изображенията на официалната ОС във Flash Tool.
 2. Възстановяване на ZTE Blade X3 NVRAM от архивиране чрез SP Flash Tool - изтеглете инсталирания скатер на фърмуера

 3. Презаписването на отделни блокове памет на устройството чрез FlashTool се извършва с помощта на скритата функция по подразбиране на приложението "Напиши памет", активираме достъп до него:
  • На клавиатурата на компютъра натиснете едновременно „CTRL“ + „ALT“ + "V", което ще постави мигача в „разширен“ режим на работа.
  • ZTE Blade X3 SP Flash Tool превключва програмата в работен режим За професионалисти

  • Извикване на менюто "Прозорец", щракнете върху името в него „Записване на памет“ и в резултат се озоваваме в раздела на приложението със същото име.
  • ZTE Blade X3 SP Flash Tool активира раздела Write Memory и превключва към него

 4. Щракнете върху бутона Преглед и след това следвайте пътя, където се намира предварително запазеното сметище "NVRAM"... След като сте избрали архивния файл, щракнете „Отваряне“.
 5. ZTE Blade X3 SP Flash Tool изберете архивен файл, за да възстановите NVRAM чрез програмата

 6. В полето „Адрес за начало (HEX)“ въвеждаме параметъра 0x380000.
 7. ZTE Blade X3 SP Flash Tool Begin Address (HEX) стойност на параметъра при възстановяване на NVRAM

 8. Щракнете върху бутона „Записване на памет“, след което свързваме напълно изключеното устройство към компютъра.
 9. ZTE Blade X3 SP Flash Tool започнете да записвате NVRAM дъмп в паметта на устройството

 10. Очакваме завършването на пренаписването на целевия раздел от FlashTool - програмата показва съобщение „Запис на паметта е ОК“.
 11. Възстановяване на ZTE Blade X3 NVRAM чрез SP Flash Tool Завършено

 12. Изключваме USB кабела от смартфона и включваме устройството. След като заредим Android, проверяваме за наличие на IMEI, като въвеждаме комбинацията с помощта на дайлера *#06#, както и съответствието на идентификаторите, посочени на корпуса на устройството. Сега SIM картите трябва да изпълняват функциите си без никакви проблеми.
 13. ZTE Blade X3 IMEI смартфон след възстановяване на NVRAM от резервно копие чрез Flash Tool

Възстановете NVRAM и IMEI без архивиране

Ако по някаква причина архивирането "NVRAM" не е създаден, възстановяването на дялове е възможно, но малко по-сложен метод от описания по-горе.

Програма ZTE Blade X3 Maui Meta за ремонт на IMEI на устройството

За да изпълните успешно следните инструкции, ще са ви необходими: сваляне на площ "NVRAM"получени от друг екземпляр на модела; програма Мауи МЕТАда регистрирате вашия IMEI; файл-база данни за калибриране на радиомодула ZTE Blade X3 мига с официалния сбор на ОС, базиран на Android 6. Всичко по-горе може да бъде получено чрез изтегляне на архива от линка по-долу и разопаковане в отделна папка.

ZTE Blade X3 изтеглете всичко необходимо за ремонт на смартфон NVRAM IMEI

Изтеглете всичко необходимо за ремонт на NVRAM и IMEI на смартфона ZTE Blade X3

 1. Презапишете областта "NVRAM" чрез FlashTool с помощта на dump файл "ZTE_X3_NVRAM_0" от архива с компоненти за възстановяване.
 2. ZTE Blade X3 записва данни в секцията NVRAM чрез SP Flash Tool

 3. След рестартиране в Android установяваме, че IMEI стойностите на устройството са нулирани.
 4. ZTE Blade X3 неправилен IMEI на смартфон след възстановяване от резервно копие на NVRAM чрез Flash Tool

 5. За да получите правилните идентификатори на телефона, имате нужда от софтуер, наречен Maui META, инсталирайте го:
  • Стартирайте инсталатора "Setup.exe" от каталог „MauiMETA_v8.1512.0“.
  • ZTE Blade X3 стартира инсталацията на приложението MauiMETA за ремонт на IMEI на устройството

  • Следвайте инструкциите
   Инсталиране на ZTE Blade X3 на приложението MauiMETA за възстановяване на NVRAM на смартфон
   инсталатор.

   ZTE Blade X3 MauiMETA Repair IMEI - Процес на инсталиране

  • В последния прозорец на съветника за инсталиране на Maui META премахнете отметката от квадратчето „Стартиране на програмата“ и щракнете "Завършек".
  • ZTE Blade X3 завършва инсталацията на приложението MauiMETA за ремонт на IMEI на телефона

 6. Стартираме програмата Maui META от името на администратора.
 7. ZTE Blade X3 стартира MauiMETA за ремонт на IMEI от името на администратора

 8. Отворете менюто "Действие" и щракнете върху елемента „Отваряне на базата данни на NVRAM ...“, и тогава

  Меню за действие на ZTE Blade X3 MauiMETA - Отваряне на елемент от базата данни на NVRAM ... - Зареждане на DB файл

  следвайте пътя на местоположението на базата данни „BPLGUInfoCustomAppSrcP_MT6735_S00_ZTE_X3“... Изберете файла, щракнете „Отваряне“.

 9. ZTE Blade X3 качи файл с база данни на модем в приложението MauiMETA

 10. Извикване на менюто "Настроики", щракнете, за да активирате опцията „Свързване на смарт телефон в режим META“.
 11. ZTE Blade X3 MauiMETA активиране на опцията Connect Smart Phone в режим META за правилно идентифициране на смартфона от програмата

 12. Щракване „Повторно свързване“ и след това свързваме смартфона към компютъра в изключено състояние.
 13. ZTE Blade X3 MauiMETA свързва смартфон към приложение - Бутон за повторно свързване

 14. В резултат на успешно сдвояване, скрийнсейвърът за зареждане ще „замръзне“ на екрана на телефона "ZTE", а в прозореца на Maui Meta, мигащият преди това (зелено-червен) индикатор става жълт. Тези фактори показват, че програмата се е свързала успешно със смартфона.
 15. Смартфонът ZTE Blade X3 MauiMETA успешно е открит в приложението

 16. В падащия списък с функционални раздели на приложението изберете „IMEI изтегляне“.
 17. ZTE Blade X3 MauiMETA отидете в раздела за изтегляне на IMEI на приложението

 18. В полето "IMEI" от отворения прозорец въведете първите 14 цифри от първия идентификатор.
 19. ZTE Blade X3 MauiMETA въвежда първия IMEI, който пише в телефона чрез програмата

 20. Отидете в раздела "SIM 2" прозорец "Изтегляне на IMEI" и предоставете на програмата 14 цифри от втория идентификатор.
 21. ZTE Blade X3 MauiMETA въвежда втория IMEI за запис в смартфон чрез програмата - стартиране на процеса на запис

 22. Щракваме върху бутона, който инициира записването на стойности "IMEI" в паметта на устройството - „Изтегляне за мигане“.
 23. ZTE Blade X3 MauiMETA записва IMEI идентификатори в телефона

 24. Ако стойностите са заменени успешно, съобщението „Изтеглете IMEI, за да мига успешно“... Сега прозорецът „Изтегляне на IMEI“ трябва да се затвори.
 25. ZTE Blade X3 MauiMETA Imei се регистрира успешно в телефона

 26. Щракнете „Прекъсване на връзката“ в главния прозорец на MauiMETA - смартфонът автоматично ще се изключи.
 27. ZTE Blade X3 MauiMETA изключва програмата, като изключва смартфона

 28. Изключете устройството от компютъра, стартирайте го в Android. Остава да се провери "IMEI" с помощта на приложението за набиране (*#06#). Това възстановява параметрите, съдържащи се в областта "NVRAM" памет на телефона, завършен.
 29. Ремонтът на IMEI за смартфон ZTE Blade X3 с Maui META завърши успешно

Инсталиране на персонализирано възстановяване, получаване на root права

Много собственици на въпросния модел смартфон са чували за възможностите, предоставени от модифицираната среда за възстановяване. Възстановяване на TeamWin (TWRP) и се стремят да получат това възстановяване на тяхното устройство.

ZTE Blade X3 TeamWin Recovery (TWRP) персонализирана среда за възстановяване за смартфон, инсталация

Методологията за оборудване на модела ZTE Blade IKS3 с модифицирана среда за възстановяване изисква получаване на привилегии на Суперпотребител едновременно с инсталирането на възстановяване, така че инструкциите по-долу трябва да се следват внимателно и изцяло, дори ако не се планират права на root на устройството! Преди да манипулирате смартфона си, трябва да инсталирате официалния фърмуер на Android 6 съгласно някоя от инструкциите по-горе в статията!

Изтеглете TWRP + SuperSU за смартфона ZTE Blade X3

 1. Изтеглете и разархивирайте пакета, наличен от горната връзка, в отделна папка на диска на компютъра.
 2. ZTE Blade X3 изтегля TWRP, скатер файл и SuperSU пакет за устройство

 3. Файл SuperSU.zip поставете сменяемо устройство ZTE Blade IKS3.
 4. ZTE Blade X3 - копиране на пакета SuperSu на картата с памет преди инсталиране на TWRP

 5. Стартирайте FlashTool, заредете разпръснатия файл в програмата от папката, получена след завършване на първата стъпка от тази инструкция.
 6. ZTE Blade X3 TWRP зарежда разпръснатия файл в SP Flash Tool, за да инсталира възстановяването

 7. Щракнете "Изтегли" и свържете изключения телефон към USB конектора на компютъра.
 8. ZTE Blade X3 SP Flash Tool започнете да мига TWRP изображение в паметта на устройството

 9. Изчаква регионът да бъде заменен „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ“ памет на устройството с информация от img изображението на TWRP - появява се съобщение „Изтегляне ОК“.
 10. ZTE Blade X3 персонализирано изображение за възстановяване на TWRP чрез SP Flash Tool мига успешно

 11. Освен това - важно е! Ние изключваме устройството от компютъра и стартираме за възстановяване, но не и за Android! Тоест натискаме на смартфона „Обем +“ и "Храна" в същото време изберете Режим на възстановяване в списъка с режими на активиране.
 12. ZTE Blade X3 стартира персонализирано възстановяване на TWRP веднага след мигане чрез Flash Tool

 13. След зареждане на средата за възстановяване преместете плъзгача „Плъзнете, за да разрешите модификации“ вдясно, което ще покаже главното меню на TWRP.
 14. ZTE Blade X3 - първото стартиране на TWRP, издаващо разрешения за промяна на системния дял

 15. Тапай "Инсталирай", изберете с помощта на бутона Изберете Storage устройство за съхранение "Micro SDCard" като източник на пакети, инсталирани чрез TWRP.
 16. ZTE Blade X3 TWRP избира карта с памет като място за съхранение на пакет SuperSu за инсталиране в устройство

 17. В показания списък с файлове и директории намираме „SuperSU.zip“ и докоснете името на този пакет. След това активираме „Плъзнете, за да потвърдите Flash“, който инициира прехвърлянето на компоненти в паметта на устройството за активиране на root права и инсталиране на SuperSU диспечера на привилегиите.
 18. ZTE Blade X3 - вкореняване, инсталиране на SuperSu чрез TWRP

 19. След завършване на инсталацията "SuperSU" бутонът ще се появи на екрана "Рестартирайте системата" - докосваме го. Устройството ще се рестартира в Android. На този етап операциите по инсталиране на персонализирано възстановяване в ZTE Blade X3 и получаване на root права върху него се считат за завършени.
 20. ZTE Blade X3 - TWRP - Завършване на вкореняване и инсталиране на SuperSu на машината

Метод 3: Персонализиран фърмуер

Най-голям интерес сред желаещите да преобразят софтуерния облик на потребителите на ZTE Blade IKS3 предизвиква неофициалният фърмуер. Всъщност преходът към един от потребителските и голям брой такива решения са адаптирани за модела, е ефективен метод, който дава на устройството „втори живот“, за да получи достъп до липсващите преди това функции на мобилната операционна система, да организира възможността за използване на по-нова версия на Android от тази, предлагана от производителя.

ZTE Blade X3 как да инсталирате потребителски фърмуер, базиран на Android 7 в устройството

Всички персонализирани фърмуери, адаптирани за използване на въпросния модел, се инсталират чрез TWRP, използвайки същия алгоритъм. Като пример, помислете за инсталиране на едно от най-успешните решения - неофициален порт на известната черупка на Android LineageOS 14.1 на основата Нуга.

ZTE Blade X3 потребителски фърмуер, базиран на Android 7.1 за устройството

Изтеглете персонализиран фърмуер LineageOS 14.1, базиран на Android 7.1 за смартфон ZTE Blade X3

 1. Инсталирайте TWRP чрез Flash Tool, както е предложено в описанието на предишния метод за манипулиране на системния софтуер на модела в тази статия.
 2. Изтеглете персонализирания zip пакет на фърмуера и го копирайте на картата с памет, инсталирана в устройството.
 3. ZTE Blade X3 копира потребителски фърмуер на карта с памет за инсталиране чрез TVRP

 4. По-нататъшни действия ще бъдат извършени в модифицирано възстановяване - отидете на TWRP.
 5. ZTE Blade X3 стартира TeamWin Recovery за инсталиране на персонализирани и свързани манипулации

 6. Първото нещо, което трябва да направите, преди да направите каквито и да било манипулации, включващи смущения в системния софтуер на ZTE Blade IKS3 чрез TWRP, е да създадете пълен архив на системата с помощта на околната среда и да го запазите на сменяемо устройство за съхранение:
  • Отидете в раздела „Архивиране“, Натиснете Изберете Storage и посочете "Micro SDCard" като дестинация за архивиране. Потвърдете избора, като докоснете бутона "ДОБРЕ".
  • ZTE Blade X3 TWRP превключва на карта с памет, за да запази там пълно архивиране на системата

  • Проверете всички елементи в списъка Изберете дялове за архивиране.
  • Избор на ZTE Blade X3 на всички секции от паметта на устройството в TeamWin Recovery, за да ги запазите за архивиране

  • Преместете плъзгача „Плъзнете до Backup“ вдясно и изчакайте края на процедурата за създаване на резервно копие на Nandroid. Когато процесът приключи, ще се появи съобщение „Архивирането завърши успешно“ нагоре. Натиснете "У дома" по-долу, за да отидете на основния екран на TVRP и да предприемете допълнителни стъпки по пътя към получаване на персонализирана операционна система.
  • ZTE Blade X3 TWRP процес за създаване на резервно копие на системата Nandroid преди инсталиране на потребителски фърмуер

 7. Изчистваме вътрешното хранилище на устройството от съдържащите се в него данни:
  • Ние избираме „Изтриване“ на главния екран на околната среда. След това докосваме „Разширено изтриване“ и след това оборудваме всички квадратчета за отметка до елементите от показания списък с изключение "Micro SDCard".
  • Пълно форматиране на паметта на ZTE Blade X3 (с изключение на MicroSD) чрез TWRP преди инсталиране по поръчка

  • Активираме „Плъзнете, за да изтриете“ и изчакайте края на процедурата за форматиране на областите на паметта на устройството, избрани в горната стъпка. След получаване на съобщението „Изтриване завърши успешно“, който се появява в горната част, се връщаме към основния екран за възстановяване.
  • ZTE Blade X3 процесът на изчистване на паметта на устройството (с изключение на MicroSD) чрез TWRP преди инсталиране по поръчка

 8. След попълване на горните точки от инструкциите, смартфонът се счита за подготвен за инсталиране на модифицираната ОС:
  • Докоснете бутона "Инсталирай"... След това превключете с помощта на бутона Изберете Storage на MicroSD картата като хранилище на пакета OS, предназначен за инсталиране в устройството.
  • ZTE Blade X3 TWRP инсталира потребителски фърмуер - превключване към карта с памет

  • Намерете zip-пакета с фърмуера в списъка с файлове и папки, показани на екрана, и докоснете името му. Стартирането на инсталацията на ОС се инициира чрез преместване на плъзгача надясно „Плъзнете, за да потвърдите Flash“... След това остава да се изчака завършването на внедряването на персонализирани компоненти в паметта на смартфона.
  • ZTE Blade X3 TWRP процес на инсталиране на потребителски фърмуер чрез възстановяване

  • В края на инсталационния процес рестартирайте смартфона в Android, като щракнете върху този, който се появява едновременно с известието „Инсталиране на Zip успешно“ бутон "Рестартирайте системата"... Очакваме всички компоненти на инсталираната система да се инициализират, което завършва с екран с потребителско лого на фърмуера.
  • ZTE Blade X3 TWRP завършва потребителска инсталация на фърмуер, рестартиране в OS

  • Това завършва интеграцията на персонализираната операционна система в ZTE Blade X3. Остава да изберете основните параметри на черупката на Android,

   ZTE Blade X3 избира персонализирани параметри на фърмуера след инсталирането му чрез TWRP

   и след това продължете към възстановяване на данни

   Инсталирането на потребителски фърмуер на ZTE Blade X3 чрез TWRP завърши

   и работа със смартфон.

   ZTE Blade X3 Custom LineageOS фърмуер, базиран на Android 7.1 за устройството

Освен това. Услуги на Google

Тъй като фърмуерът по поръчка най-често не е оборудван със смартфони с Android, познати на много потребители Услуги и приложения на Google, тяхната интеграция ще трябва да се извърши отделно.

ZTE Blade X3 как да инсталирате услуги на Google след инсталиране на потребителски фърмуер

Най-рационалният начин да се получат услугите на „корпорацията на доброто“ в средата на персонализирания фърмуер на въпросния модел телефон е да се използват възможностите на TWRP за интегриране на пакета в Android, разпределен в рамките на проекта OpenGapps... Методологията за инсталиране на тези компоненти е описана в статия на нашия уебсайт:

ZTE Blade X3 TWRP интегрира услугите на Google в персонализиран фърмуер

Повече информация: Инсталиране на услуги на Google в персонализирана среда за фърмуер на Android

Връщане към официалния фърмуер, възстановяване на данни

Доста лесно е да възстановите официалната операционна система на устройството във вида, в който е била преди инсталирането на потребителския, ако има резервно копие на Nandroid на сменяемото устройство ZTE Blade IKS3. След приключване на процедурата TWRP остава инсталиран в устройството.

 1. Зареждаме в TVRP.
 2. ZTE Blade X3 Boot to TWRP за възстановяване на ОС от архивиране на Nandroid

 3. Ние правим процедурата „Пълно изтриване“, тоест форматираме всички раздели на вътрешната памет на смартфона, като точно повтаряме стъпките от точка 5 от горните инструкции за интегриране на персонализирана ОС.
 4. ZTE Blade X3 Full Wipe процедура в TWRP, преди да възстановите официалната операционна система от резервно копие на Nandroid

 5. Тапай "Възстанови" на главния екран за възстановяване. Превключете към сменяемо съхранение, като натиснете бутона Изберете Storage.
 6. Възстановяване на ZTE Blade X3 OS чрез TWRP, като изберете карта с памет като място за съхранение на резервно копие на Nandroid

 7. Изберете резервното копие от наличните, като докоснете името на папката, в която е запазено. Използване на елемента „Плъзнете, за да възстановите“ инициираме процедурата за възстановяване и след това наблюдаваме процеса на екрана в областта за извеждане на регистрационния файл.
 8. Процес на възстановяване на ZTE Blade X3 TWRP OS от резервно копие на Nandroid чрез възстановяване

 9. След получаване на известие „Възстановяване на пълното успешно“ в горната част на екрана натиснете бутона "Рестартирайте системата" и очакваме с нетърпение старта на Android.
 10. ZTE Blade X3 възстановяване на официален фърмуер от архивиране чрез TWRP завърши, рестартирайте в системата

Възстановяване на NVRAM чрез TWRP

В допълнение към гореописаното възстановяване на цялата система от резервно копие на Nandroid, когато е налице, модифицираното възстановяване ви позволява да презапишете определени области от паметта на телефона с информация от архива, която може да се използва за премахване на последствията от повреда "NVRAM" (възстановяване IMEI).

 1. Рестартираме устройството в TVRP и отиваме в раздела "Възстанови" Сряда. Ние инструктираме системата да използва сменяемото устройство като резервно хранилище (Изберете Storage) и след това изберете архива, като докоснете името му.
 2. Възстановяване на ZTE Blade X3 NVRAM (IMEI) чрез персонализирано възстановяване на TWRP от архивиране

 3. Освобождаване на квадратчета за отметки, разположени до списъчните елементи от марки Изберете дялове за възстановяване... За да възстановите калибрирането на радиомодула и IMEI, трябва да поставите отметки в квадратчетата само наблизо "Нврам", "Nvdata", както и "Secro".
 4. ZTE Blade X3 TWRP избор на области от сметища в резервно копие при възстановяване само на NVRAM (IMEI) чрез персонализирано възстановяване

 5. Преместване „Плъзнете, за да възстановите“, в очакване на известие „Възстановяване на пълното успешно“и след това рестартирайте в Android ("Рестартирайте системата") и оценява резултата от извършената манипулация.
 6. ZTE Blade X3 TWRP - Възстановяването на NVRAM (IMEI) от архивиране завърши успешно

Заключение

Препоръчаните в статията софтуерни инструменти, ако внимателно следвате инструкциите за тяхното използване, предоставят на потребителите на ZTE Blade X3 всякакво ниво на умение с възможност да разрешат проблема с преинсталирането на Android OS на смартфон. Както можете да видите, изобщо не е необходимо да се свързвате с професионалисти, за да осигурите правилното ниво на работоспособност на системния софтуер на устройството, всички операции могат да се извършват у дома.