uTorrent към днешна дата е един от най-популярните софтуер за изтегляне на файлове към торент (P2P) мрежи. В същото време има аналози на този клиент, които не са по-лоши от него по отношение на скоростта или лекотата на използване.

Днес разгледайте няколко "конкуренти" uTorrent за Windows.

BitTorrent

Лого на BitTorrent

Торент клиент от разработчиците на uTorrent. Това се дължи на удивителното сходство на тези две програми. Подобно на интерфейса, функционалността и настройките.

Основен прозорец BitTorrent

Според автора, да се промени обичайния софтуер на абсолютно същото значение не. По време на теста се забелязва по-висока толерантност към грешки, но това отново е субективно. Във всеки случай, зависи от вас.

Изтегляне на BitTorrent

BitComet

Логото на BitComet

BitComet е друга алтернатива на Utorrent, което ви позволява да изтегляте съдържание от torrent trackers. Функционалността е подобна на uTorrent, но е по-информативна. В интерфейса BitComet има много елементи за търсене, настройка и преглед на свойствата на изтегления материал.

Основният прозорец BitComet

Пакетът на този софтуер включва приставка за вграждане във всички популярни браузъри. Клиентът се интегрира в контекстното меню на браузъра и ви позволява да изтеглите всички торентни файлове от страницата, на която се намират, както и да намерите връзки към файлове за изтегляне, скрити под спойлери или бутони с партньорски сайтове.

Изтегляне на BitComet

MediaGet

MediaGet-лого

Един от най-добрите аналози на uTorrent е MediaGet. Наред с отварянето на торенти файлове и изтеглянето на различни материали от потребители на компютри чрез тях, това приложение предлага собствен каталог на съдържанието, разделен на категории.

Основен прозорец на MediaGet

Програмата предоставя възможност за изтегляне на файлове от конкретни уеб ресурси или от директория. Ако използвате последната опция, потребителят няма да вижда торенти - има бутон за изтегляне, на който трябва да се кликне, така че съдържанието да започне да се изтегля на компютъра.

Не е нужно да губите време за съхраняване на отделни торенти файлове - те остават в самото приложение.

Когато инсталирате програмата, можете да рекламирате различни приложения. Те принадлежат на известни разработчици (например Yandex); тук предлагаме изключително надежден софтуер, без злонамерени програми. Ако не искате да изтегляте допълнителни приложения, трябва да премахнете боклуците от нежеланите програми по време на инсталирането.

MediaGet е най-популярна сред начинаещите, които просто овладяват компютъра, защото е много лесна за използване и не изисква персонализиране.

Изтеглете MediaGet

Vuze

Vuze лого

Vuze е поток клиент, изпълняван в две версии - безплатно и платено. Функционалното първо е достатъчно за удобно изтегляне на файлове. Тя съдържа почти никакви ограничения; единствената точка е показването на реклама под формата на малък банер.

Главният прозорец на Вузе

Платената версия предлага допълнителни опции, като например възпроизвеждане на стрийминг на видеоклипове и проверка на качено съдържание за вируси. Последното обаче не е твърде голямо търсене.

При инсталацията не се дава възможност за избор на руски език. Приложението обаче може да се използва както на руски, така и на други езици. По време на инсталацията могат да се предлагат и други приложения от партньори.

Русифицираната версия на клиента има прост интерфейс. Начинаещите могат да се възползват от съветите за използване на програмата. В секцията с настройки можете да изберете вашето ниво - начинаещи, напреднали потребители или професионалисти. Различните режими имат свой набор от показани функции.

Изтеглете Vuze

qBittorrent

Лого на QBittorrent

qBittorrent е обикновен клиент, наличен на свободна основа. Това е продукт на развитието на доброволците, които го създадоха в свободното си време. Като аналогичен на uTorrent, той има подобни опции, но интерфейсът му е съвсем прост и донякъде зад съвременните стандарти.

Основен прозорец qBittorrent

Когато инсталирате приложението, можете да изберете руския език. Рекламата в този случай отсъства, самият процес е нормален и няма особени особености. При първото стартиране на клиента получавате съобщение, че потребителят отговаря за файловете, които ще предоставя на други потребители, използващи програмата.

Поверително предупреждение за Qbittorrent

Започвайки да използва приложението, потребителят може да бъде объркан в различни цветни бутони. Този остарял интерфейс обаче има плюс - елементите за изтегляне са винаги под ръка, както и цялата информация за качванията.

Приложението е оборудвано с уникална функция - последователно изтегляне. Когато го активирате, файловете няма да бъдат изтеглени едновременно (стандарт за повечето съвременни клиенти), но на свой ред.

Изтегляне на qBittorrent

Кутия-Qt

Лого на Transmission-Qt

Transmission-Qt е версия на обикновения клиент за предаване, разработен за операционната система Windows. Самият процес на предаване отдавна работи на платформи на Linux и MacOS. Това е достоен аналог на uTorrent, но в момента той все още не е много разпространен.

Основен прозорец за предаване-Qt

При инсталирането на приложението не се показват реклами, самият процес протича бързо. Има обаче един неприятен момент: след инсталирането на Windows 10 не беше предложено да се стартира приложението, на компютъра нямаше пряк път. За да отворя програмата, трябваше да я потърся в менюто "Старт".

Когато отворите приложението за първи път, удобството на интерфейс, който не е претоварен с ненужни елементи, е много забележим. Това удобство значително опростява работата с него, което го прави приятно.

Горният панел по традиция съдържа контролите за зареждане. В долната част можете да зададете времевата граница за скорост, има бутон за включване (във формата на костенурка). В средната част има списък с торенти.

Халите

Халите лого

Halite е напълно безплатна програма, която се различава от другите uTorrent аналози с приятен интерфейс и удобен за потребителя контрол. Не е напълно ясно защо все още не е получило същото разпределение, но е възможно тя все още да лежи напред.

Главния прозорец на халите

Приложението не съдържа реклама, в безплатната версия няма ограничения. Платената му версия не съществува.

Както можете да видите, има много uTorrent аналози, има много да избирате. Тяхната работа, всички те изпълняват правилно, необходимите функции не са лишени.