Android емулатори за слаби компютри

Днес има голям брой игри и приложения, пуснати изключително на платформата Android и изискващи подходящо устройство. Ако обаче не можете да инсталирате такъв софтуер на телефона си, можете да използвате специален софтуер за вашия компютър. В тази статия ще говорим за няколко емулатори на платформата Android, които са оптимално подходящи за използване на слаби компютри.

Android емулатори за слаби компютри

Въпреки темата на статията, заслужава да се разбере: всеки емулатор на платформа на Android има едни или други минимални системни изисквания. За стабилната работа на повечето програми е желателно компютърът да е оборудван с процесор, който поддържа технология за виртуализация и 2 GB RAM. Ако вашият компютър значително надвишава средната конфигурация, най-добре е да прочетете друга статия на нашия уебсайт и програма BlueStacks ,

Прочетете също: Аналози на емулатора BlueStacks

Играч за приложения Nox

Софтуерът Nox App Player е едно от най-популярните средства за подражание на Android платформата на компютър. Едно от основните му предимства сред многобройните аналози е стабилната му работа на компютър, независимо от конфигурацията. Освен това, ако компютърът не отговаря на препоръчителните изисквания, софтуерът ще работи стабилно, но не достатъчно бързо.

Пример за основен интерфейс на Nox App Player

Тази програма е пълноценен Android емулатор и може да се използва както за стартиране на игри, така и за приложения. Освен това софтуерът поддържа множество прозорци, осигурява отделни настройки за емулатора и операционната система, а също така се разпространява безплатно.

Променете настройките в Nox App Player

Най-добре е да използвате Nox App Player, за да подражавате на платформата Android 4.4.2, тъй като тази версия на операционната система изисква минимално количество ресурси. Недостатъкът тук беше невъзможността да стартирате някои, най-вече взискателни, игри и приложения.

Изтеглете Nox App Player

MEmu

MEmu е алтернатива на Nox App Player и BlueStacks, тъй като осигурява почти идентични функции и подобен интерфейс. В същото време софтуерът е много по-оптимизиран, така че може да се стартира без проблеми на слаб хардуер.

Android десктоп в MEmu

Програмата е особено подходяща, ако при работа с платформата Android се изисква пълен достъп до вътрешните параметри на платформата. Това се дължи на факта, че MEmu емулира пълна версия на Android, включително системното приложение „Настройки“ .

Примерни настройки на емулатора в MEmu

Сред другите предимства не може да не отбележим наличието на поддръжка за работа в няколко прозорци, възможността за стартиране на една от трите версии на Android: 4.4, 5.1 и 7.1, както и много други функции като редактируемо местоположение и инсталиране на приложения от APK файлове. Има обаче и отрицателни аспекти, например, ако на компютъра няма процесор, който поддържа технологията за виртуализация, само остарялата Android платформа версия 4.4 работи стабилно.

Изтеглете MEmu от официалния сайт

Android Droid4X

Подобно на други опции, този емулатор ви позволява да подражавате на основните функции на платформата Android, но с голям брой ограничения. Това се отнася главно за вътрешните настройки на операционната система, докато самата програма предоставя много опции.

Използване на Android емулатор в Droid4X

Използвайки Droid4X, можете да създадете множество копия на емулатора чрез "Multi Manager" , независимо един от друг. Единствените забележими минуси са непреведеният англоезичен интерфейс, включващ всички елементи вътре в системата, и необходимостта от инсталиране VirtualBox ,

Преглед на настройките в Droid4X

При използване на версията на Android 4.2.2 се използва без възможност за промяна на по-нова. Това прави програмата по-малко универсална, но в същото време доста продуктивна. В допълнение, той се разпространява безплатно и поддържа огромното мнозинство от игри и приложения за версията на използваната система.

Изтеглете Droid4X от официалния сайт

YouWave

Софтуерът YouWave ви позволява да подражавате на избор от две версии на Android: 4.0.4 и 5.1.1. В зависимост от избраната платформа се променят както модела на разпространение на програмата, така и изискванията за компютър. При слаби конфигурации е най-добре да се ограничите до версия 4.0.4, която позволява на „леките“ приложения да работят и не изисква покупка на лиценз.

Пример за Android 4 емулатор в YouWave

В същото време можете да инсталирате версия 5.1.1., Значително превъзхождаща остарялата система, но която се плаща с ограничен период на тест. За стабилна работа на платформата в този случай е необходим процесор с поддръжка на технологията за виртуализация.

Възможност за добавяне на приложения към емулатора YouWave

Тази програма ще бъде по-скоро алтернатива на други опции, тъй като настройките тук са много по-малко. Ако обаче емулаторът се използва за тестване на потенциално опасни приложения, преди да го инсталирате на смартфон, тази опция е оптимална.

Изтеглете YouWave от официалния сайт

заключение

Разгледахме най-подходящите решения за слаби компютри, които не изискват инсталиране на допълнителен софтуер и оптимизация на системата. Ако желаете, ако компютърът отговаря на поне минималните изисквания, повечето емулатори могат да бъдат конфигурирани така, че да работят оптимално със системни инструменти и инструменти на трети страни. Тази опция трябва да се има предвид при избора на програма.