Дълго време Aliexpress, подобно на много международни онлайн магазини, поддържаше само електронна валута и банкови карти за плащане на стоки, което ви позволява да плащате онлайн. Сега обаче всички, които нямат тази опция, могат да се възползват от паричния депозит. Как работи и как да правите покупки без алтернативни начини на плащане, ще бъде обсъдено по-нататък.

Плащане в брой в AliExpress

От няколко години жителите на Руската федерация могат да плащат за избрания продукт в брой и всеки, който няма банкова карта или електронен портфейл, може да го използва. В такава ситуация обаче ще трябва да отидете до официалния посредник, включително магазини за мобилни телефони, Сбербанк, Руска поща и различни магазини. В момента разглежданият начин на плащане е достъпен само от компютърната версия на сайта, приложението не поддържа тази функция.

Прочетете също: Как да се регистрирам в AliExpress

Етап 1: Плащане

Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете поръчка и да продължите към плащане, както обикновено. В тази ситуация процедурата едва ли ще се различава от обичайната (освен ако, разбира се, не сте начинаещ), с изключение на промяната на начина на плащане.

Прочетете също: Плащане в AlIExpress

 1. IN "Стъпка 2" кликнете върху плочката „Показване на всички начини на плащане“.
 2. Показване на всички методи на плащане на уебсайта на AliExpress

 3. Ще се появят нови опции, включително "Пари в брой"... Кликнете върху него.
 4. Избор да платите в брой за поръчка на уебсайта на AliExpress

 5. Ще бъдете подканени да въведете телефонния си номер и точно отдолу ще видите целия списък с магазини, в които можете да платите за стоките.
 6. Въвеждане на вашия телефонен номер за плащане на поръчката в брой на уебсайта на AliExpress

 7. След натискане на бутона „Потвърждаване“ ще дойде SMS, който съдържа кода на поръчката и сумата за плащане. В същото време в браузъра ще се отвори страницата на уебсайта, също с посочения код и номер на мобилен телефон. Запазете тази информация като SMS или пренапишете информация от екрана. Всички връзки към карти на терминали и търговски обекти / клонове на партньори, чрез които можете да извършите плащане, също ще бъдат дадени тук.
 8. Потвърждение за поръчка с плащане в брой на AliExpress

Етап 2: Плащане на поръчката

С получения код и пари трябва да отидете в удобен партньорски магазин (списъкът с марки е посочен на етапа на регистрация, просто трябва да намерите по-подходящ за себе си), където можете да извършите плащане по един от трите начина: като се свържете с руската поща, до касата или през терминала.

Веднага след получаване на кода имате 48 часа, за да платите покупката си. След този период кодът ще загуби своята актуалност и поръчката ще трябва да бъде издадена наново.

Метод 1: Плащане на касата

Когато ви е по-лесно да взаимодействате с човека, свържете се с касиера и той ще ви помогне да извършите плащането. Кажете му, че искате да платите за поръчката в AliExpress в брой, и диктувайте кода и сумата, получена в SMS. Проверете подробностите за превода, изчакайте плащането да се осъществи и получете касова бележка, която трябва да се съхранява до момента на получаване на колета.

Метод 2: Плащане чрез терминал

В мобилните магазини можете също да платите за покупката, без да общувате с хора. За да направите това, имате нужда от терминал и парична сума, равна на сумата на поръчката. Всички терминали, които поддържат плащане за поръчка с Aliexpress, не издават промяна и следователно остатъкът от средства (ако депозирате повече от необходимото) се изпраща на баланса на мобилния номер. Въпреки това ви съветваме да правите поръчки, за да можете лесно да платите с кръгла сума.

 1. В терминала отворете списъка с всички предоставени услуги. Ние анализираме този процес, като използваме примера на терминал в Euroset, други компании ще имат собствен интерфейс и имена на бутони, но принципът на действие е напълно същият. Освен това, в случай на затруднение, винаги ще бъдете консултирани от служител на мястото, където е инсталиран терминалът. И така, в нашия пример бутонът е отговорен за това. "Други услуги"разположен в долния десен ъгъл.
 2. Намерете елемента от списъка "Продукти по каталози".
 3. Ще се покаже списък, където щракнете върху "AliExpress".
 4. Въведете "Номер на поръчка" (получен код чрез SMS).
 5. Попълнете необходимата сума и вземете разписката за плащане. Съхранявайте касовата бележка, докато не получите колета.

Метод 3: Руска поща

Има и опция за превод чрез любимата ни руска поща. Представихме го отделно за онези читатели, които не можаха да разберат как да извършат плащане тук. Тази опция не е много удобна, тъй като най-често ще трябва да защитавате доста голяма опашка, затова ви съветваме да изберете един от двата предишни метода. Ако все пак се чувствате по-удобно с пощата, тогава принципът тук няма да се различава от този Метод 1... Свържете се със служителя в прозореца, който се занимава с приемането на плащания, и можете да видите останалата част от процеса на действия по-горе.

Препоръки и важна информация за плащания в брой

Разбрахме начините на плащане, сега нека преминем към друга полезна информация, която може да ви бъде полезна при извършване на покупка по този начин:

 • Както казахме по-горе, когато плащате през терминала, опитайте се да изберете сумата възможно най-близо до желаната, а също така винаги пазете касовата бележка.
 • Ако не сте имали време да платите поръчката си 48 часа предварително, ще трябва да я пререгистрирате на уебсайта, изчакайте нов код, който ще е валиден за същия период от време.
 • Препоръчително е да платите възможно най-рано, така че в случай на забавяне при прехвърлянето на пари, плащането все още да има време да премине.
 • Цената, която сте поръчали, не е фиксирана през тези 48 часа. Ако се увеличи, докато прехвърлянето е в ход, покупката ще се счита за частично платена.
 • Когато плащате чрез касиер, не е нужно да плащате комисионни: точно сумата, посочена в SMS.
 • Плащането може да бъде обработено до няколко дни, така че ако след плащането не видите променящия се статус на поръчката на сайта - не бързайте да се притеснявате. Обработката в редки случаи отнема до 7 дни.
 • Запазете достъп до телефонния номер, до който е направена поръчката. В случай на проблеми (поръчката е отменена от продавача поради липсата на стоки на склад, при получаване на покупката с неправилно качество), част от сумата или всички пари ще бъдат върнати на номера на мобилния телефон. В бъдеще можете да плащате с тях, като изберете опцията на уебсайта „Мобилно плащане“... Разбира се, не е толкова удобно и има комисионна, но е по-добре от баланса на мобилния телефон, допълнен с голяма сума пари, която е трябвало да бъде похарчена за друг въпрос. Също така винаги можете да прехвърлите пари от телефонния си номер обратно в брой, но мобилните оператори начисляват комисионни за това, което е особено забележимо при теглене на голяма сума.

  Прочетете също: Как да спечелите спор на AliExpress

 • Избор на мобилен трансфер за плащане на поръчка в AliExpress

 • Можете да платите през терминала за поръчка на стойност само до 15 000 рубли. Ако сумата му е повече, свържете се с касата или служителя на Руската поща.
 • Тази възможност вече е достъпна само за жители на Руската федерация, в Украйна, Казахстан, Беларус, до момента този начин на плащане не се практикува.

От тази статия научихте всички методи и тънкости при плащане в брой за покупки в AliExpress. По отношение на удобството си, тази опция значително отстъпва на електронните плащания, затова препоръчваме да получите виртуална карта, например в услугата Yandex пари или QIWI, или акаунт в WebMoneyза лесно плащане на покупки от различни сайтове. Ако обаче не искате да регистрирате такива електронни сметки или целта ви е да направите най-сигурната покупка или да платите без комисионна, тогава депозирането на пари в брой ще бъде единствената възможност.