DLL


Проблеми с динамичната библиотека protect.dll се срещат, когато се опитвате да пуснете някои игри от разработчици от CIS - например Stalker Clear Sky, Space Rangers 2 или сте празни. Проблемът е увреждането на посочения файл, неговата несъвместимост с версията на играта или липсата на нея на диска (например, тя се премахва от антивирусна програма). Грешката се появява на всички версии на Windows, които поддържат споменатите игри.

Как да премахнете грешките protect.dll

Възможностите за действие, когато възникне повреда, всъщност са малко. Първата е да заредите самата библиотека и да я поставите в папката за игри. Втората е пълно преинсталиране на играта с почистване на системния регистър и добавяне на проблем с DLL към антивирусните изключения.

Метод 1: Преинсталирайте играта

Някои съвременни антивируси може да не отговарят в достатъчна степен на библиотеките на старата DRM защита, като ги възприемат като злонамерен софтуер. Освен това файлът protect.dll може да бъде променен в т.нар. Repacks, които също могат да задействат защита. Следователно, преди да продължите да преинсталирате играта, тази библиотека трябва да бъде добавена към списъка с антивирусни изключения.

Урокът: Как да добавите файл към изключенията на антивирусите

 1. Изтрийте играта по най-удобния за вас начин. Можете да използвате универсален вариант , специфични методи за различни версии на Windows ( Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 ), или деинсталирайте програми като Revo Uninstaller ,

  Урокът: Как да използвате Revo Uninstaller

 2. Почистете регистъра от остарели записи. Алгоритъмът на действие се намира в подробни инструкции , Можете също да използвате приложението CCleaner ,

  Прочетете още: Почистване на регистъра с CCleaner ,

 3. Инсталирайте отново играта, за предпочитане на друг логически или физически диск. Добра опция е да инсталирате на SSD устройство.

Ако внимателно следвате описаните по-горе стъпки, проблемът ще бъде коригиран и няма да ви притеснява повече.

Метод 2: Ръчно добавяне на библиотека

В случай, че преинсталацията е недостъпна (загубен или повреден игрален диск, нестабилна връзка с интернет, ограничаване на правата и т.н.), можете да опитате да изтеглите защитата.dll и да я поставите в папката за игри.

 1. Намерете и изтеглите библиотеката protect.dll навсякъде в компютъра.
  Извадка от файла protect.dll, изтеглена на компютъра

  Важна бележка е, че библиотеките са различни за различни игри и за различни версии на една и съща игра, затова бъдете внимателни: DLL от Stalker Clear Sky няма да се побере в Space Rangers и обратно!

 2. Намерете прекия път към проблемната игра на работния плот, изберете я и кликнете върху него с десния бутон на мишката. В контекстното меню щракнете върху Местоположение на файл .
 3. Отворете папката с играта, за да преместите файла protect.dll

 4. Отваря се папка с игрални ресурси. Както и да е, преместете изтеглената protect.dll в нея и просто плъзгане и пускане.
 5. Drag and drop protect.dll в папката на играта

 6. Рестартирайте компютъра и опитайте да започнете играта. Ако стартирането беше гладко - поздравления. Ако грешката все още се наблюдава, сте изтеглили грешната версия на библиотеката и ще трябва да повторите процедурата вече със съответния файл.

И накрая, искаме да ви напомним, че използването на лицензиран софтуер автоматично ви спестява много проблеми, включително и провалите на protection.dll.