Повечето дънни платки настолни компютри нямат вграден Wi-Fi мрежов приемник, тъй като за такава безжична връзка се използват външни адаптери, които включват D-Link DWA-125. Без подходящ софтуер това устройство няма да работи напълно, особено на Windows 7 и по-долу, защото днес искаме да ви запознаем с методите за инсталиране на драйвери за него.

Търсете и сваляйте софтуер на D-Link DWA-125

За да изпълните всички описани по-долу процедури, ще трябва да се свържете с интернет, така че бъдете готови да използвате друг компютър, ако въпросният адаптер е единствената налична опция за свързване към мрежата. Всъщност има четири метода, които ги разглеждат по-подробно.

Метод 1: Поддръжка на уеб сайта на D-Link

Както показва практиката, най-надеждният и сигурен начин за получаване на драйвери е изтеглянето от сайта за разработчици. В случая на D-Link DWA-125, процедурата е, както следва:

Отворете страницата за поддръжка на адаптери

 1. По някаква причина не можете да намерите страницата за поддръжка чрез търсене от главния сайт, защото горепосочената връзка води директно до желания ресурс. Когато се отвори, отворете раздела "Изтегляния" .
 2. Изтеглени файлове за D-Link DWA-125 на официалния сайт

 3. Най-важната част е намирането на подходяща версия на драйвера. За да го вземете правилно, трябва да изясните редакцията на устройството. За да направите това, погледнете стикера на гърба на кутията на адаптера - номера и буквата до надписа "H / W Ver." Ревизията на притурката.
 4. Редакция на дефинициите D-Link DWA-125 за изтегляне на драйвери на официалния сайт

 5. Сега можете да отидете директно на шофьорите. Връзките за изтегляне на инсталатори се намират в средата на списъка за изтегляне. За съжаление, няма филтър за операционни системи и ревизии, така че трябва сами да изберете правилния пакет - внимателно прочетете името на компонента и описанието му. Например, за Windows 7 x64 следните драйвери ще отговарят на устройството за преразглеждане Dx:
 6. Изтеглете драйвера за D-Link DWA-125 на официалния сайт

 7. Инсталаторът и необходимите ресурси са пакетирани в архива, защото след като изтеглянето завърши, разопаковайте го с подходящ архиватор и отидете в съответната директория. За да стартирате инсталацията, стартирайте файла "Настройка" .
  Пуснете инсталацията на драйвера за D-Link DWA-125, изтеглена от официалния сайт

  Внимание! Повечето ревизии на адаптери изискват изключване на устройството, преди да инсталирате драйвери!

 8. В първия прозорец на помощника за инсталиране щракнете върху Напред .
  Започнете да инсталирате драйвер за D-Link DWA-125, изтеглен от официалния сайт
  Може да се наложи да свържете адаптера към компютъра в процеса - направете го и потвърдете в съответния прозорец.
 9. Продължете да инсталирате драйвера за D-Link DWA-125, изтеглен от официалния сайт.

 10. Освен това процедурата може да се развие в следните сценарии: напълно автоматизирана инсталация или инсталация с връзка към разпозната Wi-Fi мрежа. В последния случай ще трябва да изберете мрежата директно, да въведете нейните параметри (SSID и парола) и да изчакате връзката. В края на инсталацията кликнете върху "Finish", за да затворите "Wizard ..." . Можете да проверите резултата от процедурата в системната област - иконата на Wi-Fi трябва да е там.

Завършете инсталирането на драйвера за D-Link DWA-125, изтеглен от официалния сайт

Процедурата гарантира положителен резултат, но само ако е изтеглена съответната версия на драйверите, затова бъдете внимателни в стъпка 3.

Метод 2: Приложения за инсталиране на драйвери

Сред наличния софтуер има цял клас приложения, които автоматично зареждат драйвери на познатия компютърен хардуер. Най-добре познатите решения в тази категория могат да бъдат намерени по-долу.

Повече подробности: Приложения за инсталиране на драйвери

Отделно, искаме да съветваме да обърнем внимание на това DriverMax - това приложение се е утвърдило като един от най-надеждните и недостатъците като липсата на руска локализация в нашия случай могат да бъдат пренебрегвани.
Изтеглете D-Link DWA-125 драйвер с помощта на DriverMax

урок: Актуализиране на драйвера на DriverMax

Метод 3: Идент. № на адаптера

Технически подобна алтернатива на първия описан метод е да се използва име на хардуерно устройство, в противен случай идентификационен номер, за търсене на софтуер. Идентификационният номер на всички ревизии на въпросния адаптер е показан по-долу.

USBVID_07D1&PID_3C16
USBVID_2001&PID_3C1E
USBVID_2001&PID_330F
USBVID_2001&PID_3C19

Един от кодовете, които трябва да въведете на страницата на специализиран сайт като Cloup на драйвера , изтеглете драйвери от там и ги инсталирайте според алгоритъма от първия метод. Подробно ръководство за процедурата, написано от нашите автори, може да бъде намерено в следващия урок.
Изтеглете D-Link DWA-125 драйвер с ID

урок: Търсим драйвери, използващи ID на хардуера

Метод 4: Управление на устройства

Системният инструмент на Windows за администриране на хардуер включва функцията за зареждане на липсващи драйвери. Манипулацията не е трудна - просто обадете се "Device Manager" , намерете нашия адаптер в нея, кликнете върху PCM по нейно име, изберете опцията "Update drivers ..." и следвайте инструкциите на програмата.
Изтегляне на драйвера за D-Link DWA-125 Използване на Device Manager

Повече подробности: Инсталиране на драйвери по системни инструменти

заключение

Така че, ние представихме всички налични методи за получаване на софтуер за D-Link DWA-125. Занапред препоръчваме да създадете резервно копие на драйверите на USB флаш устройство или диск и след това да го използвате, за да опростите инсталацията, след като преинсталирате операционната система или свържете адаптера с друг компютър.