Нуждата от изтегляне на конкретен драйвер може да се появи по всяко време. В случай на лаптоп HP 625, това може да се направи по различни начини.

Инсталиране на драйвери за преносим компютър HP 625

Има няколко опции за изтегляне и инсталиране на софтуер за лаптоп. Всеки от тях е разгледан подробно по-долу.

Метод 1: Официален уебсайт

Първият и най-ефективният начин за инсталиране на софтуер е да използвате официалния ресурс на производителя на устройството. За да направите това:

 1. Отворете Уебсайт на HP ,
 2. В заглавката на главната страница намерете елемента "Поддръжка" . Задръжте курсора върху него и изберете секцията "Програми и драйвери" в списъка, който се отваря.
 3. част от програмата и водача на сайта hp

 4. На новата страница има поле за търсене, в което трябва да въведете името на устройството HP 625 и кликнете върху бутона "Търсене" .
 5. определение на модела на лаптопа на сайта hp

 6. Отваря се страница с наличния софтуер за устройството. Преди това може да се наложи да изберете версията на операционната система, ако не е открита автоматично.
 7. избор на операционна система на сайта hp

 8. За да изтеглите конкретен драйвер, кликнете върху знака плюс до него и изберете бутона "Изтегляне" . На лаптопа ще бъде изтеглена файла, който искате да стартирате, и следвайте инструкциите на програмата, изпълнете инсталацията.
 9. изтегляне на драйвери за лаптоп на сайта hp

Метод 2: Официален софтуер

Ако искате да намерите и актуализирате всички необходими драйвери наведнъж, тогава е по-лесно да използвате специализиран софтуер. HP има програма за това:

 1. За да инсталирате този софтуер, отидете на неговата страница и кликнете върху "Изтегляне на HP Support Assistant" .
 2. изтеглите официалната програма за актуализиране на драйверите на сайта hp

 3. След изтеглянето, стартирайте получения файл и кликнете върху бутона "Напред" в прозореца за инсталиране.
 4. инсталатор за инсталиране на драйвери на сайта hp

 5. Прочетете предоставеното лицензионно споразумение, поставете отметка в квадратчето до елемента "Приемам" и отново кликнете върху "Напред" .
 6. лицензно споразумение за инсталиране на драйвери на лаптоп HP

 7. Инсталацията ще започне, след което ще трябва да кликнете върху бутона "Затваряне" .
 8. Край на инсталацията на Помощник за поддръжка на HP

 9. Отворете програмата и в първия прозорец изберете елементите, които считате за необходими, и кликнете върху "Напред" .
 10. HP Support Assistant

 11. След това кликнете върху бутона "Проверка за актуализации" .
 12. Бутон за проверка на актуализацията на Notebook HP

 13. В края на сканирането програмата ще изброи проблемни драйвери. Поставете отметка в квадратчето за отметка, кликнете върху "Изтегляне и инсталиране" и изчакайте да приключи процесът на инсталиране.
 14. Маркираме софтуера за изтегляне в HP Support Assistant

Метод 3: Специален софтуер

В допълнение към официалното приложение, описано по-горе, има и друг софтуер, създаден за същите цели. За разлика от програмата от предишния метод, този софтуер е подходящ за лаптоп на всеки производител. Функционалността в този случай не се ограничава само до една инсталация на водачи. За по-подробно въвеждане имаме отделна статия:

Урокът: Използване на програми за изтегляне и инсталиране на драйвери

Икона на DriverMax

Списъкът с такъв софтуер е включен DriverMax , Тази програма трябва да бъде разгледана по-подробно. Той има прост дизайн и удобен за потребителя интерфейс. Броят на функциите включва както търсене и инсталиране на драйвери, така и създаване на точки за възстановяване. Последните са необходими в случай на проблеми след инсталирането на нов софтуер.

Урокът: Как да работите с DriverMax

Метод 4: Идент. № на устройството

Лаптопът включва голям брой хардуерни компоненти, които също изискват инсталирани драйвери. Официалният сайт обаче не винаги има подходяща версия на софтуера. В този случай идентификационният номер на избраното оборудване ще бъде спасен. Можете да го намерите, като използвате диспечера на устройствата , в който искате да намерите името на този елемент и да отворите "Properties" от контекстното меню, наречено по-рано. Елементът "Информация" ще съдържа желания идентификатор. Копирайте намерената стойност и я използвайте на страницата на една от услугите, създадени за работа с ИД.

Поле за търсене на

Прочетете повече: Търсете драйвери с ID

Метод 5: Диспечер на устройства

Ако не можете да използвате програми на трети страни или да посетите официален уеб сайт, трябва да обърнете внимание на системния софтуер. Този вариант не е много ефективен, но е напълно приемлив. За да го използвате, отворете "Диспечер на устройства" , разгледайте списъка с наличен хардуер и намерете какво трябва да бъде актуализирано или инсталирано на драйвера. Кликнете върху левия бутон на мишката върху него и в отворения списък изберете "Update driver" .

Процесът на инсталиране на намерения драйвер

Прочетете повече: Инсталиране на драйвери чрез използване на системната програма

Можете да изтегляте и инсталирате драйвери за вашия лаптоп по много начини, а основните са описани по-горе. Потребителят може само да избере кой да използва.