Почти всички устройства взаимодействат с операционната система чрез софтуерни решения - драйвери. Те изпълняват свързващата връзка и без тяхното присъствие вграденият или свързаният компонент ще работи нестабилно, не напълно или няма да работи по принцип. Търсенето им най-често е объркано преди или след преинсталирането на операционната система или за актуализиране. В тази статия ще научите наличните и текущите опции за търсене и изтеглянията на драйвери за лаптопа Lenovo G575.

Драйвери за Lenovo G575

В зависимост от броя на драйверите и версията, която потребителят трябва да намери, всеки метод, описан в тази статия, ще има различна ефективност. Ще започнем с универсални опции и ще завършим конкретни, а вие, като следвате изискванията, изберете подходящ и го използвайте.

Метод 1: Официален уебсайт

Препоръчително е да изтеглите софтуер за устройства от официалния уеб ресурс на производителя. Тук, на първо място, има актуални актуализации с нови функции и корекции на грешки, недостатъци на предишни версии на драйвери. Освен това можете да сте сигурни, че те са надеждни, тъй като неконтролираните ресурси на трети страни често променят системните файлове (включително драйвери), като в тях се вмъква злонамерен код.

Отворете официалния уебсайт на Lenovo

 1. Отворете страницата на Lenovo, като използвате горната връзка и кликнете върху раздела "Поддръжка и гаранция" в заглавката на сайта.
 2. Секция за поддръжка на официалния уебсайт на Lenovo

 3. От падащия списък изберете "Ресурси за поддръжка" .
 4. Влезте в секцията за поддръжка на устройства на официалния уебсайт на Lenovo

 5. В полето за търсене въведете заявката Lenovo G575 , след което незабавно ще се покаже списък с съвпадащи резултати. Виждаме желания лаптоп и кликваме върху връзката "Изтегляния" , която се намира под изображението.
 6. Отидете на сваляния за лаптопа Lenovo G575 на официалния сайт

 7. Първо отметнете операционната система, инсталирана на вашия лаптоп, включително и неговата дълбочина. Моля, обърнете внимание, че софтуерът не е адаптиран за Windows 10. Ако имате нужда от драйвери за "десетки", отидете на другите методи за инсталиране, описани в нашата статия, например на третия. Инсталирането на софтуер за версия без Windows може да доведе до проблеми с използваното оборудване до BSOD, затова не препоръчваме предприемането на такива действия.
 8. Избор на операционна система за изтегляне на драйвери за Lenovo G575

 9. От раздела "Компоненти" можете да проверите типовете драйвери, които се нуждаят от вашия лаптоп. Това е напълно ненужно, тъй като точно на една и съща страница можете просто да изберете желания от общия списък.
 10. Избор на компоненти за изтегляне на драйвери за Lenovo G575

 11. Има още два параметъра - "Дата на издаване" и "Тежест" , които не е необходимо да се попълват, ако не търсите конкретен шофьор. Следователно, след като сте решили операционната система, превъртете надолу страницата.
 12. Допълнителни филтри за търсене на драйвери за Lenovo G575

 13. Ще видите списък с драйвери за различните компоненти на лаптопа. Изберете това, което е необходимо за вас, и разгънете раздела, като кликнете върху името на секцията.
 14. Списък на наличните драйвери за Lenovo G575

 15. След като сте решили драйвера, кликнете върху стрелката в дясната част на линията, така че да се появи бутонът за изтегляне. Кликнете върху него и направете същото с другите секции на софтуера.
 16. Процесът на изтегляне на драйвери за Lenovo G575 от официалния сайт

След изтеглянето, остава да се стартира EXE файла и да се инсталира, следвайки всички инструкции, които се появяват в инсталатора.

Метод 2: Lenovo онлайн скенер

Разработчиците решиха да опростят търсенето на драйвери, като създадоха уеб приложение, което сканира лаптопа и показва информация за драйверите, които трябва да бъдат актуализирани или инсталирани от самото начало. Моля, обърнете внимание, че компанията не препоръчва използването на браузъра Microsoft Edge за стартиране на онлайн приложението.

 1. Следвайте стъпки 1-3 от Метод 1.
 2. Преминете към раздела "Автоматично актуализиране на драйверите" .
 3. Секцията за автоматично актуализиране на драйверите на официалния сайт на Lenovo

 4. Кликнете върху бутона "Стартиране на сканирането" .
 5. Започнете да сканирате драйвери за автоматично актуализиране на официалния уебсайт на Lenovo

 6. Изчакайте да приключи, да видите кои програми трябва да бъдат инсталирани или актуализирани и да ги изтеглите по аналогия с Метод 1.
 7. Свържете се с услугата Bridge на Lenovo

 8. Ако проверката не успее с грешка, ще видите съответната информация за нея, но на английски.
 9. Проблеми с автоматичната актуализация на драйверите за Lenovo G575

 10. Можете да инсталирате маркова услуга от Lenovo, която ще ви помогне сега и в бъдеще да извършите такова сканиране. За да направите това, кликнете върху "Съгласен съм" , като се съгласявате с условията на лиценза.
 11. Изтегляне на помощната програма на Lenovo Service Bridge

 12. Инсталаторът ще започне да се изтегля, обикновено този процес отнема няколко секунди.
 13. Започнете да изтегляте инсталатора на Lenovo Service Bridge от официалния уебсайт

 14. Когато приключите, стартирайте изпълнимия файл и, следвайки инструкциите му, инсталирайте Lenovo Service Bridge .
 15. Инсталационен мост на Lenovo

Сега остава да опитаме отново да сканираме системата.

Метод 3: Приложения на трети страни

Има програми, предназначени специално за масова инсталация или актуализиране на драйвери. Те работят приблизително по същия начин: те сканират компютъра ви за устройства, които са вградени или свързани с лаптоп, проверяват версиите на драйверите с тези в собствената си база данни и предлагат да инсталирате нов софтуер, когато открият несъответствия. Вече потребителят избира какво да актуализира от показания списък и какво не. Разликата е в интерфейсите на тези комунални услуги и пълнотата на базите данни на водача. Можете да научите повече за тези приложения, като прочетете кратък преглед на най-популярните от тях на следната връзка:

Повече подробности: Най-добър софтуер за инсталиране на драйвери

Най-често потребителите избират Driverpack разтвор или DriverMax поради тяхната най-голяма популярност и богат списък на разпознаваемо оборудване, включително периферни. За този случай ние сме подготвили насоки за работа с тях и ви каним да се запознаете с тази информация.

Използване на DriverPack Solution на компютър

Повече подробности:
Как да актуализирате драйвери с помощта на DriverPack Solution
Актуализирайте драйверите с помощта на DriverMax

Метод 4: Идент. № на устройството

Всеки модел на устройството на етапа на производство получава персонален код, който допълнително позволява на компютъра да го разпознае. С помощта на системния инструмент потребителят може да разпознае този идентификатор и да го използва, за да намери драйвера. За целта има специални сайтове, в които се съхраняват както нови, така и стари версии на софтуера, което ви позволява да изтеглите някоя от тях, ако е необходимо. За да може това търсене да се осъществи правилно и да не се разпространявате в небезопасни и заразени с вируси уебсайтове и файлове, ви съветваме да следвате указанията ни.

Търсене на драйвери от hardware ID за Lenovo G575

Повече подробности: Търсене на драйвери от hardware ID

Разбира се, тази опция не е удобна и бърза, но е чудесно за селективно търсене, ако например имате нужда от драйвери само за няколко устройства или конкретни версии.

Метод 5: Диспечер на устройства

Не е най-очевидното, но има място за инсталиране и актуализиране на софтуер за лаптоп и компютър. Използвайки информация за всяко свързано устройство, диспечерът търси необходимия драйвер в интернет. Това не отнема много време и често помага да се завърши инсталацията, без да са необходими продължителни търсения и ръчни инсталации. Но тази опция не е без недостатъци, тъй като винаги се инсталира само основната версия (без собствената полезност на производителя за променяне на видеокартата, уеб камерата, принтера или друго оборудване), а самото търсене често свършва в нищо - инструментът може да ви каже, че подходящата версия на драйвера дори ако не е така. Накратко, този метод не винаги помага, но си заслужава да опитате. И как да използвате "Device Manager" за това, прочетете статията на връзката по-долу.

Инсталиране на драйвери за Lenovo G575 през Device Manager

Повече подробности: Инсталиране на драйвери с помощта на стандартни инструменти за Windows

Това са пет общи опции за инсталиране и актуализиране на драйвери за лаптоп Lenovo G575. Изберете този, който изглежда най-удобно за вас и го използвайте.