Много потребители на "седемте" са изправени пред проблеми при получаването на актуализации за операционната система и други продукти на Microsoft. В тази статия ще разгледаме как да отстраним кода 80072ee2.

Актуализиране на грешка 80072ee2

Този код за грешка ни казва, че "Windows Update" обикновено не може да взаимодейства със сървъра, който ни изпраща препоръчаните актуализации (да не се бърка с задължителните). Това са пакети за различни продукти на Microsoft, като например Office или Skype , Причината могат да бъдат инсталирани програми (ако системата е била инсталирана за дълго време, тогава може да има доста такива), неизправности в услугата, както и грешки в системния регистър.

Метод 1: Премахване на програми

Всички програми, особено пиратски копия, могат да попречат на нормалния ход на процеса на обновяване, но остарелите версии на различни програми за криптиране, като CryptoPRO, обикновено стават основната причина. Това приложение най-често влияе на повреди при взаимодействие със сървъра на Microsoft.

Вижте също:
Как да инсталирате сертификат в CryptoPro с флаш памети
Изтеглете Rutoken драйвер за CryptoPro
CryptoPro плъгин за браузъри

Решението тук е съвсем просто: първо, премахнете всички ненужни програми от компютъра, особено „напукани”. Второ, деинсталирайте CryptoPRO и ако имате нужда от работа, след инсталирането на актуализациите, върнете го. Желателно е това да е текущата версия, в противен случай проблемите са неизбежни в бъдеще.

Деинсталирайте програми, използващи софтуер за деинсталиране от трети страни в Windows 7

Още подробности: Добавяне или премахване на програми в Windows 7

След приключване на действията е наложително да преминете към метод 3 и след това да рестартирате системата.

Метод 2: Рестартирайте услугата

Услугата на “Център за актуализация” има свойството да функционира неправилно поради различни причини. Решаването на проблема ще помогне за рестартирането му в съответното оборудване.

 1. Отворете реда "Run" (това се прави с клавишната комбинация Windows + R ) и напишете командата за достъп до секцията "Услуги" .

  services.msc

  Преместване в модула Услуги от „Изпълнение“ в Windows 7

 2. Превъртете списъка надолу и намерете "Windows Update" .

  Отидете на услугата за актуализиране в Windows 7

 3. Изберете този елемент, преминете към разширен режим на преглед и след това спрете услугата, като кликнете върху връзката, посочена на екрана.

  Спрете услугата за актуализиране в Windows 7

 4. Стартирайте отново „Център“ , като кликнете върху съответната връзка.

  Рестартирайте услугата за актуализиране в Windows 7

За да сте сигурни, можете да приложите един трик: след спиране, рестартирайте машината и след това стартирайте.

Метод 3: Почистване на регистъра

Тази процедура ще помогне да се премахнат ненужните ключове от регистъра, които могат да попречат на нормалната работа не само на центъра за актуализация , но и на системата като цяло. Ако вече сте използвали първия метод, то това трябва да се направи, тъй като след премахването на програмите има „опашки“, които могат да посочат операционната система на несъществуващи файлове и пътеки.

Има няколко възможности за извършване на тази работа, но най-лесният и най-надежден е да използвате безплатна програма. CCleaner ,

Изтриване на ключове в системния регистър с помощта на CCleaner

Още подробности:
Как да използвате CCleaner
Почистване на регистъра с CCleaner

Метод 4: Деактивирайте функцията

Тъй като препоръчаните актуализации не са задължителни и не засягат сигурността на системата, тяхното изтегляне може да бъде деактивирано в настройките "Център за актуализиране" . Този метод не отстранява причините за проблема, но коригирането на грешката може да помогне.

 1. Отворете менюто "Старт" и започнете да въвеждате "Update Center" в лентата за търсене. В самото начало на списъка ще видим елемента, който трябва да кликнем.

  Отворете Центъра за актуализиране от лентата за търсене в менюто Старт в Windows 7

 2. След това преминете към настройка на параметрите (връзка в левия блок).

  Отворете настройките за актуализиране в Windows 7

 3. Премахнете отметката в секцията „Препоръчителни актуализации“ и щракнете върху OK .

  Деактивирайте получаването на препоръчаните актуализации по обичайния начин в Windows 7

заключение

Коригиращите действия за актуализиране на актуализацията с код 80072ee2 не са технически сложни и могат да бъдат изпълнени дори от неопитен потребител. Ако няма методи за справяне с проблема, тогава има само две възможности: да откажете да получавате актуализации или да преинсталирате системата.