Смартфоните, произведени под марката Fly, придобиват популярност благодарение на добрите технически характеристики и на същата ниска цена. Едно от най-често срещаните решения - моделът Fly IQ4415 Era Style 3 може да служи като пример за отличен продукт по отношение на съотношението цена / производителност и също така се отличава с възможността да работи под различни версии на Android, включително новия 7.0 Nougat. Как да преинсталирате системния софтуер, да актуализирате версията на операционната система и да възстановите неработещия софтуер Fly IQ4415 ще бъде разгледан в материала.

Смартфон Fly IQ4415 се базира на процесора Mediatek MT6582M, който е приложим за фърмуера на устройството, който е общ и познат на много инструменти. В зависимост от състоянието на устройството и желаните резултати се използват различни средства. За да се запознаете с всички начини, позволяващи създаването на операционна система, както и подготвителни процедури, се препоръчва на всеки собственик на устройството.

Отговорността за резултата от манипулациите, извършени със смартфона, е изцяло на потребителя. Всички процедури, включително следните инструкции, се извършват от собственика на устройството на свой собствен риск!

Подготовка на

Както при другите устройства, процедурите за фърмуера на Fly IQ4415 изискват определено обучение. Тези стъпки ще ви позволят да инсталирате системата бързо и безпроблемно.

Fly IQ4415 Era Style 3 подготовка за фърмуер

шофьор

За да може компютърът да комуникира с устройството, за да получава / предава данни, са необходими инсталираните в системата драйвери.

Инсталиране на компоненти

Най-лесният начин да оборудвате системата с компонентите за сдвояване на Fly IQ4415 с програмата на драйвера е използването на инструмента за автоматично инсталиране на драйвери за устройства MTK Driver_Auto_Installer_v1.1236.00 . Можете да изтеглите архива в инсталатора тук:

Изтеглете драйвери с автоматична инсталация за Fly IQ4415 Era Style 3

Ако Windows 8-10 е инсталиран като операционна система на компютъра, деактивирайте проверката на цифровите подписи на драйверите!

Прочетете повече: Деактивиране на потвърждаването на подписа на цифровия драйвер

 1. Разопаковайте архива и изпълнете резултантния изпълним файл Install.bat от директорията, която се получава.
 2. Fly IQ4415 Era Style 3 инсталация на драйвери за фърмуера

 3. Процесът на инсталиране е автоматичен и не изисква намеса на потребителя.

  Fly IQ4415 Ера Стил 3 инсталация на драйвери за фърмуера Прогресия на инсталатора на Auto Driver

  Просто трябва да изчакате инсталаторът да завърши.

Fly IQ4415 Era Style 3 инсталацията на драйвера е завършена

Само в случай, че в допълнение към инсталатора за автоматично инсталиране има и архив, съдържащ драйвери, предназначени за ръчна инсталация. Ако възникнат проблеми при инсталирането чрез автоматичната инсталация, ще използваме компонентите от архива ALL + MTK + USB + Driver + v + 0.8.4.rar и ще приложим инструкциите от статията:

Урокът: Инсталиране на драйвери за фърмуера на Android

инспекция

За успешното внедряване на фърмуера Fly IQ4415, устройството трябва да бъде разпознато в системата не само като сменяемо устройство, когато е свързано в неуспешно състояние

Fly IQ4415 Era Style 3 телефонът е дефиниран като сменяемо устройство

и ADB-устройство с разрешено отстраняване на грешки от UBS,

Fly IQ4415 Era Style 3 ADB устройство в Device Manager

но и в режим, предназначен за прехвърляне на файлови изображения в паметта на устройството. За да проверите дали са инсталирани всички необходими компоненти, направете следното.

 1. Изключете изцяло Fly IQ4415, изключете устройството от компютъра. След това стартирайте "Device Manager" .
 2. Прочетете още: Как да отворите "Диспечер на устройства" в Windows 7

 3. Свързваме устройството към порта YUSB и гледаме секцията "COM и LPT портове" .
 4. Fly IQ4415 Ера Стил 3 Секция Device Manager Портове COM и LPT

 5. За кратко време в секцията за пристанищата трябва да се покаже устройството "Предварителен USB VCOM порт" .

Fly IQ4415 ера стил 3 устройство за предварителен мениджър USB VCOM порт

резервно копие

Създаването на резервно копие на важна информация преди преинсталирането или подмяната на системния софтуер е важна стъпка, преди да се намеси в паметта на смартфона, защото никой не иска да загуби данните си. По отношение на Fly IQ4415 - за да запазите не само контактите, снимките, видеоклиповете и друго потребителско съдържание, е желателно да създадете сметище на инсталираната система. Как да направите това, можете да научите от материала:

Урокът: Как да архивирате устройства с Android преди фърмуера

Най-важното за паметта на устройства с MTK, което пряко засяга работата на мрежите, е NVRAM . Резервното копие на този раздел е описано в инструкциите на фърмуера чрез различни методи по-долу в статията.

Fly IQ4415 Era Style 3 гръб преди фърмуера

вмъкване

По отношение на методите за инсталиране на системния софтуер, които са приложими за въпросното устройство, можем да кажем, че те са стандартни и се използват за повечето устройства, базирани на платформата Mediatek. В този случай някои нюанси на хардуерната и софтуерната част на Fly IQ4415 изискват грижи, когато се използва един или друг инструмент за прехвърляне на изображения на системния софтуер в паметта на устройството.

Fly IQ4415 Era Style 3 фърмуер по много начини

Препоръчва се стъпка по стъпка да се извърши инсталирането на Android по всяко време от първото до постигането на желания резултат, т.е. получаване на желаната версия на операционната система на устройството. Този подход ще избегне грешки и ще постигне оптималното състояние на софтуерната част на Fly IQ4415, без много усилия и време.

Метод 1: Официален фърмуер

Най-лесният начин да преинсталирате Android на Fly IQ4415 е да инсталирате пощенския пакет през фабричната среда за възстановяване (възстановяване). По този начин можете да върнете телефона в състояние "извън кутията" и да актуализирате версията на софтуера, предлагана от производителя.

Прочетете още: Как да флаш Android чрез възстановяване

Изтеглете пакета за инсталиране чрез възстановяване може да бъде на връзката по-долу. Това е последната версия на SW19, издадена от производителя за въпросния модел.

Изтеглете официалния фърмуер Fly IQ4415 за инсталиране чрез възстановяване на фабриката

 1. Изтеглете архива с официалната версия на операционната система и без да го разопаковаме, го поставяме на картата с памет, инсталирана в устройството.

  Fly IQ4415 Era Style 3 копиране на фърмуера на карта с памет

  Повече. Пакетът за инсталиране може да бъде поставен във вградената памет на устройството, но в този случай ще трябва да прескочите точка 4 от тази инструкция, която не се препоръчва, въпреки че е допустима.

 2. Fly IQ4415 Era Style 3 копиране на фърмуера в паметта на телефона

 3. Заредете напълно смартфона и го изключете.
 4. Натоварваме се в възстановяването на запасите. За да стартирате околната среда, е необходимо да задържите бутона "Volume +", докато натискате бутона "Power" на изключено устройство.

  Fly IQ4415 Era Style 3 вход за възстановяване

  Задръжте натиснат бутоните, докато елементите на менюто се покажат на екрана.

  Fly IQ4415 Era Style 3 фабрично възстановяване

  Преместването на точки се осъществява чрез клавиш "Сила на звука" - потвърждение за повикване на тази или тази функция - бутон "Volume +" .

 5. Ресетваме фабричните настройки на телефона, като по този начин почистваме основната част от паметта на устройството от съдържащите се в него данни. Изберете "изтриване на данни / фабрично нулиране" , след което потвърдете - "да - изтриете всички ..." . В очакване на края на процедурата по форматиране - надписът "Изтриване на данни е завършен" в долната част на екрана Fly IQ4415.
 6. Fly IQ4415 Era Style 3 почистване на датата на кеша чрез фабрично възстановяване

 7. Отидете на "apply update from sdcard" , след това изберете пакета с фърмуера и стартирайте инсталационната процедура.
 8. Fly IQ4415 Era Style 3 инсталация за възстановяване на завода на. фърмуер

 9. След като системата бъде манипулирана и се появи "Install from sdcard complete" , изберете "рестартирайте системата сега" , което ще изключи устройството и след това да го изтеглите в актуализираната официална версия на Android.

Fly IQ4415 Era Style 3 стартира след фърмуер чрез фабрично възстановяване

Метод 2: FlashToolMod

Най-ефективният начин за актуализиране, повторно инсталиране, замяна на системен софтуер, както и възстановяване на неизползваеми софтуерни устройства Android, изградени на хардуерната платформа MTK, е използването на патентовано решение от Mediatek - SP FlashTool , За да разберете напълно значението на операциите, изпълнявани от приложението, препоръчваме да прочетете материала на връзката:

Урокът: Фърмуер за устройства с Android, базирани на MTK чрез SP FlashTool

Fly IQ4415 ера стил 3 MediaTek MT6582M

За да манипулираме Fly IQ4415, използваме версията на флаш драйвера, променена от един от напредналите потребители, наречена FlashToolMod. Авторът не само превежда интерфейса на приложението на руски, но и прави промени, които подобряват взаимодействието между инструмента и Fly смартфоните.

Fly IQ4415 Era Style 3 Основен прозорец на FlashToolMod

По принцип се оказа добър инструмент, който ви позволява да възстановите нефункционалните смартфони, да инсталирате повторно фърмуера, както и да възстановите отделно възстановяването и инсталирането на персонализиран фърмуер.

Изтеглете SP FlashTool за фърмуер Fly IQ4415 Era Style 3

В примера по-долу е използвана официалната версия на системата SW07 за инсталиране, но са инсталирани и персонализирани решения, базирани на версии на Android до 5.1. Можете да изтеглите архива с официалния софтуер от следната връзка:

Изтеглете фърмуера Fly IQ4415 за инсталиране чрез SP FlashTool

Fly IQ4415 Era Style 3 Официален фърмуер

Архивиране и възстановяване на NVRAM

 1. Нека стартираме фърмуера от архива на секцията "NVRAM" . Стартирайте програмата като кликнете два пъти върху иконата Flash_tool.exe в директорията, която е резултат от разопаковането на архива, изтеглени от връзката по-горе.
 2. Fly IQ4415 Ера Стил 3 FlashToolMod стартира флашър

 3. Добавете scatter-файла към програмата, като кликнете върху бутона "Scatter-loading" в програмата и посочите пътя до файла MT6582_Android_scatter.txt, който е в папката с разкомплектован фърмуер.
 4. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod добавете файл с разсейване

 5. Отворете раздела "Прочетете обратно" и кликнете върху бутона "Добавяне" , който ще добави ред в основното поле на прозореца.
 6. Fly IQ4415 Ера Стил 3 FlashToolMod архивиране NVRAM Прочетете обратно Добави

 7. Щракнете двукратно върху добавения ред, за да отворите прозореца на Explorer, в който трябва да посочите местоположението на бъдещия архив и името му.
 8. Fly IQ4415 Ера Стил FlashToolMod архивиране NVRAM, име

 9. След като запазите параметрите на пътя за местоположение на пробката, се отваря прозорецът с параметри, в който трябва да бъдат въведени следните стойности:

  • Полето "Начален адрес" е 0x1000000
  • Полето "Дължина" е 0x500000

  Fly IQ4415 Ера Стил FlashToolMod архиви NVRAM стойности Начало Дължина на адреса

  След като направите параметрите за четене, кликнете върху "OK" .

 10. Изключете смартфона от USB кабела, ако е свързан, и изключете напълно устройството. След това натиснете бутона "Прочетете обратно" .
 11. Fly IQ4415 Ера Стил 3 FlashToolMod архивиране NVRAM Прочетете обратно

 12. Свързваме Fly IQ4415 към USB порта. След като определи устройството в системата, данните от паметта му автоматично ще бъдат прочетени.
 13. Fly IQ4415 ера стил 3 FlashToolMod Proofread NVRAM Напредък

 14. Създаването на NVRAM може да се счита за завършено след прозореца със зелен кръг "OK" .
 15. Fly IQ4415 Era Style 3 Създаването на резервно копие на FlashtoolMod е завършено

 16. Файлът, съдържащ информацията за възстановяване, е с размер 5 MB и е разположен по маршрута, посочен в стъпка 4 от това ръководство.
 17. Fly IQ4415 Ера Стил 3 NVRAM архив създаден

 18. За да възстановите NVRAM, когато тази необходимост се случи в бъдеще, трябва да използвате раздела "Write Memory" , който се извиква от менюто "Window" в програмата.
 19. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod раздел за обаждания Напишете памет

 20. Отворете архивния файл, като използвате бутона "Отваряне на необработените данни" , изберете паметта "EMMC" , попълнете полетата за адреси със същите стойности, както при почистване на данните и натиснете "Write Memory" .

  Fly IQ4415 Ера Стил 3 възстановяване NVRAM

  Процесът на възстановяване се допълва от появата на прозореца "ОК" .

Инсталиране на Android

 1. Стартирайте FlashToolMod и добавете scatter, точно както в стъпки 1-2 от инструкциите за запазване на "NVRAM" по-горе.
 2. Fly IQ4415 ера стил 3 FlashToolMod skatter качен

 3. Инсталирайте (задължително!) Маркировка за отметка в квадратчето "DA DL ALL with Checksum". Премахнете отметката от квадратчето "Preloader" .
 4. Флай IQ4415 Ера Стил 3 FlashToolMod DA DL ВСИЧКИ С предусилвател на Checksum

 5. Кликнете върху "Изтегляне"

  Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod стартирайте връзката с фърмуера на телефона

  и потвърдете необходимостта от прехвърляне на посочените изображения в прозореца на заявената заявка, като кликнете върху бутона "Да" .

 6. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashtoolMod потвърждава, че не се презаписват всички дялове

 7. Свържете USB кабела към Fly IQ4415 в състояние "изключено".
 8. Процесът на вмъкване започва, придружен от попълване на лентата за напредък с жълта лента.
 9. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod фърмуер в режим на изтегляне напред

 10. Краят на инсталацията е появата на прозореца "Изтегли ОК" .
 11. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashtoolMod фърмуерът в режим Изтегляне е завършен

 12. Изключете устройството от компютъра и го стартирайте, като натиснете продължително бутона "Захранване" . Остава само да се изчака инициализирането на инсталираните компоненти и да се определят основните параметри на Android.

Fly IQ4415 Era Style 3 първото стартиране след фърмуера на FlashToolMOD

Метод 3: Нов маркер и Android 5.1

Fly IQ4415 е доста популярен смартфон и за него е създаден огромен брой различни пристанища и модифициран фърмуер. Хардуерните компоненти на устройството ви позволяват да пускате на него съвременни версии на операционната система, но преди да инсталирате решението, трябва да запомните, че в началото с фърмуера на Android 5.1, в повечето случаи е необходимо обновяване на паметта.

Бъдете внимателни, когато изтегляте фърмуера от ресурси на трети страни и не забравяйте да разгледате в този случай коефициента на маркиране, за който е предназначен пакетът!

Fly IQ4415 Ера Стил 3 фърмуер Android Lollipop 5.1

Можете да инсталирате нова маркировка, като инсталирате модифицирания ALPS.L1.MP12 OS, базиран на Android 5.1. Архивът се изтегля от връзката по-долу и трябва да го инсталирате с помощта на описания по-горе FlashToolMod.

Изтегляне на Android 5.1 за Fly IQ4415 Era Style 3

 1. Разтоварваме архива от ALPS.L1.MP12 в отделна папка.
 2. Стартираме FlashToolMod и изпълняваме стъпките на инструкциите за създаване на резервно копие "NVRAM", ако резервното копие на дяла не е създадено по-рано.
 3. Fly IQ4415 Era Style 3 Създаването на резервно копие на FlashtoolMod е завършено

 4. Отиваме в раздела "Изтегляне" и поставете отметка "DA DL ALL With Checksum" , след това добавете разсейването от папката с разопакования модифициран фърмуер.
 5. Fly IQ4415 Ера Стил 3 FlashToolMod фърмуер Android 5.1 изтегляне разсейване файл

 6. За успешното подмигване на разглежданото решение трябва да презапишете всички части на паметта на устройството, включително "Preloader" , затова проверяваме дали са поставени маркировката в близост до всички квадратчета със секциите за писане.
 7. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod фърмуер Android 5.1 маркира във всички раздели

 8. Фърмуерът се произвежда в режим "Подобрение на фърмуера" . Натиснете бутона със същото име и свържете изключения смартфон към USB.
 9. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod фърмуер Android 5.1 прогрес

 10. Очакваме края на фърмуера, т.е. появата на прозореца "Firmware Upgrade OK" и изключването на телефона от компютъра.
 11. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod фърмуер Android 5.1 завършен

 12. Включваме устройството и след дълга първа работа получихме Android 5.1,

  Fly IQ4415 Era Style 3 изтеглите Android 5.1 след фърмуера

  практически без никакви забележки!

Fly IQ4415 Era Style 3 Android 5.1 снимки на екрани

Метод 4: Android 6.0

Най-стабилният и функционален по мнението на много потребители на версия Fly IQ4415 на Android е 6.0.

Fly IQ4415 Era Style 3 фърмуер Android 6.0.1

Marshmallow е в основата на много модифицирани OS за въпросното устройство. В примера по-долу е използвано неофициално пристанище от известния екип на CyanogenMod Romodels. Решение за изтегляне е налице на адрес:

Изтегляне на CyanogenMod 13 за Fly IQ4415 Era Style 3

Fly IQ4415 Ера Стил 3 изтеглите CyanorgenMod 13 Android 6.0

Персонализирането може да се извърши чрез модифицирана среда за възстановяване TeamWin Recovery (TWRP) , Трябва да се има предвид, че решението е предназначено да бъде инсталирано на ново оформление на паметта. Модифицираното възстановяване и новата маркировка ще се появят в смартфона в резултат на метод # 3, инсталиращ операционната система в устройството, така че тази стъпка преди инсталирането на CyanogenMod 13 е задължително!

Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod фърмуер Android 5.1 завършен

Процесът на вмъкване на андроидните устройства през TWRP е разгледан подробно в материала по-долу. Ако трябва да се занимавате с персонализирано възстановяване за първи път, добре се запознайте с урока. В рамките на тази статия се разглеждат само основните действия в модифицираната среда за възстановяване.

Урокът: Как да мигате устройство с Android чрез TWRP

 1. Изтеглете пакета с CyanogenMod 13 и го копирайте в картата с памет, инсталирана в устройството.
 2. Fly IQ4415 Era Style 3 поставете опаковката CyanorgenMod 13 върху карта с памет

 3. Рестартирайте до TWRP. Това може да стане или от менюто за изключване, инсталирано по пътя над ALPS.L1.MP12 корпуса, или чрез задържане на комбинацията "Volume +" + "Power" на изключено устройство.
 4. Fly IQ4415 Era Style 3 Презареждане в възстановяване от Android 5.1

 5. След първото зареждане в персонализираната среда за възстановяване, преместете превключвателя "Позволи промените" надясно.
 6. Fly IQ4415 Era Style 3 Първото стартиране на промяната на дяловете на TWRP системата

 7. Ние правим резервно копие на системата. В идеалния случай ние маркираме всички дялове за архивиране и е задължително да създадем копие на "NVRAM" .
 8. Fly IQ4415 Era Style 3 backup NVRAM през TWRP

 9. Ние форматираме всички раздели, с изключение на "MicroSD", чрез менюто "Почистване" - елемент "Селективно почистване" .
 10. Fly IQ4415 Era Style 3 Изчистване на всички дялове чрез TWRP

 11. След почистване, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО рестартирайте обкръжението за възстановяване, като изберете "Рестартиране" на главния екран на TWRP и след това "Възстановяване" .
 12. Fly IQ4415 Ера Стил 3 Рестартирайте TWRP

 13. Инсталирайте пакета cm-13.0-iq4415.zip в менюто "Инсталиране" .
 14. Fly IQ4415 Era Style 3 инсталиране на CyanogenMod 13 чрез TWRP

 15. След като инсталацията приключи, рестартираме устройството, като използвате бутона "Рестартиране в операционната система" .
 16. Fly IQ4415 Era Style 3 завършване на фърмуера чрез TWRP, рестартиране

 17. Android 6.0 се зарежда доста бързо дори и за първи път след фърмуера, чакането за инициализация няма да е дълго.

  Fly IQ4415 Era Style 3 стартира CyanogenMod 13 след актуализиране на фърмуера чрез TWRP

  След появата на екрана за посрещане направете първоначалната настройка на системата

  Fly IQ4415 Ера Стил 3 Начална конфигурация CyanogenMod 13

  и пользуемся современной, а главное функциональной и стабильной версией ОС.

Fly IQ4415 Era Style 3 прошивка Android 6.0.1 cкриншоты

Дополнительно. Сервисы Google.

Очень многие кастомы, и CyanogenMod 13, инсталлированный по инструкции выше, здесь не исключение, не содержат в себе сервисов и приложений Google. Если использование данных компонентов необходимо, потребуется установка пакета Gapps.

Fly IQ4415 Era Style 3 сервисы Google

Загрузить решение можно с официального сайта проекта OpenGapps, предварительно установив переключатели, определяющие состав пакета и версию системы в соответствующие положения.

Загрузить Gapps для Fly IQ4415 Era Style 3

Fly IQ4415 Era Style 3 загрузка Gapps для Android 6.0

Установка Gapps осуществляется через TWRP точно таким же образом, как инсталляция пакета с прошивкой, через кнопку «Установка» .

Fly IQ4415 Era Style 3 установка Gapps через TWRP

Способ 5: Android 7.1

Осуществив инсталляцию системы вышеописанными способами, пользователь Fly IQ4415 может с уверенностью переходить к установке в девайс Android 7.1 Nougat. Весь необходимый опыт и инструменты в результате выполнения прошивки Андроид методами выше уже приобретены. Стремящимся к использованию самых новых версий мобильной ОС владельцам рассматриваемого аппарата можно посоветовать использование решения LineageOS 14.1 – прошивки с минимальным количеством недочетов и багов. Скачиваем пакет с кастомом по предложенной ниже ссылке.

Скачать LineageOS 14.1 для Fly IQ4415 Era Style 3

Fly IQ4415 Era Style 3 прошивка LineageOS 14.1

Не забываем про Gapps, если планируется использование сервисов Гугл.
Fly IQ4415 Era Style 3 Android 7.1 gapps

 1. Загруженные пакеты помещаем на карту памяти аппарата.
 2. Fly IQ4415 Era Style 3 прошивка LineageOS 14.1 и Gapps на карте памяти

 3. LineageOS 14.1 предназначена для установки на старую разметку, поэтому изначально нужно установить официальную версию системы, воспользовавшись FlashToolMod. В целом процедура повторяет способ №2 инсталляции Андроид, рассмотренный выше в статье, но перенос образов необходимо осуществлять в режиме «Firmware Upgrade» и включить в перечень записываемых компонентов раздел «Preloader» .
 4. Fly IQ4415 Era Style 3 FlashToolMod прошивка оф.версии в режиме Firmware Upgrade

 5. Инсталлируем TWRP для старой разметки. За да направите това:
  • Загружаем и распаковываем архив по ссылке:
  • Скачать TWRP для старой разметки Fly IQ4415 Era Style 3

  • Добавляем в FlashToolMod скаттер-файл от официальной версии системы и снимаем отметки в чекбоксах напротив каждого раздела, за исключением «RECOVERY» .
  • Fly IQ4415 Era Style 3 Прошивка TWRP отметка только возле Recovery

  • Кликаем дважды по пункту «RECOVERY» и в открывшемся окне Проводника выбираем образ recovery.img , который появился в соответствующем каталоге после распаковки архива с TWRP.

   Fly IQ4415 Era Style 3 прошивка TWRP добавление образа в FlashTool

  • Нажимаем «Download» и подтверждаем необходимость переноса единственного образа в появившемся окне-запросе, нажав кнопку «Да» .
  • Fly IQ4415 Era Style 3 начало прошивки TWRP через FlashToolMod

  • Подключаем выключенный Флай к ЮСБ-порту и дожидаемся установки кастомного рекавери.

  Fly IQ4415 Era Style 3 TWRP установлено через FlashToolMod

 6. Устанавливаем LineageOS 14.1
  • Отключаем смартфон от ПК и запускаем рекавери, удерживая кнопки «Громкость+» и «Питание» до появления экрана с пунктами меню TWRP.
  • Fly IQ4415 Era Style 3 Главный экран TWRP

  • Создаем бэкап «NVRAM» на карте памяти.
  • Fly IQ4415 Era Style 3 бэкап NVRAM через TWRP

  • Осуществляем «вайпы» всех разделов за исключением «MicroSD»

   Fly IQ4415 Era Style 3 Очистка всех разделов через TWRP

   и перезагружаем рекавери.

  • Fly IQ4415 Era Style 3 Перезагрузка TWRP

  • Устанавливаем ОС и Гаппс пакетом через меню «Установка» .
  • Fly IQ4415 Era Style 3 установка LineageOS и Gapps пакетом через TWRP

   Прочетете повече: Как прошить Android-устройство через TWRP

  • По завершении всех манипуляций перезагружаем смартфон с помощью кнопки «Перезагрузка в ОС» .
  • Fly IQ4415 Era Style 3 установка LineageOS и Gapps пакетом через TWRP завершена

  • Первый запуск будет довольно длительным, не следует прерывать его. Просто дожидаемся загрузки приветственного экрана самой современной версии Android для Fly IQ4415.
  • Fly IQ4415 Era Style 3 первый запуск LineageOS 14.1 после прошивки

  • Определяем основные параметры системы

   Fly IQ4415 Era Style 3 LineageOS 14.1 первоначальная настройка

   и пользуемся всеми возможностями Android 7.1 Nougat.

Fly IQ4415 Era Style 3 LineageOS 14.1 интерфейс версия

Как видим, аппаратные компоненты смартфона Fly IQ4415 дают возможность использовать на устройстве в том числе и новейшее программное обеспечение. При этом инсталляция операционной системы может быть осуществлена пользователем самостоятельно. Необходимо лишь взвешенно подходить к выбору устанавливаемых пакетов, правильно проводить подготовительные процедуры и использовать доступные инструменты, четко следуя инструкциям.