Бързото разпространение на смартфоните, което вече се превърна в известна компания MEIZU, продължава и днес. Но моделите от миналото не губят своята привлекателност, което се улеснява от подкрепата за уместността на софтуерната част на производителя на устройството чрез освобождаване на редовни актуализации на оригиналната Android-shell Flyme. Да, и разработчиците на персонализирани версии на операционната система не седят безучастно. Разгледайте възможностите за взаимодействие със системния софтуер, балансиран и много популярен модел Meizu M2 Mini - фърмуер устройство.

Поддръжката на операционната система Flyme на въпросния телефон е актуална, не е нужно да се притеснявате за ефективността на всички съвременни приложения за Android - патентованата корпус MEIZU демонстрира стабилност и широка функционалност и има няколко предимства пред други решения. Освен това, смартфонът M2 Mini е една от най-новите версии на Meize, от която можете да отключите Bootloader, което прави възможно инсталирането на персонализирани фърмуери.

Meizu M2 Mini вариант на фърмуера на модела

Независимо от резултата, т.е. версията на Android, инсталирана в устройството след извършване на описаните по-долу манипулации, не е определена като цел, трябва да се има предвид:

Всички операции, описани в този материал, се извършват от потребителя при собствена опасност и риск. Автор на статията и администриране на ресурса {$lang_domain} Не носете отговорност за възможните отрицателни последици от изпълнението на инструкциите и липсата на желания резултат!

Подготовка на

Преди да преминете през всяко устройство с Android, трябва да отделите известно време, за да се подготвите за операцията, - да инсталирате необходимите компоненти и приложения в компютъра и да получите всички необходими файлове. Правилно проведеният подготвителен етап предопределя успеха на процедурата и също така осигурява целостта на всички процеси и тяхната ефективност.

Meizu M2 Mini подготовка за фърмуер фърмуер

Драйвери и режими на работа

Дори ако не използвате персонален компютър, за да манипулирате M2 Mini (методологията на отделните начини за преинсталиране на Android позволява това), преди да се намесвате в софтуерната част на смартфона, трябва да проверите инсталацията на драйверите за устройството в съществуващия компютър. В случай на непредвидени ситуации в процеса на извършване на операции или впоследствие това ще позволи бързо да се коригират грешките и да се възстанови работоспособността на модела.

Прочетете още: Инсталиране на драйвери за фърмуера на Android

Meizu M2 Mini смартфон е дефиниран в Explorer

С инсталирането на компоненти за сдвояване на Meizu M2 Mini и PC, обикновено няма проблем - комплектът драйвери е интегриран в официалния фърмуер на смартфона, но само ако пакетът с подходящите файлове е налице за изтегляне от линка:

Изтеглете драйвери за всички режими на работа Meizu M2 Mini

За да инсталирате всички необходими компоненти, най-правилният начин е следният:

 1. Включете режима "Debugging via USB" на устройството . Неговото активиране може да се изисква, например при получаване на правата на root.
  • Отворете "Настройки" , отидете на "За телефона" , намиращ се в долната част на списъка с опции.
  • Meizu M2 Мини настройки - За телефона

  • Натиснете 5 пъти под името "Firmware version: Flyme ...", докато се появи съобщението "Now you 're in the mode for developers" .
  • Meizu M2 Mini Активиране режим За разработчици

  • Върнете се в екрана "Настройки" и въведете "Специални. възможности " в секцията " Система " . След това отидете на функциите "За разработчици", като изберете подходящата опция в списъка с опции. Остава да активирате ключа "Debug USB"

   Meizu M2 Mini позволява дебъгване от USB

   и потвърдете разрешението за използване на режима.

 2. Meizu M2 Мини настройки Потвърждение за отстраняване на грешки чрез USB

 3. Свържете смартфона с компютъра и отворете "Device Manager" .

  Meizu M2 Mini в диспечера на устройства с разрешено дешифриране на USBC

  Инсталирайте ръчно от липсващия драйвер за устройството "Android Composite ADB интерфейс" от директорията, получена от връзката по-горе или от вграденото устройство на компактдиска.

  Meizu M2 Mini Вграден CD-ROM

  За да активирате виртуалния компактдиск, трябва да преместите известието надолу на екрана на телефона, да изберете "Свързан като ...." И след това да проверите опцията "Вграден CD-ROM"

  Meizu M2 Mini е свързан във виртуален CD-ROM режим

  който в крайна сметка ще отвори достъп до всички необходими файлове от компютъра.

 4. Meizu M2 Mini съдържанието на вградения драйвер на CD-ROM

 5. След като завършите горното, изключете устройството и го стартирайте в режим на възстановяване. За да направите това, задръжте едновременно бутоните "Volume +" и "Power", докато на екрана се появи логото "MEIZU" , а след това бутонът "Enable" трябва да бъде освободен.

  Meizu M2 Mini в средата за възстановяване (възстановяване)

  След като заредите обкръжението за възстановяване, екранът на устройството ще се появи както е на снимката по-горе (2). Свържете M2 Mini към компютъра. В резултат на правилното определяне на устройството в режима за възстановяване от компютъра, устройството "Recovery" трябва да се появи в "Explorer" на Windows.

 6. Meizu M2 Mini е свързан към компютър в режим за възстановяване

  Излезте от възстановяването и стартирайте устройството в нормален режим, като докоснете бутона "Рестартиране" .

Версии на Meizu M2 Mini, изтегляне на фърмуера

MEYZU обикновено разделя собствените си устройства на няколко варианта, в зависимост от това кой пазар - китайски или международен - те са насочени, а също така има и степенуване в китайските телекомуникационни оператори. Що се отнася до модела M2 Mini, има седем (!) Възможни варианта - устройствата се характеризират с различни хардуерни идентификатори и съответно са снабдени с различни фърмуер с индекси I / G , A , U , C , Q , M , O.

Meizu M2 Mini различни хардуерни версии на индексите на фърмуера на смартфоните

Без да навлизаме в различията в системния софтуер за M2 Mini, ние отбелязваме, че черупките с индекс "G" са най-предпочитаните за работа от руски потребители , а инсталирането на такъв фърмуер е в повечето случаи целта на манипулиране на устройството.

Международен фърмуер Meizu M2 Mini с индекс G

Условно разделяме всички M2 Mini на "китайски" и "международни" такива. Най-простият метод, за да разберете коя версия падна в ръцете на потребителя, е да стартирате смартфона в режим на възстановяване. Ако елементите на средата за възстановяване са написани на английски език (1) - устройството е "международно", ако има йероглифи (2) - "китайски".

Meizu M2 Mini китайски и международни версии на смартфона

В първия случай няма проблеми с инсталирането на G-версии на операционната система в устройството, но ако има "китайски" M2 Mini, преди да инсталирате системата с руски език и други предимства, може да се наложи да промените идентификационния номер на устройството. Мигането на смартфона с всеки индекс на "международната" версия на системата е описано в "Метод 2" по-долу в статията.

Изтеглянето на софтуера за въпросното устройство е най-добре направено от официалния сайт. Връзки, водещи към страници, съдържащи софтуерни пакети:

Изтеглете "международния" фърмуер за Meizu M2 Mini

Meizu M2 Mini изтегля международния фърмуер от официалния сайт

Изтеглете "китайски" фърмуер за Meizu M2 Mini

Meizu M2 Мини изтегляне на китайски фърмуер от off.sayta

Всички файлове, използвани по време на процедурите от примерите по-долу в статията, могат да бъдат изтеглени от връзките, намиращи се в описанието на начините за манипулиране.

Суперпотребителски привилегии

По принцип не се изискват фирмени права за фърмуер и по-нататъшна безпроблемна работа на Meizu M2 Mini. Но когато променяте идентификатора, не можете да направите пълно архивиране и други манипулации без специални привилегии. Получаването на правата на суперпотребителя върху разглежданото устройство не създава затруднения и може да се извърши по два начина.

Meizu M2 Mini придобива правата на правата на смартфона

Официалният метод за получаване на коренните права

Meizu дава възможност на потребителите на смартфоните им да получат права на root, без да прибягват до използването на инструменти на трети страни, т.е. официално. Единственото нещо, което трябва да бъде направено предварително е да регистрирате Flyme акаунта и да влезете в профила от телефона.

Методът работи само на Flyme 4 и Flyme 6, за петата версия на патентованата OS на MEYUZ, следното не е приложимо!

 1. Проверете дали устройството е влязло в профила на Flyme.
 2. Meizu M2 Mini Flyme сметка

 3. Отворете " Настройки" , изберете " Защита" от раздела "Устройство" , след което щракнете върху " Корен достъп" .
 4. Meizu M2 Мини настройки - Сигурност - Корен достъп

 5. Прочетете условията за предоставяне на привилегии и поставете отметка в квадратчето "Приемам" и потвърдете с бутона "OK" .
 6. Meizu M2 мини роуд права права

 7. Въведете паролата от профила на Meizu и потвърдете с "OK" . Устройството ще се рестартира автоматично, но ще започне с правата на root.
 8. Meizu M2 Mini е официален начин да получите права на корен

 9. За да използвате пълноценно привилегиите, инсталирайте Superuser Rights Manager, например, SuperSU ,
 10. Прочетете още: Как да получите права на root с инсталиран SuperSU на устройство с Android

Получаване на правата на корен чрез KingRoot

Вторият ефективен начин да подготвите Meize M2 с Minute Rights използва инструмент KingRoot , Инструментът успешно ви позволява да rtit модел на всеки фърмуер и не изисква Meizu сметка.

Meizu M2 мини корен тест в KingRoot

Алгоритъмът е, както следва:

 1. Изтеглете разпространението на приложението чрез връзката от статията за преглед на нашия уеб сайт и го инсталирайте.
 2. Meizu M2 Mini KingRoot за получаване на права на корен

 3. Следвайте инструкциите от наличния материал от връзката:

  Урокът: Получаване на права за root с KingROOT за персонален компютър

Meizu M2 Мини корен права, получени чрез KingRoot

Архивиране на информация

Тъй като премахването на всички данни от паметта на телефона по време на фърмуера е почти предпоставка за успешна работа на системата в бъдеще, преди да се намесвате в софтуера, трябва да запазите цялата информация, която може да е необходима по-късно в резервното копие. Създаването на резервно копие може да се извърши по един от няколко метода.

Прочетете повече: Как да архивирате устройства с Android преди фърмуера

Meizu M2 Mini създаване на резервни копия преди фърмуера

Трябва да се отбележи, че разработчиците на патентованата Android-shell Flyme, под контрола на която работят всички устройства на Meiza, предоставиха в системата широки възможности за създаване на пълнофункционални резервни копия на информация за потребителя. Инструментът е достъпен за всички собственици на M2 Mini и работи доста ефективно, така че използването му може да бъде препоръчано първо.

В идеалния случай трябва да използвате microSD карта, инсталирана в смартфона, за да запазите резервното копие.

 1. Отворете "Настройки" Android, след което отидете на "Лични" и се обадете на опцията "Памет и резервни копия". На следващия екран, превъртащ се в списъка с функции, намерете елемента "Копиране и възстановяване" в секцията "Други" и кликнете върху него.
 2. Meizu M2 Backup Settings - Памет и резервни копия - Копиране и възстановяване

 3. Изберете резервното хранилище за бъдещото архивиране, като кликнете върху опцията "Избор на място за съхранение" . Поставете отметки в квадратчетата за отметки до типовете данни, които ще се архивират, и щракнете върху бутона Старт на копиране .
 4. Meizu M2 архивиране на карта с памет

 5. В зависимост от капацитета на паметта на устройството, приложенията и други данни процесът на архивиране може да продължи доста дълго време. Процедурата е напълно автоматизирана и не изисква намеса на потребителя и завършва с създаването на пълно архивиране на избраната информация, намираща се в папката "backup" в посоченото хранилище.

Meizu M2 архивиране процеса на създаване

След това е лесно да възстановите всичко дистанционно, действайки по подобен начин на създаването на резервно копие, но след като изберете резервно копие, изберете архива и кликнете върху "Възстановяване" .

Meizu M2 Mini възстановява от резервно копие

вмъкване

След подготовката можете да преминете към фърмуера на устройството. Подобно на почти всяко устройство с Android, софтуерът Meizu M2 Mini може да бъде инсталиран по няколко начина. Първият начин за манипулиране на тези, представени по-долу, ще е подходящ за почти всички потребители на устройството, а другият ще бъде полезен за собствениците на копия, предназначени за продажба в Китай, а третата трябва да се свърже, ако има желание да замени официалната Flyme OS с решение на трета страна.

Meizu M2 Мини начини за фърмуер модел

Метод 1: Фабричната среда за възстановяване

Най-простият и най-приемлив начин за повторно инсталиране, актуализиране и връщане на версията на FlymeOS за собствениците на "международния" Meise M2 Mini използва "възстановяването", предварително инсталирано от производителя във всяко устройство. В примера по-долу инсталирате официалния Android телефон Flyme OS версия 6.2.0.0G , последният по време на създаването на материала.

Meizu M2 Mini най-новата версия на официалния Flyme 6 фърмуер

Изтеглете софтуера тук:

Изтеглете Flyme OS версия 6.2.0.0G за Meizu M2 Mini

 1. Уверете се, че зареждате батерията M2 Mini поне на 80%. Изтеглете файла "update.zip", съдържащ системния софтуер за инсталацията и не го възстановите , поставете пакета в корена на вътрешното хранилище. Ако устройството не се зарежда в Android, продължете към следващата стъпка, без да копирате пакета.
 2. Meizu M2 Mini копира firmware update.zip във вътрешната памет на устройството

 3. Стартирайте M2 Mini в режим на възстановяване. За това как да стигнете до възстановяването, описано в статията по-горе. Ако файлът с фърмуера не е копиран по-рано в паметта на телефона, свържете устройството към USB порта на компютъра и прехвърлете "update.zip" на подвижния диск "Recovery" , който е дефиниран в "Explorer" .
 4. Meizu M2 Мини копиране на фърмуера на сменяем диск Възстановяване

 5. Както виждате, на екрана за възстановяване на завода в Meizu има само две опции - поставете отметка в "Системни надстройки" . Що се отнася до "Ясни данни" - функцията за изчистване на паметта от всички данни, преди инсталирането на системата, препоръчително е да маркирате тази клетка.

  Meizu M2 Мини инсталация на всяка версия на официалния фърмуер чрез фабрично възстановяване

  Когато върнете версията на Flyme на по-ранна версия от тази, инсталирана в смартфона, трябва да изчистите дяловете! При актуализирането - това се прави по желание на потребителя, но ще повторим, препоръчително е!

 6. Кликнете върху бутона "Старт" , което ще накара процедурата първо да провери софтуера и след това да го инсталира. Процесите се придружават от попълване на показатели за напредъка и не изискват намеса от страна на потребителя.
 7. Meizu M2 Mini проверява и инсталира фърмуер чрез фабрично възстановяване

 8. Когато приключите с прехвърлянето на файловете в необходимите дялове, телефонът ще се рестартира в средата за възстановяване. Кликнете върху бутона "Рестартиране" .
 9. Meizu M2 Mini рестартира до Android от възстановяването след фърмуера

 10. Първият път след инсталирането на системния софтуер системата стартира повече от обичайното. Най-голямата продължителност се характеризира с процедурата за инициализация, придружена от надпис на екрана с процент брояч - "Application Optimization" .
 11. Meizu M2 Mini първото стартиране на смартфона след фърмуера

 12. Завършване на процеса на инсталиране Flyme може да се разглежда като външен вид на черупката екран с избор на езика на интерфейса. Определете основните параметри на системата.
 13. Meizu M2 Mini първоначална конфигурация на FlymeOS след фърмуер

 14. Може да се използва повторно инсталирана и / или актуализирана система!

Meizu M2 Mini най-новата версия на интерфейса FlymeOS 6.2

Повече. Услугите на Google в FlymeOS

Разработчиците на политиката на патентованата Android-shell FlymeOS, под контрола на кои работни смартфони Meise, не поемат оригиналната интеграция Услуги и приложения на Google във фърмуера. С други думи, след като преинсталирате официалния Android на Meizu M2 Mini "чист", потребителят ще разбере липсата на познати функции след стартирането на системата. Въпреки това, за да се определи ситуацията няма да бъде трудно. Процедирайте по следния начин.

 1. Отворете App Store в магазина за приложения на FlymeOS и намерете Google Apps Installer, като въведете полето за търсене.
 2. Meizu M2 Mini Google Apps Installer в AppStore за инсталиране на услуги на Google

 3. Инсталирайте инструмента. При завършване на инсталацията процесът на изтегляне и интегриране на услугите на Google в FlyMac ще започне автоматично, което ще приключи с нулиране на смартфона.
 4. Meizu M2 Mini инсталиращи услуги Google в Flaym фърмуер

 5. След стартирането операционната система е оборудвана с почти всички обичайни компоненти и винаги могат да се изтеглят липсващи приложения Магазин за игри ,

Meizu M2 Mini Flyme OS с услугите на Google

Метод 2: Инсталирайте G-фърмуера на "китайски" устройства

Както бе споменато по-горе, изобилието от версии на M2 Mini може да послужи като пречка при инсталирането на международен фърмуер, съдържащ руския език. Ако е настъпила необходимост от повторно инсталиране на операционната система на устройство с предварително инсталирана система, характеризиращо се с индекс, различен от "G" , вероятно ще е необходима предварителна промяна на хардуерния идентификатор.

Тази манипулация в примера по-долу се извършва на устройството под контрола на фърмуера 4.5.4.2A, на други апарати не е гарантирана приложимостта на метода!

Изтеглете FlymeOS 4.5.4.2A за Meizu M2 Mini

 1. Инсталлируйте FlymeOS 4.5.4.2A , действуя согласно рекомендациям из «Способа 1» выше в статье. Тот факт, что в описании опций рекавери присутствуют иероглифы не должен смущать — значение действий, выполняемых в результате вызова функций такое же, как в примере выше!
 2. Meizu M2 Установка Флайм ОС версии 4.5.4.2A

 3. Загрузите архив, содержащий все необходимое для смены идентификатора аппарата – специализированный скрипт , Андроид-приложения Kinguser , BETA-SuperSU-v2.49 , BusyBox и Терминал .

  Загрузить набор инструментов для смены идентификатора на Meizu M2 Mini

  После получения пакета распакуйте его, а полученный каталог поместите во внутреннюю память Мейзу М2 Мини. Файл «chid.sh» скопируйте в корень внутреннего файлового хранилища.

 4. Meizu M2 Mini копирование скрипта для смены ID в корень внутренней памяти

 5. Получите рут-права. Можно осуществить это одним из способов, описанных в начале статьи, но проще всего пойти следующим путем:
  • Инсталлируйте Kinguser.apk и запустите приложение;
  • Meizu M2 Mini инсталляция Kinguser для получения рут-прав

  • После появления сообщения «Root access is unaviable» нажмите кнопку «TRY TO ROOT» , подождите завершения манипуляций в программе, сопровождающихся ростом показания счетчика процентов выполнения процесса получения привилегий, и перезагрузите смартфон;
  • Meizu M2 Mini получение рут-прав через Андроид-версию KingRoot

  • Установите менеджер рут-прав SuperSU , запустив файл BETA-SuperSU-v2.49.apk из проводника и следуя затем инструкциям инсталлятора.

   Meizu M2 Mini инсталляция SuperSU

   Обновление бинарного файла, которое потребует менеджер после первого запуска производить не нужно, просто нажмите «СANCEL» в окошке-запросе!

 6. Meizu M2 Mini обновление бинарного файла SuperSU

 7. Установите приложение BusyBox Installer и запустите его.

  Meizu M2 Mini установка BusyBox

  Предоставьте по запросу привелегии Суперпользователя, дождитесь завершения загрузки компонента «Smart Install» , затем нажмите «Установка» и ожидайте завершения оснащения аппарата консольными утилитами.

 8. Meizu M2 Mini работа BusyBox Installer

 9. Последнее по списку средство, которое понадобится для смены идентификатора MEIZU M2 Mini – это «Эмулятор терминала» . Запустите файл «Терминал_1.0.70.apk» , дождитесь окончания инсталляции инструмента и запустите его.
 10. Meizu M2 Mini Установка Terminal Emulator

 11. Напишите в терминале команду su и затем нажмите «Enter» на виртуальной клавиатуре. Предоставьте программе права Суперпользователя, нажав «Allow» в появившемся окне-запросе.
 12. Meizu M2 Mini предоставление рут-прав Терминалу

 13. Выполните команду следующего синтаксиса: sh /sdcard/chid.sh в Терминале. Практически мгновенно получите результат – в процессе выполнения команд скрипта появляются подтверждающий успех операции ответы консоли: «now you have intl phone id = 57851402» , «now you have intl model id = M81H» , «now you have intl id string = international_of» .
 14. Meizu M2 Mini выполнения скрипта смены идентификатора аппарата

 15. Перезагрузите смартфон. На этом смена аппаратного ID Мейзу М2 Мини завершена.

После проведенных выполнением вышеперечисленных шагов манипуляций по смене идентификатора Meizu M2 Mini «превращается» в международную модель M81H на которую можно устанавливать прошивки с индексами G и I любых версий. Инсталляция ОС осуществляется выполнением пунктов инструкции «Способ 1: Заводская среда восстановления» , изложенной выше в настоящем материале.

Способ 3: Кастомные прошивки

В случае когда фирменная оболочка Flyme не удовлетворяет пользователя по каким-либо критериям, на помощь приходят модифицированные неофициальные версии ОС, которых для рассматриваемого аппарата выпущено довольно большое количество. Эти решения полностью преобразуют программный облик смартфона, а также позволяют получить на Мейзу М2 Мини 6-й и 7-й Android.

Meizu M2 Mini кастомные прошивки

Чтобы инсталлировать кастом, понадобится выполнение нескольких шагов и довольно обширный набор инструментов. Все манипуляции по инструкциям ниже производятся на Мейзу М2 Мини с установленной FlymeOS 4.5.4.2A . Загрузите ПО данной версии по ссылке, доступной в описании «Способа 2» и установите «Способом 1» настоящего материала, а затем приступайте к выполнению нижеизложенного, предварительно изучив инструкцию от начала до конца и взвесив собственные силы и возможности, а также полностью поняв, что придется делать!

Архив, содержащий все необходимые файлы и инструменты доступен для загрузки по ссылке ниже, скачайте его и распакуйте в отдельный каталог.

Скачать набор инструментов для разблокировки загрузчика и установки TWRP в Meizu M2 Mini

Все средства и файлы, используемые в примере ниже, берутся из папки, полученной в результате разархивации пакета «UNLOCK_BOOT.rar» , возвращаться к этому вопросу мы не будем!

Meizu M2 Mini Android файлы и средства для разблокировки загрузчика

Шаг 1: Разблокировка загрузчика

Прежде чем появится возможность установить модифицированное рекавери, а затем отличную от официальной прошивку, необходимо разблокировать загрузчик (бутлоадер) устройства. Для выполнения процедуры на Meizu M2 Mini выполните пошагово следующую инструкцию.

Моля, обърнете внимание! В процессе разблокировки бутлоадера все данные, содержащиеся во внутренней памяти девайса, будут уничтожены! Предварительный бэкап обязателен!

 1. Удостоверьтесь в наличии драйверов ADB в системе. За да направите това:
  • Запустите файл «AdbDriverInstaller.exe» ;
  • Meizu M2 Mini ADB Driver Installer для проверки и установки драйверов АДБ

  • Подключите аппарат, запущенный в Андроид, к ПК и активируйте «Отладку по USB» . На всякий случай, информация: на Flyme 4 режим «USB Debugging» активируется прохождением пути: «Settings»«Accessibilyty»«Developer Options» . Далее, переключатель «USB debugging» и подтверждение намерений кнопкой «Yes» в окне-запросе;
  • Meizu M2 Mini включение отладки по USB в среде Flyme 4

  • В окне «Adb Driver Installer» нажмите кнопку «Refresh»

   Meizu M2 Mini ADBDriverInstaller кнопка Refresh

   и убедитесь, что в поле «Device status» написано «ОК» ;

  • Meizu M2 Mini ADBDriverInstaller драйвера установлены корректно

  • Если статус отличается от вышеописанного, нажмите кнопку «Install» и дождитесь инсталляции/переустановки компонентов системы.

  Meizu M2 Mini ADB Driver Installer кнопка Install

 2. Установите приложение Android ADB Key, запустив файл «Adb+key.exe»

  Meizu M2 Mini Android ADB Key для сопряжения c ПК в режиме ADB

  и следуя инструкциям установщика.

 3. Meizu M2 Mini установка Android ADB Key

 4. Выполните пункты 2-5 инструкции «Способ 2: Установка G-прошивки на «китайские» аппараты» , изложенной выше в настоящем материале. То есть получите рут-права, установите «SuperSU» , «BusyBox» и «Терминал» .
 5. Meizu M2 Mini все нужное для разблокировки загрузчика инсталлировано в смартфоне

 6. Помеcтите файл «unlock_bootloader.sh» в корень внутренней памяти MEIZU M2 Mini.
 7. Meizu M2 Mini копирование скрипта для разблокировки бутлоадера

 8. Запустите на смартфоне «Terminal Emulator» и выполните команду su . Предоставьте средству рут-права.
 9. Meizu M2 Mini разблокировка загрузчика предоставление терминалу рут-прав

 10. Введите в консоль команду sh /sdcard/unlock_bootloader.sh и нажмите «Enter» на виртуальной клавиатуре. Результатом выполнения команды должен стать ответ терминала как на скриншоте ниже (2). Если картина соответствует, операция завершена успешно.
 11. Meizu M2 Mini выполнение скрипта для разблокировки загрузчика

 12. Вернитесь в Windows и скопируйте каталог «ADB_Fastboot» в корень диска «C:» , затем откройте получившуюся папку.
 13. Meizu M2 Mini инструменты ADB и Fastboot для разблокировки загрузчика

 14. Удерживая нажатой клавишу «Shift» на клавиатуре, кликните правой кнопкой мыши на свободной области каталога «ADB_Fastboot» . В появившемся контекстном меню выберите опцию «Открыть окно команд» .
 15. Meizu M2 Mini запуск консоли ADB и Fastboot для анлока загрузчика

 16. Выполнение предыдущего пункта вызовет консоль Виндовс. Подключите M2 Mini к ЮСБ-порту, если отключали, и напишите в консоли команду adb reboot bootloader . Подтвердите выполнение клавишей «Ввод» на клавиатуре.

  Meizu M2 Mini команда adb reboot bootloader

  Девайс начнет перезагружаться в режим «Fastboot» , в результате чего его экран станет черным, а внизу появится надпись мелким шрифтом «FASTBOOT Mode…» .

  ВАЖНО! Не отключайте на этом и последующих шагах разблокировки телефон от ПК и не закрывайте командную строку!

 17. В консоли напишите команду fastboot oem unlock и нажмите «Ввод» .
 18. Meizu M2 Mini команда fastboot oem unlock в консоли для разблокировки загрузчика

 19. После выполнения команды на экране девайса появится предупреждение о рисках разблокировки бутлоадера. Подтверждением намерения разлочить загрузчик является воздействие на клавишу «Громкость+» смартфона. Отказ от выполнения манипуляции – «Громкость-» .
 20. Meizu M2 Mini предупреждение на экране перед анлоком загрузчика

 21. Нажмите кнопку увеличения громкости и подождите 5-10 секунд до появления на экране меню выбора режимов. Несмотря на тот факт, что загрузчик уже разблокирован, на этом шаге смартфон перестает реагировать на нажатия клавиш. Это стандартная ситуация, удерживайте кнопку «Питание» пока девайс не выключится.
 22. Meizu M2 Mini экран выбора режимов загрузки

 23. Вызовите заводское рекавери, зажав одновременно клавиши «Громкость+» и «Питание» на циклично перезагружающемся в результате выполнения вышеперечисленных действий аппарате. В среде восстановления, ничего не изменяя, тапните по кнопке «Start» . Смартфон выдаст сообщение об ошибке – отсутствующем пакете с системным ПО. Нажмите «Restart» .
 24. Meizu M2 Mini запуск Андроид после анлока бутлоадера

 25. Теперь Flyme загрузится нормально, но поскольку в процессе разлочки был выполнен сброс к заводским настройкам, придется провести первоначальную настройку оболочки заново, а затем вновь включить режим «USB Debbuging» для выполнения следующего шага на пути к установке кастомной ОС в Мейзу М2 Мини.

Meizu M2 Mini Первоначальная настройка Flyme после сброса параметров

Шаг 2: Установка модифицированного рекавери

Практически все кастомные Андроид-оболочки устанавливаются через модифицированное рекавери. Наилучшим решением для большинства аппаратов на сегодняшний день является TeamWin Recovery (TWRP) , и для Meizu M2 Mini существует отлично функционирующая сборка среды, установим ее.

Meizu M2 Mini TeamWin Recovery для установки кастмных прошивок

 1. Скопируйте файл «recovery.img» из папки «TWRP 3.1.0» в каталог «ADB_Fastboot» , расположенн?