Повечето смартфони за Android One Touch Pop C5 5036D с Android успешно изпълняват функциите, възложени им в продължение на няколко години и са достойни да бъдат надеждни цифрови асистенти на голям брой собственици. По време на експлоатация в продължение на дълъг период, много потребители на модела имат желанието, а понякога и необходимостта да преинсталират операционната система на устройството. Изпълнението на тази процедура ще бъде обсъдено в статията.

Alcatel OT-5036D по отношение на приложимостта на различни софтуерни инструменти с цел намеса в системния софтуер на устройството може да се характеризира като относително просто устройство. Всеки, дори потребител, който няма опит в преинсталирането на мобилни операционни системи, може да мига модела, ако използва доказан софтуер и следва инструкциите, които многократно са демонстрирали своята ефективност на практика. Като се има предвид това, не забравяйте:

Когато решава да манипулира системния софтуер на смартфон, собственикът на последния поема пълната отговорност за резултатите от всички операции. Никой, освен потребителят, не носи отговорност за работата на устройството, след като пречи на работата на устройството по методи, които не са документирани от производителя!

Обучение

Най-правилният подход, когато трябва да мигате Alcatel One Touch Pop C5 5036D, както всяко друго устройство с Android, е да използвате този алгоритъм: проучете инструкции и препоръки от началото до края; инсталиране на системни компоненти (драйвери) и приложения в компютъра, които ще се използват по време на манипулации; архивиране на важни данни от устройството; зареждане на системни софтуерни пакети за инсталиране; процедурата за преинсталиране на мобилната операционна система директно.

Alcatel 5036D One Touch Pop C5 подготовка за фърмуер на смартфон

Подготвителните стъпки, завършени изцяло, ви позволяват бързо да преинсталирате Android и да получите желания резултат без грешки и проблеми, както и да възстановите работоспособността на системния софтуер на устройството в критични ситуации.

Шофьори

И така, на първо място, инсталирайте драйвера Alcatel OT-5036D в компютъра, използван за манипулации, за да сте сигурни, че помощните програми на фърмуера могат да взаимодействат със секциите с памет на смартфона.

Alcatel POP C5 OT-5036D инсталира драйвери за мигащи смартфони

Прочетете също: Инсталиране на драйвери за фърмуер на Android

Най-лесният начин за инсталиране на драйвери за въпросния модел е използването на универсалния инсталатор. Архивът, съдържащ exe-файла на инсталатора, може да бъде изтеглен от връзката:

Изтеглете автоматичен инсталатор за мигащ смартфон Alcatel One Touch Pop C5 5036D

 1. Деактивирайте опцията за проверка на цифровия подпис на драйвери в Windows. Не свързвайте телефона към компютъра.

  Alcatel 5036D One Touch Pop C5 деактивира проверката на цифровия подпис на драйверите преди да инсталира компоненти на фърмуера

  Повече информация: Деактивирайте проверката на цифровия подпис в Windows

 2. Разопаковайте архива, съдържащ драйвера за автоматично инсталиране и отворете файла DriverInstall.exe.
 3. Alcatel POP C5 OT-5036D стартира автоматично инсталиране на драйвери за фърмуер

 4. Щракнете "Следващия" в първия прозорец на съветника за инсталиране.
 5. Alcatel POP C5 OT-5036D първи прозорец на съветника за инсталиране на драйвери

 6. След това натиснете "Инсталирай".
 7. Alcatel POP C5 OT-5036D инсталатор на драйвери за автомобил за фърмуер

 8. Изчакайте, докато компонентите се копират на диска на компютъра, и щракнете "Завършек" в последния прозорец на инсталатора.
 9. Alcatel POP C5 OT-5036D завършване на автоматична инсталация на драйвери за фърмуера на устройството

Проверете факта, че компонентите са инсталирани правилно. Отвори „Диспечер на устройства“ ("DU") и, свързвайки смартфона в едно от двете състояния, наблюдавайте промяната в списъка с устройства:

 1. Alcatel OT-5036D стартира в Android и се активира на устройството USB отстраняване на грешки.

  Alcatel POP C5 OT-5036D активиране на USB отстраняване на грешки на смартфон

  Повече информация: Активиране на USB отстраняване на грешки на устройства с Android

  IN "DU" устройство с включено „Отстраняване на грешки“ трябва да се показва като "Интерфейс на Android ADB".

  Инсталиран е драйвер за Alcatel POP C5 OT-5036D ADB (за USB режим за отстраняване на грешки)

 2. Телефонът е изключен и батерията е извадена. Когато свързвате устройството в това състояние, "DU" в списъка "COM и LPT портове" трябва да покаже накратко елемента „MediaTek PreLoader USB VCOM (Android) (COM **)“.

  Alcatel POP C5 OT-5036D MTK Preloader USB VCOM Firmware Driver Installer

Ако предложената програма за автоматично инсталиране на компоненти се окаже неефективна, т.е. телефонът не се открива в „Диспечер на устройства“ по този начин, след спазване на горните инструкции, водачът се нуждае инсталирайте ръчно... Архив с компоненти за такава инсталация е достъпен за изтегляне на връзката:

Изтеглете драйвери за мигащ смартфон Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Софтуер за фърмуер

Когато инсталирате / възстановявате Android OS на Alcatel OT-5036D и извършвате свързани манипулации, може да се нуждаете от различни софтуерни инструменти. Възможно е не всички приложения от списъка по-долу да бъдат използвани във връзка с конкретен екземпляр на смартфон, но се препоръчва да инсталирате всеки инструмент предварително, за да сте сигурни, че необходимият софтуер е „под ръка“ по всяко време.

Софтуер за мигане на смартфон Alcatel One Touch Pop C5 5036D

 • Център ALCATEL OneTouch Е доста удобен мениджър, създаден от производителя, за да могат потребителите да извършват операции с информация, съдържаща се в паметта на смартфон от компютър. Наред с други неща, софтуерът ви позволява да създавате резервни копия на данни от устройството (процедурата е описана по-долу в статията).

  Изтеглете ALCATEL OneTouch Center за работа с модел OT-5036D

  Версията на OneTouch Center е подходяща за взаимодействие с въпросния модел 1.2.2... Изтеглете комплекта за разпространение на инструменти от връзката по-долу и го инсталирайте.

  Изтеглете ALCATEL OneTouch Center за работа с модел OT-5036D

 • Мобилно надстройване S - помощна програма, предназначена да манипулира официалния системен софтуер на устройствата на Alcatel Android.

  Изтеглете Mobile Upgrade S Gotu2, за да мигате, актуализирате и възстановявате смартфон Alcatel One Touch Pop C5 5036D

  Можете да изтеглите инсталатора от страници за техническа поддръжка на уебсайта на производителя или чрез връзката:

  Изтеглете Mobile Upgrade S Gotu2 за Flash, актуализация и възстановяване на смартфон Alcatel One Touch Pop C5 5036D

 • SP FlashTool - универсален мигач за устройства, базирани на хардуерната платформа Mediatek. За въпросното устройство се прилага специална версия на приложението, модифицирано от потребителите - FlashToolMod v3.1113.

  Изтеглете FlashToolsMod за мигане и „разделяне“ на смартфона Alcatel One Touch Pop C5 5036D

  Програмата не изисква инсталация и за да оборудвате компютър с този инструмент, е достатъчно да разопаковате архива, изтеглен от следната връзка, в корена на всяко логическо устройство.

  Каталог на Alcatel POP C5 OT-5036D с FlashToolMod

  Изтеглете FlashToolMod за мигане и „разделяне“ на смартфона Alcatel One Touch Pop C5 5036D

 • Mobileuncle MTK Инструменти - Приложение за Android, което ви позволява да извършвате много операции с областите памет на устройства, базирани на процесори Mediatek. Когато работите с Alcatel OT-5036D, инструментът ще е необходим за създаване на резервно копие на IMEI и може да бъде полезен и при интегриране на персонализирано възстановяване в устройството (тези операции са описани по-долу в статията).

  Изтеглете apk файл на приложението Mobileuncle MTK Tools

  Инструментът успешно изпълнява функциите си само ако имате права на root, така че трябва да го инсталирате след получаване на привилегии на устройството. За да оборудвате телефона с посоченото приложение, отворете неговия apk-файл в средата на Android и следвайте инструкциите на инсталатора.

  Инсталация на Alcatel One Touch Pop C5 5036D Mobileuncle MTK Tools

  "Разпространението" на MobileLunkle MTK Tools може да бъде изтеглено от връзката по-долу, а инсталирането на такива пакети е описано подробно в тази статия.

  Изтеглете apk файл на приложението Mobileuncle MTK Tools

Получаване на root права

Като цяло, за да мига Alcatel 5036D, не се изискват права на суперпотребител. Получаването на root права може да се наложи само при извършване на определен брой процедури, например създаване на резервно копие на системата или отделните й компоненти с помощта на някои методи, включително гореспоменатите Mobileuncle Tools. В средата на официалната операционна система на устройството е възможно да се получат root права с помощта на помощната програма Kingo ROOT.

Изтеглете Kingo ROOT

Alcatel 5036D One Touch Pop C5 получава привилегии на суперпотребител на устройството

Можете да намерите инструкции как да получите привилегии на суперпотребител в един от материалите, публикувани на нашия уебсайт.

Смартфонът Alcatel 5036D One Touch Pop C5, вкоренен в Kingo ROOT

Повече информация: Как да използвам Kingo Root

Архивиране

Много потребители на Android смятат унищожаването на съдържанието на паметта на смартфона за по-голяма загуба от загубата на самото устройство, в което се съхраняват данните. За да се гарантира безопасността на информацията, която ще бъде изтрита от телефона по време на процеса на фърмуера, както и да се сведат до минимум рисковете, неизбежно придружаващи процедурата за преинсталиране на мобилната операционна система, е необходимо да се архивира всичко важно.

Alcatel One Touch Pop C5 5036D данни и IMEI архивиране преди мигане

Прочетете също: Как да направите резервно копие на устройство с Android, преди да мига

За пълно успокоение срещу загубата на важна информация, в допълнение към един или повече методи за архивиране, предложени в материала на връзката по-горе, се препоръчва да приложите следните два метода за архивиране за въпросния модел.

Информация за потребителя

За архивиране на контакти, съобщения, календар, снимки и приложения от модела OT-5036D е много лесно да се използват възможностите, предоставени от собствения софтуер на производителя - по-горе Център ALCATEL OneTouch.

Единственият нюанс, който трябва да се вземе предвид, е, че данните, запазени в резултат на спазването на инструкциите по-долу, могат да бъдат възстановени само на устройство, работещо с официалния фърмуер.

 1. Стартирайте Van Touch Center, като щракнете двукратно върху иконата на приложението на работния плот на Windows.
 2. Alcatel POP C5 OT-5036D стартира ONETOUCH Center за създаване на резервно копие на информация от устройството

 3. Активирайте на телефона си USB отстраняване на грешки.
 4. Alcatel POP C5 OT-5036D активира USB отстраняване на грешки на телефона, за да може да се свърже с ONETOUCH Center

 5. След това отворете списъка с приложения за Android, инсталирани в 5036D, и докоснете иконата ONE TOUCH Center и след това потвърдете заявката, като докоснете "ДОБРЕ".
 6. Alcatel POP C5 OT-5036D стартира приложението ONETOUCH Center Android за свързване с компютър

 7. Свържете телефона си с компютъра. След като устройството бъде открито от компютъра, името на модела ще се покаже в прозореца на мениджъра на Windows и бутонът ще стане активен "За включване", щракнете върху него.
 8. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Централна телефонна връзка с програмата

 9. Изчакайте, докато връзката завърши - прозорецът на Центъра ще бъде изпълнен с данни.
 10. Смартфонът Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Center е идентифициран в програмата

 11. Отидете в раздела „Архивиране“като щракнете върху кръговата стрелка в горната част на прозореца на приложението вдясно.
 12. Раздел Alcatel POP C5 OT-5036D Архивиране в ONETOUCH Center

 13. В полето "Избор" вляво поставете отметка в квадратчетата до имената на видовете информация, която трябва да се архивира.
 14. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Център за избор на типове данни за архивиране

 15. Щракнете върху бутона „Архивиране“.
 16. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Center преминете към архивиране след избор на типове данни

 17. Щракнете „Старт“ в прозореца, показващ името на бъдещия архив.
 18. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Center стартира процеса на архивиране на данни от смартфон

 19. Изчакайте края на процедурата за архивиране на информация, без да прекъсвате процеса с каквито и да било действия.
 20. Процес на архивиране на Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Center

 21. След като данните бъдат копирани на диска на компютъра, щракнете върху "ДОБРЕ" в прозореца „Архивирането завърши“.
 22. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Архивирането в центъра е завършено

За да възстановите данните, запазени в архива, ще трябва да следвате същия път, както при извършване на архивиране - следвайте стъпки 1-6 от инструкциите по-горе. Освен това:

 1. Щракнете "Възстановяване".
 2. Alcatel POP C5 OT-5036D възстановяване на данни от резервно копие чрез ONETOUCH Center

 3. Изберете необходимия архив от списъка, ако са създадени няколко резервни копия, като зададете радио бутона и щракнете "По-нататък".
 4. Alcatel POP C5 OT-5036D възстановяване на данни в ONETOUCH Center избор на архивиране

 5. Посочете типовете данни, които искате да възстановите, като поставите отметки в квадратчетата до имената им. След това щракнете "Старт".
 6. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Center Стартирайте възстановяване на данни

 7. Изчакайте процесът на възстановяване да завърши и не го прекъсвайте с никакви действия.
 8. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Център процес на възстановяване на данни за смартфон

 9. В края на процедурата ще се появи прозорец „Възстановяването завърши“, натиснете бутона в него "ДОБРЕ".
 10. Alcatel POP C5 OT-5036D ONETOUCH Възстановяване на данни в центъра завършено

IMEI

Когато мига MTK устройства и Alcatel OT-5036D не прави изключение тук, доста често се поврежда специален системен дял на паметта на устройството, съдържащ информация за IMEI идентификатори и други параметри, необходими за правилното функциониране на безжичните мрежи - "NVRAM".

Alcatel POP C5 OT-5036D как да запазите резервно копие на IMEI преди мигане на телефона

Въпреки факта, че възстановяването на посочената област е възможно без резервно копие, получено от конкретен екземпляр на смартфон, препоръчително е да запазите резервното копие на IMEI, преди да се намесите в системния софтуер на последния. Налични са няколко софтуерни инструмента за това. По-долу е даден един от най-простите методи - използване на приложението Mobileuncle.

 1. Стартирайте инструмента, като докоснете иконата му в списъка с инсталирани приложения, позволете на инструмента да използва root права и откажете да актуализирате версията, като докоснете „Отказ“ в заявката, която се появява.
 2. Alcatel One Touch Pop C5 5036D IMEI архивиране Стартиране на Mobileuncle Tools, предоставяне на root права, отказ за актуализация

 3. Избери предмет „Работа с IMEI (MTK)“ на главния екран на MobileLunkle Tools, след това „Запазване на IMEI на SDCARD“ в отворения списък с възможности. Потвърдете получената заявка за започване на създаването на резервно копие.
 4. Alcatel One Touch Pop C5 5036D Mobileuncle Tools спестява IMEI на картата с памет на устройството

 5. Процесът на резервация за важна зона завършва почти незабавно, което ще бъде посочено със съответното известие. Идентификаторите се записват във файл IMEI.bak на картата с памет и за да ги възстановите в бъдеще, трябва да изберете опцията в Mobileuncle MTK Tools „Поправяне на IMEI от SDCARD“.
 6. Alcatel One Touch Pop C5 5036D Mobileuncle Tools IMEI Backup & Repair

Как да мига Alcatel One Touch Pop C5 5036D

След като преминете през подготвителния етап, можете да продължите към директни операции, включващи преинсталиране на Android на въпросното устройство. Изборът на метода се определя от текущото състояние на софтуерната част на смартфона, както и от резултата, който потребителят иска да постигне. Трябва да се отбележи, че методите на фърмуера са взаимосвързани и много често тяхното използване трябва да се комбинира.

Методи за мигане на Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Метод 1: Мобилно надстройване S Gotu2

За да актуализира системния софтуер на собствените си устройства, както и да възстанови авариралата операционна система, производителят създаде много ефективна помощна програма Mobile Upgrade S.Ако целта на намесата в системния софтуер Alcatel OT-5036D е да получите най-новата версия на официалния Android или да "надраскате" устройство, което е спряло да стартира в нормален режим, на първо място, трябва да използвате този инструмент.

 1. Стартирайте Mobile Upgrade S Gotu2,

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S стартира приложение за мигане, актуализиране и възстановяване на смартфон

  щракнете "ДОБРЕ" в прозореца за избор на език на интерфейса на приложението.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S избор на език на интерфейса на приложението

 2. Падащо меню „Изберете модела на вашето устройство“ посочете "ONETOUCH 5036"след това натиснете „Старт“.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S изберете модел телефон за фърмуер

 3. В следващия прозорец щракнете "По-нататък"
  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S отидете да търсите свързано устройство

  и потвърдете получената заявка, като кликнете върху бутона "Да".

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S заявка преди свързване на смартфон

 4. Въпреки препоръките, посочени в прозореца на приложението, изключете устройството, извадете батерията от него и след това свържете телефона към компютъра. Веднага след като устройството бъде идентифицирано в Windows, неговият анализ ще започне в Mobile Upgrade S Gotu2,
  Alcatel POP C5 OT-5036D Мобилно надстройване S Откриване на смартфон успешно

  и след това потърсете подходяща версия на фърмуера и го изтеглете. Изчакайте изтеглянето на пакета от компоненти на системния софтуер за компоненти от сървърите на производителя да завърши.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S изтегляне на пакета за надстройка от сървърите на производителя

 5. След като бъдат изтеглени необходимите файлове за възстановяване / актуализиране на Alcatel One Touch 5036D Pop C5, ще бъдете уведомени, че трябва да изключите смартфона от компютъра. Изключете кабела и щракнете "ДОБРЕ" в този прозорец.

  Изтеглени файлове за Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S, отидете на фърмуера

 6. Щракнете „Актуализиране на софтуера на устройството“ в прозореца Mobile Upgrade.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S стартира процедура за надстройка на софтуера

 7. Инсталирайте батерията в телефона и свържете към него кабела, който е сдвоен с USB конектора на компютъра.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S телефонна връзка за фърмуер

 8. След това ще започне прехвърлянето на компонентите на операционната система към устройството. Процесът не може да бъде прекъснат от никакви действия, изчакайте инсталирането на Android да завърши.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Mobile Upgrade S процесът на мигане на устройството

 9. Инсталацията на системния софтуер завършва с известие, че операцията е била успешна. Изключете USB кабела от устройството.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Актуализация на фърмуера за смартфон чрез Mobile Upgrade S Завършен

 10. Преинсталирайте батерията и включете вашия смартфон. След това изчакайте да се появи екранът за приветствие, от който започва настройката на инсталираната операционна система.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Стартиране на Android след мигане чрез Mobile Upgrade S

 11. След дефиниране на параметрите преинсталирането на Android с помощта на патентован инструмент от производителя на устройството се счита за завършено.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Инсталирането на Android в устройството с помощта на Mobile Upgrade S е завършено

Метод 2: SP Flash Tool

Универсален мигач, предназначен да манипулира системните дялове на паметта на устройства с Android, базирани на хардуерната платформа Mediatek, ви позволява да възстановите софтуера Alcatel OT-5036D, да преинсталирате системата или да се върнете към официалния сбор на ОС след експериментиране с персонализиран фърмуер. Както бе споменато по-горе, за въпросния модел трябва да се приложи модифицирана версия v3.1113 Flashtool.

Alcatel POP C5 OT-5036D модифицирана версия на SP Flash Tool v3.1113 за фърмуер на телефона

Пакет с изображения на официалната версия на фърмуера 01005 и файловете, необходими за инсталиране съгласно инструкциите по-долу, изтеглете от връзката:

Изтеглете фърмуера 01005 за Alcatel One Touch Pop C5 5036D Smartphone Recovery чрез Flash Tool

 1. Разопаковайте архива на системния софтуер в отделна папка.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Разопакован фърмуер 01005 за инсталиране чрез FlashTool

 2. Стартирайте FlashToolMod, като отворите файла Flash_tool.exe от директорията на приложението.

  Alcatel POP C5 OT-5036D програма за мигане и отстраняване на FlashTool Mod - стартиране

 3. Заредете разпръснатия файл в програмата от директорията в резултат на първата стъпка от тази инструкция. За да добавите разпръснат щракване "Разпръскване"и след това следвайки пътя на местоположението и подчертавайки MT6572_Android_scatter_emmc.txt, щракнете „Отваряне“.

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashToolMod - зареждане на скатер файла в програмата

 4. Щракнете върху бутона "Формат"... В следващия прозорец се уверете, че секцията е избрана „Автоматично форматиране на Flash“ и параграф „Форматиране на цялата флаш с изключение на Bootloader“ в посочената област, след това натиснете "ДОБРЕ".

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashToolMod форматира паметта на смартфона преди да инсталира фърмуера

 5. Програмата ще премине в режим на готовност за свързване на устройството - извадете батерията от смартфона и свържете към него кабела, свързан към USB конектора на компютъра.

  Alcatel POP C5 OT-5036D телефонна връзка за форматиране чрез FlashToolMOD

 6. Процедурата за форматиране на паметта на Alcatel OT-5036D ще започне, придружена от попълването на лентата за напредъка в долната част на прозореца FlashTool в зелено.

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashTool - процесът на форматиране на паметта на устройството

 7. Изчакайте прозорецът за известия да се появи „Форматиране ОК“ и изключете устройството от компютъра.

  Alcatel POP C5 OT-5036D форматиране на телефон чрез FlashToolMod завършено

 8. Отидете на инсталацията на операционната система на устройството. Поставете отметки в квадратчетата до имената на разделите в колоната „Име“... Оставете само две области непроверени: "КЕШ" и "USRDATA".

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashTool избор на системни дялове, които да бъдат пренаписани чрез програмата

 9. Освен това, като щракнете по ред върху имената на областите, добавете към полетата „Местоположение“ файлове от папката с разопакования фърмуер. Всички имена на файлове съответстват на имената на раздели. Например: като щракнете върху „PRO_INFO“, изберете файла в прозореца за избор pro_info и натиснете „Отваряне“;

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashTool зарежда изображения от папката с фърмуера в програмата

  "NVRAM"nvram.bin и така нататък.

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashToolMod избор на файл с изображение за запис в съответния раздел на паметта на смартфона

 10. В резултат на това прозорецът FlashTool трябва да изглежда като екранната снимка по-долу. Уверете се в това и щракнете върху бутона "Изтегли".
 11. Alcatel POP C5 OT-5036D FlashToolMod - изображенията се зареждат в приложението, стартирайте фърмуера на телефона

 12. Потвърдете получената заявка, като натиснете бутона "Да".
  Заявка за Alcatel POP C5 OT-5036D FlashToolMod преди стартиране на фърмуера
 13. Свържете телефона с извадената батерия към компютъра. Презаписването на секции ще започне автоматично, след като смартфонът бъде открит от системата в необходимия режим. Прехвърлянето на файлове в областта за съхранение на устройството се придружава от запълване на лентата за напредъка в долната част на прозореца на FlashToolMod с жълто. Изчакайте края на процедурата, без да предприемате никакви действия.

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashToolMod процес на възстановяване на фърмуера на устройството

 14. Успешното завършване на операцията се потвърждава от появата на прозорец „Изтегляне ОК“... Затворете известието и изключете телефона от компютъра си.

  Alcatel POP C5 OT-5036D FlashTool фърмуер за смартфон завършен, устройство изключено

 15. Сменете батерията на Alcatel One Touch Pop C5 5036D и стартирайте устройството в режим на възстановяване. За да направите това, натиснете бутона на устройството „Увеличете силата на звука“ и я държи надолу "Храна"... Трябва да задържите клавишите, докато списъкът с езици на интерфейса за възстановяване се появи на екрана. Докоснете елемента "Руски", за да отидете в главното меню на околната среда.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Фабрично устройство за възстановяване

 16. На екрана, след като следвате предишната стъпка, натиснете „Изтриване на данни / възстановяване на фабричните настройки“... Следващото докосване „Да изтрие всички потребителски данни“ и изчакайте края на процедурата за почистване.

  Alcatel POP C5 OT-5036D фабрично нулиране и изтриване на данни чрез фабричното възстановяване на устройството

 17. Щракнете "Рестартирайте системата" в главното меню за възстановяване и изчакайте да се зареди първият екран "Съветници за настройка" официалната смартфон OS. Докоснете „Стартиране на настройката“ и определете параметрите на инсталирания Android.

  Alcatel POP C5 OT-5036D стартира телефона след мигане чрез FlashToolMod и фабрично нулиране

 18. След завършване на конфигурацията получавате готово за употреба устройство,

  Alcatel POP C5 OT-5036D първото стартиране на фърмуера 01005

  управлявана от официалната система за версии 01005които могат да бъдат надстроени по-късно с помощта на приложението Mobile Upgrade S, описано по-горе.

  Alcatel POP C5 OT-5036D Официален фърмуер 01005, базиран на Android 4.2.2

Метод 3: Възстановяване на Carliv Touch

Разбира се, най-големият интерес сред потребителите на Alcatel OT-5036D, решили да преинсталират операционната система на телефона си, е причинен от неофициален фърмуер. Този факт не е изненадващ, защото официалният системен софтуер за въпросния модел е безнадеждно остарелият Android Jelly Bean, а персонализираните ви позволяват да трансформирате външния вид на софтуера на устройството и да получите относително модерни версии на ОС до Android 7 Nougat.

Неофициален фърмуер на Alcatel OT-5036D, базиран на Android 4.4 - 7.1 за устройството

Има много голям брой персонализирани фърмуери (главно портове от други устройства) за смартфона 5036D от Alcatel и е трудно да се препоръча това или онова решение на конкретен потребител на модела - всеки може да избере черупка на Android, която отговаря на собствените му предпочитания и задачи, като ги инсталира и тества.

Alcatel One Touch Pop C5 5036D Carliv Touch Recovery за устройството за инсталиране на потребителски фърмуер

Що се отнася до инструмента, който ви позволява да инсталирате една от неофициалните ОС, това е модифицирана среда за възстановяване. Ще започнем да разглеждаме възможностите за възстановяване, адаптирани за модела с Carliv Touch Recovery (CTR) (модифицирана версия Възстановяване на CWM) и инсталирайте два персонализирани фърмуера чрез него - базирани на Android 4.4 Kit Kat и 5.1 Близалка.

Изтеглете изображението и разпръснатия файл Carliv Touch Recovery (CTR) за инсталиране в Alcatel One Touch Pop C5 5036D чрез Flash Tool

Стъпка 1: Инсталирайте възстановяване на CTR

Най-правилният начин за интегриране на персонализирано възстановяване в Alcatel One Touch Pop C5 5036D е използването на възможностите, предоставени от приложението FlashToolMod.

 1. Изтеглете архива, съдържащ CTR изображението и разпръснатия файл от връзката по-горе на компютърния диск, разопаковайте получения файл.
 2. Alcatel POP C5 OT-5036D Carliv Touch Recovery изображение и скатер файл за инсталиране на възстановяване чрез Flash Tool

 3. Стартирайте FlashToolMod и посочете след щракване върху бутона "Разпръскване" пътя към файла MT6572_Android_scatter_emmc.txt, маркирайте го и натиснете „Отваряне“.
 4. Alcatel POP C5 OT-5036D качва скатер файл във Flash Tool, за да инсталира персонализирано възстановяване на CTR

 5. Щракнете върху името на района „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ“ в колона „Име“ основната област на прозореца на FlashToolMod. След това в прозореца на Explorer изберете файла CarlivTouchRecovery_v3.3-3.4.113.img и натиснете „Отваряне“.
 6. Alcatel POP C5 OT-5036D зарежда персонализирано изображение за възстановяване във Flashstool

 7. Уверете се, че квадратчето за отметка „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ“ (и никъде другаде) е отметнато и след това щракнете "Изтегли".
 8. Alcatel POP C5 OT-5036D започва да мига персонализирано възстановяване в устройството чрез Flashstool

 9. Потвърдете заявката за прехвърляне на единствения компонент в паметта на устройството, като щракнете върху "Да" в прозореца, който се появява.
 10. Заявка за Alcatel POP C5 OT-5036D преди мигане на персонализирано възстановяване чрез Flashstool

 11. Свържете устройството с извадената батерия към компютъра.
 12. Alcatel POP C5 OT-5036D, свързващ устройството за инсталиране на модифицирано възстановяване чрез FlashTool

 13. Изчакайте, докато дялът бъде заменен „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ“, тоест прозорецът се появява „Изтегляне ОК“.
 14. Alcatel POP C5 OT-5036D завършва инсталирането на персонализирано възстановяване в устройството

 15. Изключете смартфона от компютъра, инсталирайте батерията и заредете в модифицираното възстановяване, като натиснете и задържите клавишите „Обем +“ и "Храна" преди да покажете основния екран на околната среда.
 16. Alcatel POP C5 OT-5036D персонализирано възстановяване Carliv Touch Recovery v3.3 за смартфон

Стъпка 2: Преназначете паметта

Почти всички неофициални (персонализирани) операционни системи могат да бъдат инсталирани в този модел само след като е променено оформлението на паметта на устройството, т.е. размерът на системните области на вътрешното хранилище е преразпределен.Смисълът на процедурата е да се намали размерът на дяла "ПАКЕТ" до 10Mb и инсталиране на преопакованото изображение на този раздел custpack.imgкакто и увеличаване на размера на площта "СИСТЕМА" до 1GB, което става възможно поради освободеното след компресиране "ПАКЕТ" сила на звука.

Изтеглете кръпка за повторно разделяне на паметта на смартфона Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Най-лесният начин да извършите горната операция е като използвате специален zip файл, инсталиран с модифицирано възстановяване.

Изтеглете кръпка за повторно разделяне на паметта на смартфона Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Моля, обърнете внимание, че след повторно разделяне всички данни в телефона ще бъдат унищожени и устройството няма да може да се стартира в Android! Затова в идеалния случай, преди да инсталирате кръпката, прочетете следващата стъпка (3) от това ръководство, изтеглете и поставете на картата с памет zip файл с фърмуера, който се очаква да бъде инсталиран.

 1. Стартирайте в CTR и създайте резервно копие на Nandroid на секциите с памет на устройството. За да направите това, изберете „Архивиране / възстановяване“ на основния екран за възстановяване, след което докоснете „Архивиране в / storage / sdcard / 0“.

  Alcatel OT-5036D Carliv Touch Recovery (CTR) архивиране чрез възстановяване - артикул Backup-Restore

  След като изчакате завършването на процедурата, върнете се на първия екран на възстановяването.

  Alcatel OT-5036D Nandroid процес на създаване на резервно копие чрез Carliv Touch Recovery (CTR)

 2. Копирайте устройството на сменяемото устройство (в нашия пример в папката "Инст") пакет за повторно оформление.

  Пакет Alcatel POP C5 OT-5036D за повторно разделяне на картата с памет на устройството

  Между другото, файловете могат да се прехвърлят в хранилището на смартфона, без да се излиза от средата CarlivTouchRecovery. За да направите това, докоснете бутона на основния екран за възстановяване Монтажи / съхранениетогава Монтирайте USB памет... Свържете устройството към вашия компютър - Windows ще го разпознае като подвижно устройство за съхранение. След като копирате файловете, докоснете „Демонтиране“.

  Alcatel OT-5036D CarlivTouchRecovery (CTR) монтира устройство за копиране на файлове в паметта на смартфона от компютър

 3. От началния екран на околната среда изберете Инсталирайте Zipслед това докоснете „Изберете zip от / storage / sdcard / 0“... След това намерете папката, в която е копиран пластирът, в списъка с директории, който се появява на екрана, и го отворете.

  Преразделяне на паметта на Alcatel OT-5036D чрез CarlivTouchRecovery (CTR), като се избира пътят до местоположението на пластира

 4. Докоснете името на файла "Resize_SYS1Gb.zip"... След това потвърдете започването на повторно разделяне, като натиснете „Да - Инсталирайте Resize_SYS1Gb.zip“ и изчакайте процедурата да приключи.

  Alcatel OT-5036D процес на инсталиране на кръпка за преразпределяне на паметта чрез CarlivTouchRecovery (CTR)

  След като се появи известието "Инсталацията от картата памет е завършена" в долната част на екрана трябва да се върнете към главното меню за CTR.

  Alcatel OT-5036D пренасочване на паметта в CarlivTouchRecovery (CTR) завърши, върнете се в главното меню

 5. Форматирайте дяловете, създадени в резултат на инсталирането на корекцията:
  • Моля изберете Меню за изтриванетогава „Изтриване на ВСИЧКИ - Предварително мигане“, потвърдете започнете почистването - „Да - изтрийте всички!“.
  • Alcatel OT-5036D почиства дялове в Carliv Touch Recovery (CTR) след повторно разделяне на паметта

  • След това отново потвърдете увереността си в собствените си действия, като натиснете "Да - искам го по този начин."... Изчакайте процесът на форматиране да завърши.
  • Alcatel OT-5036D процес на форматиране на дялове в Carliv Touch Recovery (CTR) преди инсталиране на потребителски фърмуер

 6. Сега смартфонът е готов за инсталиране на потребителски фърмуер, можете да отидете по-далеч.

Стъпка 3: Инсталирайте персонализирана ОС

След като Alcatel OT-5036D е оборудван с модифицирано възстановяване, както и преразпределението на обемите на неговите дялове на паметта, практически не остават пречки за инсталирането на една от редица персонализирани операционни системи. По-долу е показан инсталационният процес на най-интересния и стабилен, съдейки по потребителски рецензии, опции за системен софтуер, базиран на Android 4.4 - 5.1 - MIUI 9 и Цианоген MOD 12.

Alcatel One Touch Pop C5 5036D Персонализиран фърмуер за смартфон Android 4.4-7.1

MIUI 9 (базиран на KitKat)

Един от най-красивите и функционални черупки на Android за въпросното устройство. След като инсталирахме сборката от примера по-долу, можем да заявим пълната трансформация на интерфейса на OS на въпросния модел и разширяването на неговата функционалност.

Изтеглете потребителски фърмуер MIUI 9 (Android 4.4) за Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Изтеглете фърмуера MIUI 9 (Android 4.4) за Alcatel One Touch Pop C5 5036D

 1. Стартирайте CarlivTouchRecovery и поставете пакета с фърмуера на картата с памет, ако това не е било направено преди.

  Alcatel POP C5 OT-5036D копира потребителски фърмуер MIUI 9 пакет на карта с памет на смартфон

  За да може подвижното устройство за съхранение на смартфона да бъде открито в Windows Explorer, припомняме, че трябва да докосвате бутоните последователно при възстановяването Монтажи / съхранение, Монтирайте USB памет и след това свържете устройството към компютъра.

 2. Alcatel OT-5036D CarlivTouchRecovery (CTR) монтира USB устройство за копиране на фърмуер от компютър

 3. Докоснете Инсталирайте цип на главния екран на средата за достъп до опциите за zip инсталация, предоставени от CTR средата. След това изберете елемента „Изберете zip от / storage / sdcard / 0“ и след това намерете папката, в която е копиран потребителският OS файл, отворете тази директория.
 4. Alcatel OT-5036D персонализирана инсталация чрез Carliv Touch Recovery (CTR), избирайки местоположението на пакета на фърмуера

 5. Докоснете името на неофициалния zip файл на OS и потвърдете намерението за инсталиране по поръчка, като докоснете бутона „Да - Инсталирайте MIUI 9 v7.10.12_PopC5.zip“... След това ще започне автоматичното инсталиране на черупката на Android, процесът може да се наблюдава в полето на регистрационните файлове.
 6. Alcatel OT-5036D CarlivTouchRecovery (CTR) започнете да инсталирате потребителски фърмуер MIUI 9

 7. След приключване на инсталацията, смартфонът ще се рестартира без вашата намеса. Ще започне инициализацията на системните компоненти (телефонът показва стартиращ "MI"), завършващ с появата на екрана за приветствие MIUI 9, от който започва дефиницията на основните системни настройки.
 8. Alcatel OT-5036D стартира потребителски фърмуер Miui 9 след фърмуер чрез възстановяване на CTR

 9. Изберете опциите и започнете да изследвате функционалността на един от най-атрактивните по отношение на интерфейса

  Alcatel OT-5036D първоначална настройка на потребителския фърмуер на Miui 9 след инсталация

  и функционалност на системи, базирани на Android KitKat за Alcatel OT-5036D!

  Alcatel OT-5036D Персонализиран фърмуер Miui 9, базиран на Android 4.4

CyanogenMOD 12.1 (базиран на Lollipop)

CyanogenMOD 12, чийто пакет е достъпен за изтегляне на линка по-долу, е фърмуер, пренесен за въпросния модел, създаден от може би най-известния екип сред разработчиците по поръчка, който за съжаление престава да съществува днес.

Изтеглете фърмуера CyanogenMOD 12.1 (Android 5.1) за Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Изтеглете фърмуера CyanogenMOD 12.1 (Android 5.1) за Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Директната инсталация на CyanogenMOD 12 практически не се различава от процеса на разполагане на гореописания MIUI 9 на смартфон, така че ще разгледаме накратко процедурата, като инсталираме нова персонализирана система върху вече инсталираната.

 1. Поставете персонализирания zip файл на сменяемото устройство на устройството във всяка папка по всякакъв удобен начин.
 2. Alcatel POP C5 OT-5036D копира потребителски zip файл на фърмуера в подвижно хранилище на телефона

 3. Стартирайте възстановяване на CTR и архивирайте областите на паметта на телефона си.

  Резервно копие на смартфон Alcatel OT-5036D с помощта на персонализирано възстановяване CarlivTouchRecovery (CTR)

 4. Почистете зоните за съхранение, като изберете среда за възстановяване от главния екран Меню за изтриване, Освен това „Изтриване на ВСИЧКИ - Предварително мигане“.

  Alcatel OT-5036D форматиране на паметта на смартфона чрез персонализирано възстановяване CarlivTouchRecovery (CTR) преди инсталиране на потребителски

  Потвърдете започването на почистване два пъти - „Да - изтрийте всички!“, "Да - искам го по този начин." и изчакайте процедурата да приключи.

  Alcatel OT-5036D премахване на стар фърмуер чрез CarlivTouchRecovery (CTR) преди инсталиране на нов потребителски

 5. Докоснете Инсталирайте цип на главния екран на CTR, след това „Изберете zip от / storage / sdcard / 0“, и осигурете на средата пътя към системния пакет.

  Alcatel OT-5036D инсталира неофициален фърмуер чрез CarlivTouchRecovery (CTR) - избор на zip файл от операционната система

 6. Докоснете името на zip пакета с персонализирана операционна система, потвърдете инициирането на процедурата за прехвърляне на данни в секциите с памет на устройството и след това изчакайте да завърши инсталацията на CyanogenMod.

  Инсталиране на операционна система на Alcatel OT-5036D чрез CarlivTouchRecovery

  В резултат на това устройството автоматично ще се рестартира и ще започне да се зарежда в инсталираната операционна система.

 7. Alcatel OT-5036D стартира потребителски фърмуер CyanogenMOD 12.1 след инсталация

 8. Изберете настройките на операционната система,

  Alcatel OT-5036D първоначална настройка на потребителски фърмуер CyanogenMod 12.1

  след което ще бъде възможно да се използва цялата функционалност на персонализиран софтуер,

  Alcatel OT-5036D потребителски фърмуер интерфейс CyanogenMod 12.1

  базиран на Android 5.1 Lollipop за 5036D от Alcatel!

  Alcatel OT-5036D неофициален фърмуер CyanogenMOD 12.1, базиран на Android 5.1 Lollipop

Метод 4: Възстановяване на TeamWin

Друг инструмент, който е станал може би най-известният и най-често използван при решаването на проблема с инсталирането на неофициални сборки на ОС на устройства с Android и ефективно използван по отношение на Alcatel 5036D, е модифицирана среда за възстановяване, създадена от екипа на TeamWin - TWRP... Този инструмент е най-модерното решение от цялото възстановяване, адаптирано за използване на въпросния смартфон.

Alcatel OT-5036D изтеглете и инсталирайте TeamWin Recovery (TWRP) на смартфон

Изтеглете изображение за TeamWin Recovery (TWRP) за смартфон Alcatel One Touch Pop C5 5036D

Стъпка 1: Инсталирайте TWRP Recovery

Възможно е да получите TWRP на Alcatel One Touch Pop C5 5036D по абсолютно същия начин като инсталацията на CarlivTouchRecovery, описана по-горе в статията, т.е. чрез FlashToolMod. Напредналите потребители могат да използват друг метод, без да използват компютър за извършване на операцията - интегрирането на средата за възстановяване с помощта на Mobileuncle Tools.

За ефективното прилагане на инструкциите по-долу, устройството трябва да има права на суперпотребител!

 1. Изтеглете изображението TWRP на картата с памет, инсталирана в смартфона. За да може Mobileuncle Tools да открие изображението на сменяемо устройство за съхранение, името на файла трябва да бъде "Recovery.img".
 2. Alcatel POP C5 OT-5036D TWRP изображение за възстановяване за инсталиране чрез Mobileuncle Tools на картата с памет на устройството

 3. Стартирайте MobileLunkle MTK Tools, предоставете права на root за инструмента.
 4. Alcatel POP C5 OT-5036D TWRP стартира Mobileuncle Tools за инсталиране на възстановяване, предоставяне на root права

 5. Въведете раздела „Актуализация за възстановяване“ на главния екран на инструмента. Приложението ще анализира съдържанието на хранилищата и в горната част на следващия екран ще покаже елемента "Recovery.img", докоснете го. След това потвърдете системната заявка за започване на прехвърляне на файл-изображението в раздела за среда за възстановяване на телефона, като докоснете "ДОБРЕ".
 6. Alcatel POP C5 OT-5036D Flash персонализирано възстановяване на TWRP с помощта на Mobileuncle Tools

 7. След приключване на инсталацията ще бъдете подканени да рестартирате в модифицираното възстановяване, потвърдете това действие, като щракнете "ДОБРЕ" в прозореца на заявката. След стартиране на средата плъзнете плъзгача „Плъзнете, за да разрешите модификации“ надясно. Това завършва инсталацията на TWRP и средата е готова за използване.
 8. Alcatel POP C5 OT-5036D се рестартира в TWRP след инсталиране на възстановяване чрез Mobileuncle Tools

 9. Рестартирайте към Android, като изберете „Рестартиране“ на главния екран за възстановяване и след това "Система" в списъка с опции, който се отваря.
 10. Alcatel POP C5 OT-5036D Рестартирайте към Android от TWRP

Стъпка 2: Пренареждане и персонализирана инсталация

Използвайки TVRP, получен в резултат на предишната стъпка, ще инсталираме една от най-новите неофициални ОС, налични за разглеждания модел - AOSP Удължен на основата Android 7.1 Nougat... За неговата инсталация и по-нататъшна работа този продукт изисква повторно разделяне на паметта на устройството, поради което, за да следвате инструкциите по-долу, трябва да изтеглите два zip пакета - самия фърмуер и кръпка за преоразмеряване на областите за съхранение на смартфона.

Изтеглете разширен фърмуер AOSP, базиран на Android 7.1 Nougat за смартфон Alcatel One Touch Pop C5 5036D

 1. Поставете файловете с операционната система и кръпката за повторно разделяне на сменяемото устройство на устройството. След това рестартирайте в TWRP.
 2. Alcatel POP C5 One Touch 5036D инсталира потребителски фърмуер чрез TWRP пакет с операционна система и преразделяне на кръпка на картата с памет на устройството

 3. Създайте резервно копие на системата на Nandroid на MicroSD, инсталиран в устройството:
  • Отидете на „Архивиране“ от началния екран на TWRP изберете местоположението, за да запазите архивите си, като докоснете Изберете Storage и преместване на превключвателя в позиция "MicroSDCard"... Потвърдете избора си, като докоснете "ДОБРЕ".
  • Alcatel POP C5 One Touch 5036D Nandroid-архивиране в TWRP преди инсталиране по поръчка - избор на устройство за запазване

  • В списъка Изберете дялове за архивиране поставете отметки в квадратчетата до имената на областите, за които трябва да се архивира. Обърнете специално внимание на района "Nvram" - сметището му трябва да бъде запазено! Активирайте елемента „Плъзнете до Backup“ и изчакайте, докато копията на данните се запазят в сменяемото хранилище.
  • Alcatel POP C5 One Touch 5036D процес на архивиране в TWRP преди инсталиране по поръчка

  • След приключване на процедурата в горната част на екрана ще се появи известие "Успешен", - върнете се в главното TWRP меню.
 4. Alcatel POP C5 One Touch 5036D създава резервно копие на всички дялове чрез TWRP завършен

 5. Преразпределете паметта, като инсталирате файла "Resize_SYS1Gb.zip"копиран по-рано на microSD картата:
  • Докоснете "Инсталирай", насочете системата към пътя към пластира и докоснете името му.
  • Alcatel POP C5 One Touch 5036D TWRP преразпределяне на паметта за персонализирана инсталация - избор на път на кръпка

  • Преместете плъзгача надясно „Плъзнете, за да потвърдите Flash“ и изчакайте повторното оформление да завърши. След това се върнете в главното меню за възстановяване.
  • Alcatel POP C5 One Touch 5036D TWRP преразпределение на паметта завърши, върнете се в главното меню за възстановяване

 6. Инсталирайте фърмуера:
  • Докоснете "Инсталирай", отидете на пътя, където zip файлът е копиран от операционната система, докоснете името на неофициалния Android.
  • Alcatel POP C5 One Touch 5036D TWRР инсталира потребителски фърмуер - избира пътя на zip файла

  • Използване на елемента „Плъзнете, за да потвърдите Flash“ стартирайте процедурата за прехвърляне на файлове от пакета в областта на паметта на устройството. Изчакайте края на процеса - смартфонът ще се рестартира автоматично и ще започне да зарежда персонализираната ОС.
  • Alcatel POP C5 One Touch 5036D TWRР процес на инсталиране и автоматично стартиране на персонализиран фърмуер AOSP Extended

 7. Стартирането на неофициалната система, инсталирана чрез изпълнение на горните стъпки, завършва с работния плот на Android Nougat.

  Alcatel POP C5 One Touch 5036D персонализиран фърмуер AOSP Extended за устройството - първо стартиране

  Можете да започнете да дефинирате параметри, да разрешавате акаунти и да работите с устройството, което е преобразувано в софтуерния план.

  Alcatel POP C5 One Touch 5036D неофициален фърмуер AOSP Удължен за смартфон базиран на Android 7.1.2

Това завършва прегледа на методите и средствата за препрограмиране на Alcatel One Touch Pop C5 5036D. Описаните по-горе процедури в много ситуации позволяват да се осигури правилното ниво на работоспособност на софтуерната част на устройството, а понякога дори дават на смартфона „втори живот“. Не забравяйте за необходимостта стриктно да следвате доказани инструкции - само с този подход всички манипулации ще донесат очаквания ефект.