Съученици, като Skype , има в своята функционалност възможността да осъществява видеообаждания. Тази функция обаче не беше много популярна сред потребителите на социалната мрежа. Може би това се дължи на факта, че Skype осигурява най-доброто качество на комуникацията.

За висококачествена видео комуникация се препоръчва да изтеглите и инсталирате най-новата версия Adobe Flash Player ,

Прочетете повече:
Как да инсталирате Adobe Flash Player
Как да актуализирате Adobe Flash Player
Какво да направя, ако Adobe Flash Player не работи

Обаждане на приятел

Можете да се обадите на всяко лице във вашия списък с приятели . Единственото изключение са хората, които в настройките им са деактивирали възможността да получават обаждания от други потребители.

Използвайте тази инструкция:

 1. Отидете в списъка с приятелите си. Намерете човека, с когото искате да се свържете чрез видеоклип.
 2. Преместете курсора на мишката до аватара на правилния човек. Изчакайте, докато се покаже контекстното меню.
 3. Сега изберете "Обадете се" там .
 4. Обади се от приятели в Odnoklassniki

 5. Ще започне камбаната. Ако човек е на сайта, очаквайте отговор. Ако не получите обаждане, абонатът ще получи предупреждение, което сте му се обадили по-рано. По време на разговор браузърът може да ви поиска достъп до микрофона и уеб камерата. Първият има нужда от достъп, а вторият е по желание.

Има подобен начин за осъществяване на видеообаждане в съучениците, по-удобно в някои случаи. Ето как изглежда:

 1. Отидете на "Съобщения" и изберете там потребителя, на когото искате да се свържете. Не забравяйте да отбележите дали този човек е на сайта.
 2. Отидете на съобщенията в Съучениците

 3. В полето за кореспонденция обърнете внимание на върха. Трябва да има бутони "Повикване" и "Видео повикване" . Изберете вида на обаждането и изчакайте отговор.
 4. Покана от кореспонденцията в Odnoklassniki

 5. Докато чакате даден отговор, браузърът може също да поиска от вас да дадете разрешение на съучениците да използват фотоапарата и микрофона на компютъра.

Ние се обаждаме от мобилното приложение

Функцията за видеообаждане в Odnoklassniki от мобилното приложение се появи сравнително наскоро, затова изглежда малко "сурово" и непреработено. Направете видеообаждане, ако седнете в съучениците от телефона, можете да следвате само тази инструкция:

 1. Отидете на страницата на лицето, на което искате да се обадите.
 2. Кликнете върху иконата за елипсис, която е означена като "Други действия" .
 3. Появява се списък с действия, в които искате да изберете "Повикване" .
 4. Ние се обаждаме от мобилни телефони в Odnoklassniki

Когато се обаждате на друг мобилен потребител, си струва да вземете предвид някои нюанси и дефекти от страна на Odnoklassniki. Например, когато свържете, вашето изображение от друго лице може да бъде излъчено с главата надолу.

При обаждане до друг потребител на съученици нищо не е сложно, всичко се извършва с няколко кликвания и лесно се конфигурира. Качеството на връзката зависи обаче от интернет връзката и характеристиките на компютъра и мобилното устройство.