Съществуват редица популярни формати за изображения, в които се запазват изображенията. Всеки от тях има свои характеристики и се използва в различни области. Понякога е необходимо да се конвертират такива файлове, което не може да се направи без използването на допълнителни инструменти. Днес бихме искали да обсъдим подробно процедурата за конвертиране на снимки от различни формати, използвайки онлайн услуги.

Конвертиране на изображения от различни формати онлайн

Изборът падна на интернет ресурси, защото можете просто да отидете на сайта и веднага да започнете да конвертирате. Не е необходимо да изтегляте програми на компютъра си, да изпълнявате процедурата по инсталирането им и да се надявате, че те ще функционират нормално. Нека да пристъпим към анализа на всеки популярен формат.

PNG

Форматът PNG се различава от другите в възможността да създаде прозрачен фон, който ви позволява да работите с отделни обекти в снимката. Недостатъкът на този тип данни обаче е неговата невъзможност да компресира по подразбиране или с помощта на програмата, която произвежда съхранението на изображения. Ето защо, потребителите конвертират в JPG, който е компресиран и компресиран от софтуер. Подробни указания за обработката на такива снимки можете да намерите в нашата друга статия на линка по-долу.

Преобразуване на PNG в JPG

Още подробности: Конвертиране на PNG изображение в JPG онлайн

Също така бих искал да отбележа, че често в PNG се съхраняват различни икони, но някои инструменти могат да използват само типа ICO, което принуждава потребителя да извърши преобразуването. Ползата от тази процедура може да бъде направена и в специални интернет ресурси.

Още подробности: Конвертиране на файлове с изображения в ICO формат икони онлайн

JPG

Вече споменахме JPG, така че нека поговорим за конвертирането му. Ситуацията тук е малко по-различна - най-често трансформацията се случва, когато има нужда да се добави прозрачен фон. Както вече знаете, PNG осигурява тази функция. Друг наш автор взе три различни сайта, на които има такова преобразуване. Прочетете този материал, като кликнете върху линка по-долу.

Конвертиране на JPG в PNG

Още подробности: Конвертиране на JPG в PNG онлайн

Превръщането на JPG в PDF, което най-често се използва за съхраняване на презентации, книги, списания и други подобни документи, е търсено.

Още подробности: Конвертиране на jpg изображение в PDF документ онлайн

Ако се интересувате от обработката на други формати, нашият сайт също има статия, посветена на тази тема. Например, има пет онлайн ресурса и подробни инструкции за употреба, така че определено ще намерите подходящ вариант.

Вижте също: Конвертиране на снимка в JPG онлайн

TIFF

TIFF се откроява, защото основната му цел е да съхранява снимки с голяма дълбочина на цвета. Файловете от този формат се използват предимно в областта на печат, печат и сканиране. Въпреки това, той се поддържа от не много софтуер, във връзка с който може да има нужда от преобразуване. Ако в този тип данни се съхранява дневник, книга или документ, най-добре е да го конвертирате в PDF, с което ще помогнат съответните интернет ресурси.

Конвертиране на TIFF в PDF

Още подробности: Конвертирайте TIFF в PDF онлайн

Ако PDF не ви харесва, препоръчваме да извършите тази процедура, като вземете окончателния вид JPG, тя е идеална за съхраняване на такива документи. С начини за конвертиране на този вид, моля прочетете по-долу.

Още подробности: Конвертиране на файлове с изображения в TIFF формат в JPG онлайн

CDR

Проекти, създадени през CorelDRAW , се записват в CDR формат и съдържат растерни или векторни чертежи. Само тази програма или специални сайтове могат да отворят такъв файл.

Вижте също: Отваряне на CDR файлове онлайн

Следователно, ако не е възможно да се стартира софтуерът и да се експортира проектът, подходящите онлайн конвертори ще дойдат на помощ. В статията на линка по-долу ще намерите два начина за конвертиране на CDR в JPG, и следвайки дадените там инструкции, лесно можете да се справите със задачата.

Конвертиране на CDR в JPG

Още подробности: Конвертирайте CDR файла в JPG онлайн

CR2

Има файлове с изображения като RAW. Те са некомпресирани, съхраняват всички детайли на камерата и изискват предварителна обработка. CR2 е един от тези формати и се използва в камерите на Canon. Нито стандартната програма за преглед на изображения, нито много програми могат да пускат такива изображения за гледане и затова има нужда от преобразуване.

Вижте също: Отваряне на CR2 файлове

Тъй като JPG е един от най-популярните типове изображения, обработката ще се извърши точно в нея. Форматът на тази статия предполага използването на интернет ресурси за извършване на такива манипулации, затова ще намерите указанията, които ви трябват, в отделна статия по-долу.

Конвертиране на CR2 в JPG

Още подробности: Как да конвертирате CR2 в JPG файл онлайн

По-горе ви представихме информация за конвертиране на различни графични формати, използвайки онлайн услуги. Надяваме се, че тази информация е не само интересна, но и полезна, а също така ви помогна да решите поставената задача и да извършите необходимите операции по обработка на снимките.

Вижте също:
Как да редактирате PNG онлайн
Редактирайте JPG изображения онлайн