Bluetooth технологията отдавна е твърдо установена в използването на потребителите на компютри и лаптопи. Лаптопите особено често използват този протокол за пренос на данни, така че неговата настройка е важна стъпка в подготовката на устройството за работа.

Как да настроите Bluetooth

Процедурата за конфигуриране на bluetooth на лаптопи с Windows 7 се осъществява на няколко етапа: той започва с инсталацията и завършва директно с настройките за задачите, от които потребителят се нуждае. Да вървим в ред.

Етап 1: Инсталирайте Bluetooth

Първото нещо, с което да започнете, е конфигуриране - изтегляне и инсталиране на драйвери, както и подготовка на компютър. За потребителите на лаптопи ще е полезно да проверите устройството за наличие на подходящ адаптер.

урок: Как да знам дали има Bluetooth на лаптоп

След това трябва да изтеглите и инсталирате драйвери за съществуващия адаптер и след това да подготвите системата за Bluetooth връзки.

Vyibor-sluzhbyi-Bluetooth-Windows-7

Още подробности:
Инсталиране на драйвери за Bluetooth адаптер в Windows 7
Инсталиране на Bluetooth в Windows 7

Етап 2: Включете Bluetooth

След това трябва да се активират подготвителните процедури за използването на тази технология. Всички начини за извършване на тази операция са разгледани в следващия материал.
Vklyuchit-Bluetooth, Na-дограма-7-cherez-Dispetcher-ustroystv

урок: Включете Bluetooth в Windows 7

Стъпка 3: Конфигурирайте връзката

След като драйверите за адаптера са инсталирани и Bluetooth е включен, е време директно да конфигурирате въпросната функция.

Активирайте иконата в системната област

По подразбиране достъпът до настройките на Bluetooth е най-лесен за преминаване през иконата в системната област.
Отворете Bluetooth системата за конфигуриране на Windows 7

Понякога обаче тази икона не съществува. Това означава, че дисплеят му е забранен. Можете да го активирате обратно, като използвате следните действия:

 1. Кликнете върху иконата на триъгълника и кликнете върху връзката „Персонализиране“ .
 2. Отворете системната област, за да покажете иконата на Bluetooth

 3. Намерете елемента “Explorer (Bluetooth устройства)” в списъка, след това използвайте падащото меню до него, в което изберете опцията “Покажи иконата и известие” . Натиснете “OK”, за да приложите настройките.
 4. Активиране на показването на иконата на Bluetooth за настройка в Windows 7

Контекстно меню

За да осъществите достъп до настройките на Bluetooth, щракнете с десния бутон върху иконата на лентата. Нека анализираме тези параметри по-подробно.

 1. Опцията "Добавяне на устройство" отговаря за свързването на лаптоп и устройство, свързано чрез Bluetooth (периферни устройства, телефон, специфично оборудване).

  Възможност за добавяне на Bluetooth икона за конфигуриране на Windows 7

  Избирането на този елемент отваря отделен прозорец, в който трябва да се показват разпознатите устройства.

 2. Добавяне на устройства чрез иконата на Bluetooth за конфигуриране в Windows 7

 3. Опцията „Показване на Bluetooth устройства“ отваря прозореца „Устройства и принтери“ , където са разположени преди това сдвоени устройства.
  Възможност за показване на Bluetooth икони за конфигуриране в Windows 7

  Вижте също: Устройствата и принтерите на Windows 7 не се отварят

 4. Опциите “Изпрати файл” и “Получаване на файл” са отговорни за изпращане или приемане на файлове от устройства, свързани чрез Bluetooth.
 5. Изпращане и получаване на файлове чрез Bluetooth за настройка на Windows 7

 6. Функцията “Присъединяване към лична мрежа (PAN)” ви позволява да създадете локална мрежа от няколко Bluetooth устройства.
 7. Свържете се с персонална Bluetooth мрежа, за да конфигурирате в Windows 7

 8. Ще говорим за елемента „Отворени параметри“ по-долу и сега ще разгледаме последната, „Премахни иконата“ . Тази опция просто премахва Bluetooth иконата от системната лента - вече споменахме как да я покажем отново.

Премахване на иконата на Bluetooth от тава на Windows 7

Настройки за Bluetooth

Сега е време да говорим за параметрите на bluetooth.

 1. Най-важните опции се намират в раздела Настройки . Първият блок, наречен „Откриване“ , съдържа опцията „Разрешаване на устройствата Bluetooth да откриват този компютър“. Активирането на тази функция ви позволява да свържете лаптоп с друг компютър, смартфони или други сложни устройства. След свързване на устройството параметърът трябва да бъде деактивиран поради съображения за сигурност.
  Настройки за откриване на Bluetooth в Windows 7

  Следващият раздел "Връзка" е отговорен за свързването на лаптопа и периферните устройства, така че опцията "Разреши устройството". Bluetooth не трябва да се свързва с този компютър . Опции за предупреждение - по усмотрение.
  Настройки за Bluetooth връзка в Windows 7

  Последният елемент дублира подобната опция в общото контекстно меню на управлението на адаптера.

 2. Tab "COM-порт" за обикновените потребители е от малка полза, тъй като е предназначен за свързване на специфично оборудване по bluetooth чрез емулация на серийния порт.
 3. Настройки за емулиране на Bluetooth COM порт на Windows 7

 4. Разделът "Хардуер" осигурява минимален контрол върху адаптера.
  Възможности за управление на Bluetooth устройства в Windows 7
  Естествено, за да запишете всички въведени параметри, използвайте бутоните "Приложи" и "ОК" .
 5. В зависимост от вида на адаптера и драйверите, разделите Споделяне и Синхронизиране също могат да присъстват: първият ви позволява да настроите споделени директории, които могат да бъдат достъпни от устройства в локална Bluetooth мрежа. Втората функционалност днес е почти безполезна, тъй като е проектирана да синхронизира устройства, свързани чрез Bluetooth, с помощта на Active Sync, която не се използва дълго време.

заключение

Този урок за конфигуриране на Bluetooth на лаптопи с Windows 7 е приключил. Обобщавайки, отбелязваме, че проблемите, които възникват по време на инсталационния процес, се разглеждат в отделни ръководства, така че не е препоръчително да ги цитирате тук.