В много социални мрежи има групи - страници с определена тема, чиито абонати са обединени поради общия интерес. Днес ще разгледаме как се създава групата в популярната социална мрежа Instagram.

Ако говорим конкретно за групите в услугата Instagram, за разлика от други социални мрежи, няма такава концепция тук, защото можете да поддържате само сметка в нея.

Тук обаче има два вида сметки - класически и бизнес. Във втория случай страницата е по-често използвана за провеждане на "неживи" страници, т.е. посветени на определени стоки, организации, предоставени услуги, новини от различни сфери и т.н. Такава страница може да бъде създадена, формализирана и поддържана като група, така че практически придобива това състояние.

Създайте група в Instagram

За удобство процесът на създаване на група в Instagram беше разделен на основни стъпки, много от които са задължителни.

Стъпка 1: Регистрирайте се за профил

Така че, имате желание да създадете и ръководите група в Instagram. Първото нещо, което трябва да направите, е да регистрирате нов профил. Първо, профилът е регистриран като нормална страница, така че в този случай не трябва да имате никакви проблеми.

Прочетете още: Как да се регистрирате в Instagram

Стъпка 2: Превключете към бизнес профил

Тъй като сметката ще бъде рекламна, може би, за да се реализира печалба, тя трябва да бъде прехвърлена към друга система на работа, която ви отваря много нови възможности, сред които е поставянето на реклами, преглеждането на статистиката за потребителската дейност и добавянето на бутон "Контакти" .

Прочетете още: Как да си направите бизнес профил в Instagram

Стъпка 3: Редактирайте профила си

На този етап ще разгледаме по-подробно, тъй като основното нещо, което прави страница в Instagram подобна на групата, е нейният дизайн.

Промяна на аватара на групата

На първо място, ще трябва да инсталирате аватар - корицата на групата, която ще съответства на темата. Ако имате лого - фино, не - тогава можете да използвате всяка подходяща тематична картина.

Обръщаме вашето внимание на факта, че в Instagram вашият аватар ще бъде кръгъл. Обърнете внимание на този факт, когато избирате изображение, което трябва да се вписва биологично в дизайна на вашата група.

 1. Отидете в най-десния раздел в Instagram, като отворите страницата на профила си, след което изберете бутона "Редактиране на потребителския профил" .
 2. Редактиране на профил в Instagram

 3. Докоснете бутона "Промяна на снимката на потребителския профил" .
 4. Променете снимката на потребителския профил в Instagram

 5. На екрана ще се появи списък с елементи, между които ще трябва да изберете източника, откъдето искате да заредите корицата на групата. Ако снимката е запаметена в паметта на устройството ви, трябва да отидете на елемента "Изберете от колекцията".
 6. Изберете снимки от колекцията от аватари в Instagram

 7. При задаването на аватара ще бъдете помолени да промените мащаба си и да го преместите на подходяща позиция. След като постигнете резултата, който ви е удобен, запазете промените, като кликнете върху бутона "Завършване" .

Запазване на снимка на потребителския профил в Instagram

Попълване на лична информация

 1. Отново отидете в раздела "Профил" и изберете "Редактиране на потребителския профил" .
 2. Отворете профила за редактиране на раздели в Instagram

 3. В линията "Име" ще трябва да посочите името на вашата група, в долния ред ще бъде вашето потребителско име, което можете да промените, ако е необходимо. Ако групата има отделен сайт, трябва да се посочи. В колоната "За себе си" посочете дейностите на групата, например "Индивидуално приспособяване на детското облекло" (описанието трябва да бъде кратко, но достатъчно голямо).
 4. Редактиране на информацията за профил в Instagram

 5. Блокът "Информация за фирмата" ще покаже информацията, която сте посочили при създаването на търговска страница във Facebook. Ако е необходимо, той може да бъде редактиран.
 6. Информация за фирмата в Instagram

 7. Последният блок е "Лична информация" . Тук трябва да посочите адреса на електронната поща (ако регистрацията е извършена чрез мобилния телефонен номер, все още е по-добре да се посочва), мобилния номер и пола. Имайки предвид, че имаме една безлична група, в колоната "Секс" е необходимо да оставите елемента "Не е посочено" . Запазете промените, като кликнете върху бутона "Завършване" .

Лична информация в Instagram

Добавяне на свързани профили

Ако имате група в Instagram, то със сигурност е сходна с тази в VKontakte или други социални мрежи. За удобство на посетителите ви, всички профили, принадлежащи на групата, трябва да бъдат свързани.

 1. За да направите това, докоснете раздела за потребителския профил в горния десен ъгъл на иконата на зъбно колело (за iPhone) или иконата с елипса (за Android). В секцията "Настройки" изберете секцията "Свързани профили" .
 2. Свързани профили в Instagram

 3. Екранът показва списък със социални мрежи, които можете да свържете с Instagram. Избирайки подходящия елемент, трябва да изпълните разрешението в него, след което да се установи връзката между услугите.

Съвпадение със социални мрежи в Instagram

Стъпка 4: Други препоръки

Използвайки hashtags

Hashtags са оригинални отметки, използвани в социалните мрежи и други услуги, които улесняват потребителите да търсят информация. Когато публикувате публикации в Instagram, трябва да посочите максималния брой тематични hashtags, за да намерите повече потребители.

Прочетете още: Как да зададете hashtag в Instagram

Heshtegi в Instagram

Например, ако имаме дейности, свързани с индивидуалното приспособяване на детското облекло, можем да определим следния вид hashtag:

#ателье #дети #пошив #одежда #мода #спб #питер #петербург

Редовно публикуване на публикации

За да се развие вашата група, новият тематичен материал трябва да се показва ежедневно няколко пъти на ден. Ако времето допуска - тази задача може да бъде изпълнена изцяло ръчно, но най-вероятно няма да имате възможност постоянно да поддържате дейността на групата.

Най-доброто решение е да използвате средствата за отложено публикуване в Instagram. Можете предварително да подготвите няколко десетки публикации и да зададете на всяка снимка или видеоклип определена дата и час, когато тя ще бъде публикувана. Например, можем да предоставим онлайн услуга NovaPress , която е специализирана в автоматичното публикуване в различни социални мрежи.

Активно популяризиране

Най-вероятно вашата група не е насочена към тесен кръг абонати, което означава, че трябва да обърнете голямо внимание на промоцията. Най-ефективният метод е създаването на реклама.

Прочетете още: Как да рекламирате в Instagram

Сред другите начини за популяризиране е да се подчертае добавянето на хахата, спецификацията на местоположението, абонирането за потребителски страници и използването на специални услуги. По-подробно този въпрос беше включен в нашия уебсайт.

Прочетете още: Как да разпуснете профил в Instagram

Всъщност това са препоръки, които ще ви позволят да създадете качествена група в Instagram. Развитието на групата е по-скоро трудоемко, но с времето непременно носи плод.