Почти всеки потребител на компютъра поне веднъж се сблъска с необходимостта от редактиране на аудио файлове. Ако това се изисква непрекъснато и крайното качество е от първостепенно значение, най-доброто решение би било да се използва специализиран софтуер, но ако задачата е еднократна задача или се среща по-рядко, за да я решим, е по-добре да се обърнете към една от многото онлайн услуги.

Работа със звук онлайн

Има доста уеб сайтове, които предлагат възможност за обработка и редактиране на аудио онлайн. Между тях те се различават не само по външен вид, но и по функция. Например, някои онлайн услуги ви позволяват да извършвате само подрязване или залепване, докато други са почти толкова добри, колкото инструментите и възможностите за редактиране на аудио настолни компютри.

На нашия уебсайт има доста статии как да работите със звук, да създавате, записвате и редактирате онлайн. В тази статия ще проведем кратка обиколка на тези инструкции, обобщавайки ги за лекота на навигация и намиране на необходимата информация.

Лепене на аудио

Необходимостта от комбиниране на два или повече аудиозаписи в един може да възникне по различни причини. Възможностите са да създадете смесица или холистична компилация за празнично събитие или възпроизвеждане на фона във всяка институция. Това може да се направи на един от уебсайтовете, работата, с която разгледахме в отделна статия.

Файл Съставен Soundcut онлайн услуга

Повече подробности: Как да слепя музика онлайн

Имайте предвид, че онлайн услугите, обхванати в тази статия, се различават по много начини. Някои от тях позволяват само да комбинират края на един състав с началото на друг, без предварителна настройка и последващ контрол на процеса. Други осигуряват възможност за пренатоварване (смесване) на звукозаписи, което позволява например да се създават не само смеси, но и ремикси, комбинирайки музика и вокали или отделни инструментални части.

Изтегляне на свързан файл Soundcut Online Service

Подрязване и отстраняване на фрагменти

Много по-често потребителите се сблъскват с необходимостта от подрязване на аудио файлове. Процедурата включва не само премахване на началото или края на записа, но и отрязване на произволен фрагмент, който може да бъде изтрит като ненужен и напротив, спасен като единствен важен елемент. На нашия сайт вече има статии, посветени на решаването на този проблем по различни начини.

Плъзгачи, за да подчертаете фрагмент за рязане на аудио на mp3cut

Повече подробности:
Как да отрежете аудио файлове онлайн
Как да намалите парче аудио онлайн

Доста често потребителите имат нужда да създават по-специализирано аудио съдържание - мелодии. За тези цели уеб ресурсите са доста подходящи, които са описани в материалите по връзката по-горе, но е по-добре да използвате един от тези, които са заточени директно за решаване на определена задача. С тяхна помощ можете да превърнете всяка музикална композиция в привлекателна мелодия за Android или iOS устройства.

Отваряне на файл на Mobilmusic.ru

Повече подробности: Създаване на мелодии онлайн

Увеличаване на звука

Потребителите, които често изтеглят аудио файлове от интернет, вероятно многократно са записали записи с недостатъчни или дори откровено ниски нива на звука. Проблемът е особено характерен за файлове с ниско качество, които могат да бъдат музика от пиратски сайтове или аудио книги, създадени "на коляното". Изключително трудно е да се слуша такова съдържание, особено ако се играе успоредно с нормални аудио записи. Вместо да регулирате непрекъснато физическото или виртуалното копче за сила на звука, можете да го увеличите и нормализирате онлайн, като използвате инструкциите, които подготвихме.

Преминаване към зареждане на аудио файл в услугата MP3 Louder

Повече подробности: Как да увеличите звука на аудио запис онлайн

Променете ключа

Завършената музика винаги звучи така, както е била предназначена от авторите и продуцентите на звук. Но не всички потребители са доволни от крайния резултат и някои от тях се опитват в тази област, като създават собствени проекти. Така че, в процеса на писане на музика или информация за отделните фрагменти, както и при работа с части от музикални инструменти и вокали, може да се наложи да промените тона. Повишаването или спускането му по такъв начин, че да не се променя скоростта на възпроизвеждане, не е прекалено лесно. И все пак, с помощта на специализирани онлайн услуги, тази задача е напълно разрешена - просто следвайте връзката по-долу и прочетете подробното ръководство стъпка по стъпка.

Плъзгач за промяна на ключовия параметър в прозореца за редактиране на песни на уебсайта на Vocal Remover

Повече подробности: Как да промените тона на аудиото

Промяна на темпото

Онлайн, можете да изпълнявате по-проста задача - да промените темпото, т.е. скоростта на възпроизвеждане на аудиофайла. И ако е необходимо да се забави или ускори музиката само в изключително редки случаи, аудиокнигите, подкастите, радиопрограмите и други разговорни записи не само ще загубят нищо в подобна обработка, но също така ще направят прекалено бързо говорене, или напротив, значително ще спестят време за слушане. , Специализираните онлайн услуги ви позволяват да забавите или ускорите всеки аудио файл по посочените параметри, а някои от тях дори не нарушават гласа в записа.

Смяна на темпото на аудиофайла в TimeStretch Audio Player

Повече подробности: Как да промените темпото на аудио запис онлайн

Премахнете вокалите

Създаването на подкрепяща песен от готовата песен е доста трудна задача, а не всеки аудио редактор за PC е готов да се справи с нея. Така например, да премахване на вокал в Adobe прослушване В идеалния случай, освен самата писта, трябва да имате чиста капела на ръцете си. В случаите, когато няма такъв саундтрак, можете да се обърнете към една от онлайн услугите, която може да "потиска" гласа в песента, оставяйки само музиката си. С дължимата грижа и грижа можете да получите сравнително висококачествен резултат. Как да го постигнем е описано в следващата статия.

Бутон за последващ подбор на аудио записи от компютър за задаване на сайта X-Minus

Повече подробности: Как да премахнете вокали от песен онлайн

Извличане на музика от видеоклипа

Понякога в различни видеоклипове, филми и дори видеоклипове можете да чуете неизвестни песни или такива, които просто не могат да се намерят в интернет. Вместо да разберете каква е песента, след това я потърсете и я изтеглете на компютър, можете просто да извлечете целия аудио запис или да запишете отделен фрагмент от него от съществуващия видеоклип. Това, както всички проблеми, разгледани в тази статия, също може лесно да се направи онлайн.

Аудио информация за онлайн-audio-converter.com

Повече подробности: Как да извлечете аудио от видеоклипа

Добавете музика към видеоклипа

Също така се случва, че трябва да извършите обратното на горното - добавете музика или друга аудиозапис към завършения видеоклип. По този начин можете да създадете аматьорски видеоклип, незабравимо слайдшоу или обикновен домашен филм. Онлайн услугите, обсъждани в материала на връзката по-долу, позволяват не само да се комбинира аудио и видео, но и да се коригира една към друга, като се определи продължителността на възпроизвеждането, като се повтарят или напротив, се изрязват някои фрагменти

Процесът на плъзгане на музика на уеб сайта Clipchamp

Повече подробности: Как да добавите музика към видеоклипа

Звукозапис

За професионален запис и обработка на звук на компютър е по-добре да използвате специализиран софтуер. Ако обаче просто трябва да записвате глас от микрофон или друг звуков сигнал и окончателното му качество не играе първостепенна роля, можете да го направите онлайн, като отворите една от уеб услугите, за които вече сме написали.

Бутон за стартиране на запис на аудио на сайта Vocal Remover

Повече подробности: Как да записвате аудио онлайн

Правене на музика

Малко повече и онлайн услуги, които осигуряват възможност за работа със звук, равно на пълнофункционалните програми за компютъра. Междувременно някои от тях могат да се използват, включително за създаване на музика. Разбира се, качеството на студиото не може да бъде постигнато по този начин, но е напълно възможно бързо да се изготви песен или да се "фиксира" идеята за последващото му развитие. Сайтовете, разгледани в следващия материал, са особено подходящи за създаване на електронна жанрова музика.

Работният интерфейс на уеб приложението Audiotool

Повече подробности: Как да създадете музика онлайн

Създаване на песни

Има и много по-функционални онлайн услуги, които ви позволяват не само да "записвате" своята мелодия, но и да я намалите и да я направите, а след това да запишете и добавите вокална част. Отново не си струва да мечтаете за качеството на студиото, но може да се създаде проста демо версия по този начин. Имайки в готовност версия на музикална композиция в ръка, няма да е трудно да я запишете отново и да я донесете в професионално или домашно студио. Прилагането на същата първоначална идея е напълно възможно онлайн.

Първи стъпки с уеб сайта Jam Studio

Повече подробности:
Как да създадете песен онлайн
Как да запишете песента си онлайн

Промяна на гласа

В допълнение към записването на звук, което вече сме написали по-горе, можете също да промените завършения аудио запис на вашия глас онлайн или да го обработвате с ефекти в реално време. Средствата и функциите, налични в арсенала на подобни уеб услуги, осигуряват достатъчно възможности за развлечение (например да играят приятели) и изпълняват по-сериозни задачи (алтернативно, променяйки гласа на подкрепящите вокали, когато създавате и записвате собствена песен). Можете да се запознаете с тях на следната връзка.

Изтеглете аудио бутона на Voicechanger.io

Повече подробности: Как да промените гласа онлайн

конвертиране

MP3 файловете са най-често срещаният тип аудиосъдържание - повечето от тях са в библиотеките за потребителски записи и в Интернет. В същите случаи, когато файловете с различно разширение са на разположение, те могат и трябва да бъдат конвертирани. Тази задача може лесно да бъде решена онлайн, особено ако използвате нашите инструкции. Статията по-долу е само два възможни примера, а сайтовете, разгледани в тях, поддържат и други аудио формати и с тях различни посоки на преобразуване.

Модерни настройки на Myformatfactory

Повече подробности:
Как да конвертирате mp4 в mp3 онлайн
Как да конвертирате CDA в MP3 онлайн

заключение

Чрез редактирането на аудио, всеки потребител означава нещо различно. За някои това тривиално подрязване или асоциация, както и за някой - запис, обработка, редактиране (смесване) и т.н. Почти всичко това може да се направи онлайн, както се вижда от статиите, които сме написали, и уеб услугите, които се обсъждат в тях. Просто изберете задачата си, като препращате към съдържанието и се запознаете с възможните решения. Надяваме се, че този материал или по-точно всички от изброените тук елементи са ви от полза.

Вижте също: Софтуер за редактиране на звук