Yandex.Den е услуга за препоръки, базирана на технологията за машинно обучение, вградена в настолната и мобилната версия на Yandex.Browser, в мобилните приложения и други услуги на Yandex. В браузърите Google хром , Mozilla firefox и опера , Zen може да се добави чрез инсталиране на разширения.

Настройка на Yandex.DZen на Android

Дзен е умна касета с безкрайно превъртане: новини, публикации, статии, истории на различни автори, разкази и в кратък срок и видео формат на медийно съдържание, подобно на YouTube. Касетата е оформена според предпочитанията на потребителя. Вграденият в системата алгоритъм проучва нуждите на потребителя във всички услуги на Yandex и осигурява подходящо съдържание.

Yandex.Zen на Android

Ако например се абонирате за канала, който харесвате или искате да харесате интересна публикация, тогава медийното съдържание от този канал и други подобни ще се появи по-често в емисията. По същия начин можете да изключите нежелано съдържание, неинтересни канали и теми за конкретен потребител, просто като блокирате канала или поставите връзка в публикацията.

На мобилни устройства, работещи под Android, можете да прегледате емисията на Zen в браузъра Yandex или в емисията за препоръки на стартовия център Yandex. Можете да инсталирате и отделно Zen приложение Пазарен пазар , За да може системата да събира статистически данни за заявките и да предоставя най-интересното съдържание, в системата Yandex се изисква разрешение. Ако още нямате профил в Yandex, регистрацията ще отнеме не повече от 2 минути. Без разрешение лентата ще се формира от предпочитанията на повечето потребители. Касетата изглежда като набор от карти, с заглавието на статията, кратко описание на фона на изображението.

Yandex.Den лични препоръки за Android

Вижте също: Създайте профил в Yandex

Метод 1: Мобилен Yandex браузър

Логично е да се предположи, че популярната маркова услуга за новини ще бъде вградена в браузъра Yandex. За да видите емисия за Zen:

Изтеглете браузъра Yandex от Market Play

  1. Инсталирайте браузъра Yandex от Google Play Market.
  2. След като инсталирате в браузъра, трябва да активирате лентата на Zen. За да направите това, кликнете върху бутона "Меню" отдясно на лентата за търсене.
  3. В контекстното меню, което се отваря, изберете Настройки .
  4. Превъртете през менюто с настройки и намерете секцията "Yandex.DZen" , поставете отметка пред нея.
  5. Настройване на Yandex.DZen в браузъра Yandex на Android

  6. След това влезте в профила си в Yandex или се регистрирайте.
  7. Влезте в профила си в Yandex на Android

Метод 2: Приложение Yandex.Dzen

Отделно приложение Yandex.DZen (Zen), за потребители, които по някаква причина не искат да използват Yandex.Browser, но биха искали да четат Дзен. Тя също може да бъде изтеглена и инсталирана в Google Play Market. Това е само препоръчителна лента. Има меню за настройки, в което можете да добавяте интересни източници за блокиране на канали, да промените страната и езика, както и формуляр за обратна връзка.

Влезте в Yandex.DZen на Android

Упълномощаването не е задължително, но без него Yandex няма да анализира заявките ви за търсене, харесва и не харесва, ще бъде невъзможно да се абонирате за канала, който ви интересува, и следователно ще има съдържание в емисията, която представлява интерес за повечето потребители и не се формира лично за вашите интереси.

Настройка на Yandex.DZen на Android

Изтеглете Yandex. Dzen от Play Market

Метод 3: Стартиране на Yandex

Заедно с други услуги на Yandex, Yandex Launcher за Android също така активно набира популярност. В допълнение към всички кифли, които този стартер притежава, Zen също е вграден в него. Не са необходими допълнителни настройки - прекарайте пръст наляво и лентата с препоръки е винаги на ръка. Упълномощаване, както и при други услуги по желание.

Разменете Yandex.Launcher на Android

Изтеглете стартовия панел на Yandex от Play Market

Yandex.Den е доста млада медийна услуга, в тестовата версия тя стартира през 2015 г. за ограничен брой потребители, а през 2017 г. тя стана достъпна за всички. Четенето на статии и новинарски публикации, като отбелязвате тези, които харесвате, създавате лична селекция от най-доброто съдържание за себе си.

Вижте също: Десктоп черупки на Android