Минното дело се нарича процес на минната криптопроменливост. Най-известният е Bitcoin, но все още има много монети, а терминът "Минно дело" се отнася за всички. Най-изгодно е да се използва мощта на видеокартата, така че повечето потребители практикуват този вид, отказвайки да минат процесора. В тази статия ще опишем подробно всичко за добива на монети, използвайки графични адаптери.

Как функционира минната крипто-валута?

Потребителите, използващи силата на своята система, избират цифровия блок подпис в технологията Blockchain. Този, който за първи път затваря блока, получава награда под формата на определено количество монета. Колкото по-мощна е системата, толкова по-бързо тя взима подписи и затваря блоковете, така че потребителят получава по-голяма печалба. Миньорите не само се конкурират помежду си за скоростта на изкопаване на монети, но също така изпълняват важен процес на функциониране на системата, за който са възнаградени.

Видове извличане на видеокарти

Има няколко възможности за използване на видеокарти за минно дело, те имат различна ефективност, изискват определен брой инвестиции и са напълно различни системи. Нека да ги разгледаме по-отблизо.

компютър

Да, почти всяка монета може да бъде добивана на неподвижен компютър, само за да получите поне някаква възвращаемост, ще трябва да използвате поне един графичен адаптер от висок клас и добро активно охлаждане, за предпочитане вода. Ефективността на производството се увеличава само ако използвате поне 3 видеокартата. По този начин се препоръчва да се извлече само монетата, чиято стойност може да се увеличи няколко пъти с течение на времето, в противен случай не е печеливша.

ферми

Фермата е инсталация, която съчетава много видео карти и се свързва с компютър (понякога дори няколко). Извличането на криптираща валута от фермата е ефективно и полезно с правилния избор на компоненти, избора на монети и алгоритми. Въпреки това търсенето на графични адаптери се е повишило, в резултат на което цената рязко скочи, така че събирането на системата ще бъде скъпо.

Минната ферма

браузър

Има специални сайтове, които се предполагат, че ви предлагат да използват своите функции. Създават специален JavaScript код и използват силата на компютъра. Опитайте се да заобиколите тези услуги отстрани, най-често те са нечестни, имплантирайте скрит миньор на компютър и извадете монета за сметка на силата на вашите компоненти.

Извличане на браузъри

Изборът на оборудване за добив

Ако компютърът със средна мощност е достатъчен за работа и игри, криптопланът се извлича на скъп компютър с няколко видеокарти на борда, а във фермата обикновено е отделна система, в която няколко компонента играят важна роля. Нека да разгледаме по-отблизо избора на оборудване за двата типа минно дело върху графични адаптери.

Изграждане на компютър

Бъдете готови за това, че оптималната система ще трябва да събере собствената си, за да се осигури максимална ефективност. В момента се нуждаете от бюджет от поне няколко хиляди долара, за да направите добива вкъщи. Стартирайте избора на компоненти от дънната платка. Тя трябва да има толкова PCI-E слота, колкото бихте могли да използвате сега и в бъдеще да свържете още един или два. Не трябва да плащате за самите табла, най-добрият вариант е не повече от 4 слота PCI-E.

дънна платка

Вижте също: Избор на дънна платка за компютър

След това изберете видеокартата. Можете да използвате най-добрите игри или специализирани модели от известни производители. Обърнете внимание на размера на паметта и скоростта, зависи от скоростта на производство. За графични карти ще трябва да платите най-много пари, тъй като тяхната цена не е толкова ниска, но също се е увеличила благодарение на популярността на минното дело. Препоръчително е да използвате същите модели карти в един и същ комплект.

Графична карта Gigabyte

Вижте също: Избиране на подходяща графична карта за вашия компютър.

Използвайте една или повече ламели от най-новото поколение RAM поне 8 GB. Няма смисъл да се намалява обемът, за да се спести - това само ще намали производителността на системата, а цените за RAM не са високи.

Критична RAM

Вижте също: Как да изберем памет за компютър

Ако този компютър ще работи не само по време на добива, значи си струва да изберете процесор, подходящ за видео карти, така че да може да ги разкрие по време на нормална употреба. По време на добива на монети процесорът не играе никаква роля, така че можете да получите най-евтиния, който дънната платка поддържа.

Избор на процесор за компютър

Вижте също: Избор на процесор за компютъра

Твърдият диск е необходим само за инсталиране на операционната система и определени програми, но не и за скоростта на добива, но ако искате да използвате компютъра в ежедневието си, вземете SSD и / или твърдия диск с необходимата сила на звука.

Инсталиран твърд диск в системния модул

Изчислете общата консумация на енергия, добавете още 250-300 вата и въз основа на тези индикатори изберете захранването. Понякога те могат да вземат няколко парчета, за да осигурят нормалната работа на системата.

Общ изглед на захранващия блок COUGAR GX800 800W

Вижте също: Как да изберем захранване за компютър

Изграждане на ферма

Почти всичко, за което говорихме по-горе, се отнася за фермата. Само в този случай е избран по-голям брой видеокарти, максималните спестявания се правят на твърдия диск и на процесора. Дънни платки за ферми ще бъдат скъпи поради големия брой PCI-E конектори на борда. Освен това трябва да се обърне специално внимание на източниците на електрозахранване, те определено ще имат нужда от няколко парчета, докато общата мощност е над 2000 вата, но преди да купите, изчислете колко енергия консумира системата. Вместо системния модул се използва специална рамка, която гарантира надеждно закрепване на всички компоненти. Сега те се продават в онлайн магазини, но можете също така да ги събирате сами.

Ферма за монтиране от видеокарти

От обичайната компютърна ферма също така отличава наличието на рейзове. Специалните адаптери от PCI-E x16 към PCI-E x1 се наричат ​​raisers. Необходимо е при свързването на всички видеокарти към една дънна платка, тъй като обикновено има само няколко PCI-E x16 слота, а останалите са PCI-E x1.

Разширяване на връзката с видеокартата

Изчисляване на системата за мощност и изплащане

Тъй като основната роля се играе от видеокарта, тя трябва да се използва за изчисляване на мощността и възвръщаемостта. Устройството за измерване на степента на извличане на монети се нарича "хешират". Колкото повече тази цифра е в системата, толкова по-бързо селекцията на подписа и затварянето на блока. Има специални услуги и калкулатори за определяне на мощността на системата. А изплащането се изчислява от скоростта на добива, консумираната електроенергия и добитите монети.

Повече подробности: Разпознаване на видеокартата

Изборът на крипто валута за добив

Нарастването на популярността на Bitcoin доведе до факта, че в момента има все повече и повече спирачки и вилици от стари монети. Вилките се наричат ​​криптираща валута, които се появяват чрез изграждането на мрежа, например Bitcoin Cash. Поради това избора на правилната монета за добив става все по-трудно. Препоръчваме Ви внимателно да проучите пазара и да обърнете внимание на няколко параметъра. Вижте колко е пуснат на пазара актив с монети, неговата капитализация - колкото е по-голяма, толкова по-малко вероятно е монетата да бъде загубена от пазара. Освен това, погледнете популярността, промените в курса и разходите. Всички тези фактори играят огромна роля при избора на монета.

Динамика на скоростта на криптогрануса

Създаване на портфейл

Избирайки крипто валута, трябва да се погрижите за създаването на портфейл за оттеглянето му и за по-нататъшен обмен за друга валута. Всяка монета има свои собствени портфейли, считаме за пример за нейното създаване на Bitcoin и Ether:

 1. Отидете на официалния сайт на Blockchain и отворете секцията "Wallet" , след което изберете "Регистриране" .
 2. Преход за създаване на портфейл Bitcoin

  Отидете на уеб сайта на Blockchain

 3. Въведете имейла и паролата си.
 4. Регистрирайте се в Bitcoin портфейла

 5. Сега ще бъдете пренасочени към основната страница на вашия профил. Тук се извършват основните действия с монети - трансфер, приемане или размяна. Освен това тук се показва текущата ставка.

Начална страница на профила на блокчета

Избиране на програма за добив

Когато сте решили монетата да бъде добита, е време да започнете процеса и за това трябва да използвате специална програма. Всяка програма използва различни алгоритми, които ви позволяват да извличате само определени криптопериоди, така че е важно първо да изберете монетата. Препоръчваме да изберете един от следните представители на този софтуер:

 1. NiceHash Miner се счита за универсална програма, която автоматично избира най-ефективния алгоритъм в съответствие с използваното оборудване. Подходящ е за извличане на различни монети, но всичко се прехвърля автоматично на Bitcoin по текущия курс.
 2. NiceHash интерфейс на програмата

  Изтегляне NiceHash Миньор

 3. Diablo Miner е много висококачествена и модерна програма, която автоматично се синхронизира с най-мощното оборудване, което осигурява увеличаване на скоростта на производство. Това ви позволява да мините Bitcoin на видеокарта, обаче, поради сложността на интерфейса на Diablo Miner, може да изглежда трудно, ако сте начинаещ.
 4. Diablo Miner програма интерфейс

  Изтегли Diablo Miner

 5. Миньорската врата. Този софтуер е много лесен за използване и може да извлече 14 криптокомпютри, включително Bitcoin и Ether. Програмата автоматично избира оптималния алгоритъм и монета въз основа на мощността на компютъра и текущия курс.

Интерфейсът на програмата Miner Gate

Изтегли Миньорската врата

Получаване на средства

След като изтеглите и инсталирате програмата, тя е предварително конфигурирана, където ще бъдете задължени да зададете активния портфейл. Той ще получи приходите в активна валута. Тогава остава само да се използва всеки удобен топлообменник. В сайта посочвате валутата за трансфер, въведете адресите на портфейла и картите, подробностите и обмена. Можем да препоръчаме топлообменника Xchange.

Обмен на криптограменция през топлообменника

Отворете уеб сайта Xchange

В тази статия разгледахме подробно темата за минното дело върху видеокарта, разказахме за изграждането на системата, избирането на криптопродажност и програмите. Препоръчваме Ви да се обърнете към този вид дейност с изключителна предпазливост, защото изисква големи инвестиции, но не дава гаранции за възстановяване.