Всеки потребител има свои собствени навици и предпочитания за работа в интернет, така че браузърите дават определени настройки. Тези настройки ви позволяват да персонализирате браузъра - правейки го прост и удобен за всички. Също така ще има известна защита за поверителността на потребителя. След това обмислете какви настройки могат да се направят в браузъра.

Как да конфигурирам браузъра

Повечето браузъри съдържат опции за отстраняване на грешки в подобни раздели. След това ще бъдат известени полезни настройки на браузъра и ще бъдат предоставени връзки към подробни уроци.

Почистване на рекламата

Рекламата на сайта получава tune.cc

Рекламирането на страници в Интернет води до неудобства и дори до раздразнение. Това се отнася особено за мигащи снимки и изскачащи прозорци. Някои реклами могат да бъдат затворени, но след известно време ще се появят на екрана. Какво да направя в тази ситуация? Решението е просто - инсталирането на специални добавки. Можете да получите изчерпателна информация за това, като прочетете следната статия:

Урокът: Как да се отървете от рекламите в браузъра

Настройте началната страница

Начална страница в браузъра

Първият път, когато стартирате уеб браузъра, се зарежда началната страница. В много браузъри можете да промените началната уеб страница на друга, например, за да:

  • Избраната от Вас търсачка;
  • Раздел (или раздели), който вече е отворен;
  • Нова страница.

Ето статиите, които описват как да настроите началната страница на търсещата машина:

Урокът: Задайте началната страница. Internet Explorer

Урокът: Как да зададете Google като начална страница в браузъра си

Урокът: Как да направите Yandex началната си страница в Mozilla Firefox

В други браузъри това се прави по подобен начин.

Задайте парола

Паролата е зададена в браузъра

Много хора предпочитат да задават парола в своя интернет браузър. Това е много полезно, защото потребителят не може да се притеснява за историята си на посещения на сайтове, история на изтеглянията. Също така, важно е, че запазените пароли на посетените страници, отметките и настройките на самия браузър ще бъдат защитени. Следната статия ще ви помогне да зададете парола за браузъра си:

Урокът: Как да зададете парола в браузъра

Конфигурирайте интерфейса

Конфигурирайте интерфейса

Въпреки че всеки браузър вече има доста добър интерфейс, има допълнителна функция, която ви позволява да промените външния вид на програмата. Това означава, че потребителят може да инсталира някоя от наличните теми. Например в Opera можете да използвате вградения каталог на темите или да създадете своя собствена тема. Как да направите това, е описано подробно в отделна статия:

Урокът: Интерфейс на браузъра Opera: теми

Запазете отметките си

Добавяне към отметките

В популярните браузъри вградена опция за запазване на отметки. Тя ви позволява да зададете страници на любими и да ги върнете в точното време. Уроците по-долу ще ви помогнат да научите как да запазвате и разглеждате раздели.

Урокът: Запазване на сайт в разделите в браузъра Opera

Урокът: Как да запазваме отметки в Google Chrome

Урокът: Как да добавите маркер към браузъра Mozilla Firefox

Урокът: Коригирайте разделите в Internet Explorer

Урокът: Къде се съхраняват отметките в браузъра на Google Chrome

Задайте стандартния браузър

Задайте браузъра по подразбиране

Много потребители знаят, че уеб браузър може да бъде зададен като програма по подразбиране. Това ще позволи например бързо отваряне на връзки в посочения браузър. Все пак, не всеки знае как да направи браузъра основен. Следващият урок ще ви помогне да разберете този проблем:

Урокът: Избиране на браузъра по подразбиране в Windows

За да бъде браузърът удобен за вас и да работите стабилно, трябва да го конфигурирате, като използвате информацията от тази статия.

Прочетете още:

Конфигуриране на Internet Explorer

Задаване на Yandex.Browser

Opera браузър: създаване на уеб браузър

Конфигуриране на браузъра на Google Chrome