Kaspersky Antivirus е един от най-популярните антивируси в рускоезичния сегмент на Интернет, който десетки потребители инсталират на своите компютри всеки ден. Не всички от тях обаче стартират правилно тази програма след приключване на инсталацията, което може да се дължи на различни причини. Днес ще говорим за всички известни фактори, влияещи върху производителността на този софтуер, като вземем за пример най-новата версия на Windows 10.

Метод 1: Премахнете други антивируси на трети страни

В повечето случаи, ако на компютъра вече е инсталиран някакъв софтуер за сигурност, Kaspersky Antivirus ще откаже да се инсталира, но понякога този процес все пак завършва успешно, но нищо не се случва при стартиране. Съветваме ви да проверите дали устройството, което използвате, има някакъв друг антивирус или остатъчните му файлове. За инструкции за пълно деинсталиране на популярни приложения вижте други материали на нашия уебсайт, като щракнете върху връзката по-долу.

Премахване на антивирусни програми на трети страни при решаване на проблеми със стартирането на Kaspersky Antivirus в Windows 10

Повече информация: Премахване на антивирусна програма от вашия компютър

Метод 2: Сканирайте компютъра си за вируси

Kaspersky Antivirus е предназначен за борба с вирусите, но някои от тях, намирайки се на компютъра, просто пречат на правилното стартиране или инсталиране на това приложение, блокирайки неговите процеси. Това най-вероятно ще се случи, когато се опитвате да инсталирате друг софтуер за борба с заплахите, така че ще трябва да прибегнете до по-усъвършенстван метод за унищожаване на вируси, така че след успешно премахване, нищо да не пречи на нормалната работа на софтуера. Има специални инструменти, които ви позволяват да сканирате компютъра си за заплахи, без първо да го инсталирате в операционната система. Прочетете повече за тях по-долу.

Сканиране на вашия компютър за вируси в случай на проблеми при стартиране на Kaspersky Antivirus в Windows 10

Повече информация: Сканиране на вашия компютър за вируси без антивирус

Метод 3: Проверка за актуализации за Kaspersky Antivirus

Принципът на този метод е ръчната проверка за актуализации за инсталираната версия на Kaspersky Antivirus. Възможно е то да е остаряло и да отказва да стартира поради конфликти със системните компоненти. Освен това процесът на актуализация ще се отърве от всички повредени файлове и ще коригира съществуващи грешки, ако има такива. Kaspersky разполага с патентован инструмент за намиране на актуализации и има и алтернативни опции, което е написано в най-разширената форма в следващата инструкция.

Повече информация: Безплатна актуализация на Kaspersky Anti-Virus

Метод 4: Актуализирайте драйверите на видеокартата

Актуализиране на драйверите на видеокартата се изисква само ако на екрана се появи грешка при опит за стартиране на антивируса „Възникна грешка в графичните драйвери“... Тя съобщава, че има конфликти при взаимодействието на програмата и графичните драйвери. В този случай потребителят трябва самостоятелно да проверява за актуализации или да използва един от автоматичните инструменти на трети страни, като преди това го е инсталирал на своя компютър.

Актуализиране на драйверите на видеокартата за решаване на проблеми със стартирането на Kaspersky Antivirus в Windows 10

Прочетете повече: Актуализиране на драйверите на видеокартата NVIDIA / AMD Radeon

Метод 5: Преинсталиране на Kaspersky Antivirus

На официалния уебсайт на разработчика на Kaspersky Antivirus има само една препоръка за отстраняване на разглеждания проблем днес и той е свързан с преинсталирането на софтуера. Решихме да поставим тази опция на последното място в днешната статия, тъй като тя или рядко е ефективна, или не се изисква повторна инсталация поради влияние, например вируси или проблеми със съвместимостта на стария монтаж. Ако сте спазили всички препоръки, споменати по-горе и никоя от тях не е донесла желания резултат, първо, използвайки специална помощна програма, напълно премахнете Kaspersky Antivirus от операционната система, без да забравяте за остатъчните файлове.

Премахване на Kaspersky Antivirus в Windows 10 за решаване на проблеми със стартирането на програмата

Повече информация: Пълно премахване на Kaspersky Antivirus от вашия компютър

Сега остава само да преинсталирате антивирусното приложение.Съветваме ви да изтеглите най-новата версия на софтуера и да следвате инструкциите за правилна инсталация, които са в отделното ни ръководство на нашия уебсайт.

Повече информация: Как да инсталирам Kaspersky Anti-Virus

Току-що анализирахме пет метода за решаване на проблема със стартирането на антивирусната програма на Kaspersky на компютър с Windows 10. За потребители, които са изтеглили нелицензирани версии на този софтуер и имат проблеми със стартирането, препоръчваме да преминат към лицензирана компилация или да намерят безплатен софтуер, който изпълнява абсолютно същите функции ...

Прочетете също: Инсталиране на безплатен антивирус на компютър