За да може Mozilla Firefox да може удобно да гледа видеоклипа, за този браузър трябва да са инсталирани всички необходими плъгини, които са отговорни за показването на видео онлайн. Относно какви приставки трябва да инсталирате за удобно гледане на видео, прочетете статията.

Plugins са вградени специални компоненти Браузър Mozilla Firefox , които ви позволяват да показвате правилно съдържанието на различни сайтове. По-специално, за да можете да пускате видео в браузъра, Mozilla Firefox трябва да има инсталирани всички необходими приставки.

Необходими са приставки за възпроизвеждане на видео

Adobe Flash платец

Би било странно, ако не започнем с най-популярната приставка за гледане на видео в Firefox, насочено към възпроизвеждане на Flash съдържание.

Вече отдавна разработчиците на Mozilla планират да се откажат от поддръжката на Flash Player, но досега това не се е случило - този plug-in трябва да бъде инсталиран в браузъра, ако, разбира се, искате да пуснете всички видеоклипове в Интернет.

Изтеглете приставката за Adobe Flash Player

VLC уеб приставка

Вероятно сте чували и дори използвате такъв популярен медиен плейър, като VLC Media Player. Този плейър успешно ви позволява да възпроизвеждате не само огромен брой аудио и видео формати, но и да пускате стрийминг на видео, например, гледайки онлайн любимите си телевизионни предавания.

От своя страна Plug-in VLC уеб приставката е необходима за възпроизвеждане на поточно видео чрез Mozilla Firefox. Например решихте ли да гледате телевизия онлайн? След това най-вероятно браузърът трябва да бъде инсталиран VLC Web Plugin. Можете да инсталирате този плъгин в Mozilla Firefox с VLC Media Player. Повече подробности за това вече ни казаха на сайта.

Изтеглете Plugin VLC Web Plugin

QuickTime

Plugin QuickTime, както в случая на VLC, можете да получите, като инсталирате на компютъра медийния плейър с едно и също име.

Този плъгин се изисква не толкова често, но въпреки това все още можете да се срещнете в интернет видео, което изисква инсталирането на Plug-In за QuickTime в Mozilla Firefox.

Изтеглете приставката QuickTime

OpenH264

По-голямата част от поточното видео използва кодека H.264 за възпроизвеждане, но поради проблеми с лицензирането, Mozilla и Cisco са внедрили приставката OpenH264, която позволява поточно видео да се възпроизвежда в Mozilla Firefox.

Този плъгин обикновено е включен в Mozilla Firefox по подразбиране и можете да го намерите, като кликнете върху бутона за менюто на браузъра, отворете раздела "Добавки" и след това отворете раздела "Plugins" .

Plugins за гледане на видео в Mazil

Ако не сте намерили инсталираните приставки OpenH264 в списъка, вероятно трябва да актуализирате браузъра Mozilla Firefox до последната версия.

Прочетете още: Как да актуализирате браузъра Mozilla Firefox до последната версия

Ако във вашия браузър Mozilla Firefox ще инсталира всички добавки, разгледани в статията, няма да имате повече проблеми при възпроизвеждане на видеосъдържание в Интернет.