Програмите за създаване на минус (инструменти), в повечето случаи, е обичайно да се обаждате на DAW, което означава цифрова аудио работна станция. Всъщност всяка програма за създаване на музика може да се счита за такава, тъй като инструменталната част е неразделна част от всеки музикален състав.

Можете обаче да създадете инструментален инструмент от завършената песен, като премахнете гласовата част (или просто я потискате) със специални средства. В тази статия ще разгледаме най-популярните и ефективни програми за създаване на онези ориентирани, включително редактиране, смесване и овладяване.

ChordPulse

ChordPulse е програма за създаване на договорености, които идеално (с професионален подход) са първата и необходима стъпка към създаването на висококачествен и висококачествен инструмент.

ChordPulse

Тази програма работи с MIDI и ви позволява да изберете съпровод на бъдещето минус един с помощта на акорди, които в асортимента на този продукт съдържат над 150 и всички те са удобно разделени на жанрове и стилове. Програмата предоставя на потребителя наистина големи възможности не само за избора на акорди, но и за тяхното редактиране. тук можете да промените темпото, тоналността, опъването, разделянето и комбинирането на акорди и много други.

Изтеглете софтуера ChordPulse

дързост

Audacity е многофункционален аудио редактор с много полезни функции, голям набор от ефекти и поддръжка за обработка на партидни файлове.

Audasiti

Audacity поддържа почти всички аудиофайлове и може да се използва не само за нормално аудио редактиране, но и за професионална, студийна работа. В допълнение, в тази програма можете да изчистите аудио от шума и артефактите, да промените клавиша и скоростта на възпроизвеждане.

Изтеглете софтуера Audacity

Звук Фордж

Тази програма е професионален аудио редактор, който можете безопасно да използвате, за да работите в звукозаписните студия. Sound Forge осигурява практически неограничени възможности за редактиране и обработка на звук, ви позволява да записвате аудио, поддържа VST технология, която ви позволява да свързвате приставки от трети страни. Като цяло, този редактор се препоръчва да се използва не само за аудио обработка, но и за информация, овладяване на готови инструменти, създадени в професионален DAW.

Sound Forge--Pro

В Sound Ford има инструменти за записване и копиране на компактдискове, обработката на партидни файлове се поддържа. Тук, както и в Audacity, можете да възстановите (възстановите) аудио записи, но този инструмент тук се изпълнява по-качествено и професионално. Освен това, с помощта на специални инструменти и приставки, с помощта на тази програма е възможно да се премахнат думите от песента, т.е. да се премахне вокалната част, оставяйки само минус една.

Изтеглете софтуера Sound Forge

Adobe Audition

Adobe Audition е мощен редактор на аудио и видео файлове, съсредоточен върху професионалисти, звукозаписи, продуценти, композитори. Програмата е подобна в много отношения на Sound Forge, но качествено я превъзхожда с някои параметри. На първо място, изглежда по-ясно и привлекателно, а на второ място, за този продукт има много повече VST плъгини и приложения на ReWire, които разширяват и подобряват функционалността на този редактор.

Adobe Audition-

Обхват на приложение - смесване и овладяване на инструментални части или готови музикални композиции, обработка, редактиране и подобряване на вокалите, записване на вокални части в реално време и много други. Както в Sound Ford, в Adobe Audition можете да разделите готовата песен във вокали и минус една, въпреки че можете да я направите тук със стандартни средства.

Изтеглете софтуера Adobe Audition
Урокът: Как да направите минус едно от песента

FL Studio

FL Studio е една от най-популярните програми за създаване на музика (DAW), която е доста популярна сред професионалните продуценти и композитори. Тук можете да редактирате аудио, но това е само една от хилядите възможни функции.

FL-Studio

Тази програма ви позволява да създавате свои собствени минуси, като ги довеждате до професионален, студийно-качествен звук в мултифункционален миксер с помощта на главни ефекти. Тук можете да записвате и вокали, но тази задача ще бъде по-добре обработена от Adobe Audition.

В арсенала си FL Studio съдържа огромна библиотека от уникални звуци и цикли, които можете да използвате, за да създадете свои инструменти. Има виртуални инструменти, майсторски ефекти и много други, а тези, които не изглеждат стандартни, могат свободно да разширят функционалността на този DAW с помощта на библиотеки от трети страни и VST-приставки, за които има огромен брой.

Урокът: Как да създадете музика на компютър чрез FL Studio

Изтеглете софтуер FL Studio

Повечето от програмите, представени в тази статия, са платени, но всяка от тях до последната стотинка струва пари, поискани от предприемача. Освен това всеки има въвеждащ период, който очевидно ще бъде достатъчен, за да се изучат всички функции. Някои от тези програми ви позволяват да създадете уникален и качествен, минус един "от и към", а с помощта на други можете да създадете инструмент от пълна песен, просто да подтискате или напълно да "изрежете" вокалната част от него. Зависи от вас да решите кой да избере.