Почти всяка професионална програма, създадена за създаване на музика, има своя собствена фен база. Тези, които използват една от тези програми за своята работа, може да не признаят изрично друг, притежаващ подобни, ако не идентични, способности. Така че, Sony Acid Pro, за който ще говорим днес, премина през доста сложен начин да се превърне в света DAW, от програмата, която най-много критикува, до модерния DAW, който намери потребителската си база.

Sonia Asid Pro първоначално е съсредоточена върху създаването на музика на базата на цикли, но това не е единствената й функция. През годините на своето съществуване тази програма постоянно придобива нови възможности, става все по-функционална и търсеща. За какво е способна нашата въображаема дъщеря на Sony, ние ще я покрием по-долу.

Препоръчваме ви да се запознаете с: Софтуер за редактиране на музика

Използване на цикли

Както вече споменахме по-горе, музикални цикли (лупи) се използват за създаване на музика в Sony Acid Pro и тази звукова станция е била лидер в тази област повече от 10 години. Доста логично е, че тези цикли в арсенала на програмата съдържат доста (над 3000).

Използване на цикли в Sony Acid Pro

Освен това, всеки от тях звучи, че потребителят може да се промени и трансформира отвъд разпознаването, но повече за това по-късно. Потребителите, които не могат да намерят набор от музикални вериги (вериги), винаги могат да изтеглят нови, без да напускат прозореца на програмата.

Използване на цикли (изтегляне) в Sony Acid Pro

Пълна функционалност на MIDI поддръжка

Soni Asid Pro поддържа технологията MIDI и това отваря почти неограничени възможности за композиторите. Музикалните партии, базирани на тази технология, могат да бъдат създадени както в самата програма, така и изнесени от всяка друга, например от редактора на музикалните резултати Сибелиус , В оригиналния си набор тази програма съдържа повече от 1000 midi-цикли.

Пълна функционалност на MIDI поддръжка в Sony Acid Pro

Поддръжка на MIDI устройства

Това е друга неразделна част от DAW, а програмата от Sony също не е изключение. Много по-лесно е да създавате уникални музикални части с помощта на миди клавиатура, барабанна машина или пробоотборник, свързани с компютър, отколкото да го правите с мишка.

поддръжка на MIDI устройства в Sony Acid Pro

Правене на музика

Както и при повечето подобни програми, основният процес на създаване на собствени музикални композиции се осъществява в редактор на секвенсери или много редакции. Това е частта от Sony Acid Pro, в която всички фрагменти от песента се събират и поръчват от потребителя.

Създаване на музика в Sony Acid Pro

Трябва да се отбележи, че в тази програма могат да съществуват музикални цикли, аудио записи и MIDI. В допълнение, те не е задължително да бъдат обвързани със специфична следа на секвенсера, което е много удобно при създаването на доста дълги композиции.

Създаване на музика в Sony Acid Pro

Работа със секции

Това е хубав редактор на множество песни, който управлява целия творчески процес. Музикалният състав, създаден в програмата, може да бъде разделен на отделни секции (например стихът е рефрен), който е много удобен за смесване и овладяване.

Работа със секции в Sony Acid Pro

Обработка и редактиране

Независимо от коя звукова станция създавате своя музикален шедьовър, без предварителна обработка на ефектите, тя не звучи професионално, студио, както се казва. В допълнение към стандартните ефекти като компресор, еквалайзер, филтър и други, системата SONIA Pro Pro е много добре внедрена система за автоматизация на трасето. След като създадете клипа за автоматизация, можете да зададете желания ефект от преместването, да промените силата на звука и да свържете един от многото ефекти към него.

Обработка и редактиране в Sony Acid Pro

Тази система се изпълнява тук доста добре, но не толкова ясно, колкото в FL Studio ,

Обработка и редактиране (автоматизация) в Sony Acid Pro

смесване

Всички звукови песни, независимо от техния формат, са насочени към миксера, при който всяка от тях е по-деликатна, ефективна работа. Смесване - това е един от последните етапи в създаването на музика с професионално качество, а в Sony Acid Pro самият миксер се изпълнява доста добре. Както се очаква, има главни канали за midi и аудио, които се изпращат към всички видове главни ефекти.

Смесване в Sony Acid Pro

Професионално аудио запис

Функцията за запис в Sony Acid Pro е идеална. В допълнение към поддържането на аудио с висока експанзия (24 бита, 192 kHz) и 5.1 аудио поддръжка, арсенал на програмата има голям набор от възможности за подобряване на качеството и обработката на аудио записи. Точно както в секвенсера, midi и аудио могат да съществуват съвместно, можете да записвате и двете в този DAW

Професионален звуков запис в Sony Acid Pro

Освен това можете да извършвате едновременно записване на няколко песни, като използвате мощни приставки. Струва си да се отбележи, че тази функция в този DAW се изпълнява много по-добре, отколкото в повечето подобни програми, и явно надхвърля възможностите за запис в FL Studio и причина , По отношение на функционалността, това е по-скоро Adobe Audition , като изменението се отнася само до факта, че Sony Acid Pro се фокусира изключително върху музиката и AA за записване и редактиране на звука като цяло.

Създаване на ремикси и сетове

Един от инструментите на Sony Acid Pro е Beatmapper, с помощта на който можете лесно и удобно да създавате уникални ремикси. Но с помощта на Chopper можете да създавате множество ударни части, да добавяте ефекти и много повече. Ако задачата ви е да създадете собствени миксове и ремикси, обърнете вниманието си към Traktor Pro , която е изцяло фокусирана върху решаването на такива проблеми и тази възможност се реализира много по-добре в нея.

Създаване на ремикси и набори в Sony Acid Pro

Поддръжка на VST

Невъзможно е да си представим модерна звукова станция без помощта на тази технология. Използвайки приставките за VST, можете да разширите функционалността на всяка програма. Така че на Sony Acid Pro можете да свържете виртуални музикални инструменти или майсторски ефекти, които всеки композитор ще намери приложението си.

Подкрепа за технологията VST в Sony Acid Pro

Поддръжка за ReWire приложения

Друг бонус към банката на програмата: в допълнение към добавките от трети страни, потребителят може да разшири възможностите си и за сметка на приложения от трети страни, които поддържат тази технология. И има много такива, Adobe Audition Това е само един пример. Между другото, това е начинът, по който можете значително да подобрите възможностите на създадените от Sony идеи за звукозаписи.

Поддръжка за приложения за презапис в Sony Acid Pro

Работа с аудио компактдиск

Музикалната композиция, създадена в Sony Asid Pro, не само може да бъде експортирана в един от популярните аудио формати, но и записана на компактдиск. Подобна функция присъства в друга програма на Sony, за която говорихме по-рано - Sound Forge Pro , Вярно е, че е само аудио редактор, но не DAW.

Работа с аудио CD (запис) в Sony Acid Pro

В допълнение към записването на аудио на CD, Sony Acid Pro също ви позволява да експортирате песни от аудио компактдиск. Недостатъкът е фактът, че програмата не извлича информация за диска от интернет, ако е необходимо. Функцията за медийни данни се прилага много добре Музикално студио Ashampoo ,

Работа с аудио CD (импортиране) в Sony Acid Pro

Видео редактиране

Способността да редактирате видео в програма, създадена за професионална музика, е много приятен бонус. Представете си, че вие ​​сами сте написали на Sonya Asid Pro някаква песен, заснехте клип върху нея, а след това в същата програма те всички монтирани, идеално съвпадение на звука с видео.

Видео редактиране в Sony Acid Pro

Предимства на Sony Acid Pro

1. Простота и удобство на интерфейса.

2. Неограничени възможности за работа с MIDI.

3. Широки възможности за записване на аудио.

4. Приятен бонус под формата на функции за работа с CD и редактиране на видео файлове.

Недостатъци на Sonya Asid Pro

1. Програмата не е безплатна (~ $ 150).

2. Липса на русификация.

Sony Acid Pro е много добра цифрова звукова работна станция с огромен набор от функции. Подобно на всички подобни програми, той не е безплатен, но много по-евтин от професионалните му конкуренти ( причина , жътварка , Ableton Live ). Програмата има собствена потребителска база, която постоянно и несправедливо се разширява. Единственият "но" - няма да е лесно за Sonya Asid Pro да отиде след друга програма, а да го овладее от нулата и мнозинството със сигурност ще може да работи там.

Изтеглете пробна версия на Sony Acid Pro

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт