С помощта на някои програми можете да визуализирате сайта, градината и всеки друг терен. Това се прави с помощта на 3D модели и допълнителни инструменти. В тази статия сме избрали списък със специален софтуер, който ще бъде отлично решение за създаване на план на сайта.

Озеленяване Архитект в реално време

Realtime Landscape Architect е професионална програма за създаване на ландшафтен дизайн. Той предоставя на потребителите голям набор от библиотеки с триизмерни модели на различни теми. В допълнение към стандартния набор от инструменти, които станаха основата на този софтуер, има уникална функция - добавянето на анимационен герой към сцената. Изглежда смешно, но може да намери приложение на практика.

Използване на архитект за озеленяване в реално време

С огромен брой различни настройки, потребителят може да приспособи проекта индивидуално за себе си, като използва определени метеорологични условия за сцената, променя осветлението и създава растителни масиви. Програмата се разпространява срещу заплащане, но на официалния уеб сайт може да се изтегли пробна версия за безплатно изтегляне.

Изтеглете архитект за озеленяване в реално време

Punch Начало Дизайн

Следващата програма в нашия списък е Punch Home Design. Тя не само е предназначена за планиране на обекта, но също така позволява сложно моделиране. Начинаещите се насърчават да се запознаят с шаблона проекти, те са инсталирани няколко парчета. След това можете да започнете планиране на къща или парцел, добавяне на различни предмети и растителност.

Работа в Punch Home Design

Има функция за свободно моделиране, което ще ви позволи да създадете примитивен 3D модел със собствените си ръце. Вградена библиотека с материали е налична, което е подходящо да се приложи към създадения обект. Използвайте триизмерния режим на преглед, за да се разхождате из градината или у дома. За да направите това, малък брой инструменти за управление на движението.

Изтеглете Punch Home Design

SketchUp

Препоръчваме ви да се запознаете с програмата SketchUp от добре познатата компания на Google. С този софтуер се създават 3D модели, обекти и пейзажи. Има прост редактор, който съдържа основни инструменти и функции, което е достатъчно за аматьори.

Използване на SketchUp

По отношение на планирането на обекта този представител ще бъде отличен инструмент за създаване на подобни проекти. Има място, където се разполагат обекти, има редактор и вградени комплекти, което е достатъчно, за да се създаде качествен проект за кратко време. SketchUp се разпространява срещу заплащане, но пробна версия е достъпна за изтегляне безплатно на официалния сайт.

Изтегляне на SketchUp

Нашият сайт Рубин

Тази програма е създадена единствено за моделиране на пейзажи, включително за планиране на обекта. Има вграден редактор, триизмерна проекция на сцената. Освен това е добавена енциклопедия от растения, която ще позволи запълването на сцената с определени дървета или храсти.

Работете в Rubin Garden

От особеното и уникалното би било желателно да се отбележи възможността за изчисляване на прогнозата. Вие просто добавяте предмети към сцената и те са сортирани в таблицата, където цените се въвеждат или попълват предварително. Такава функция ще помогне да се изчислят бъдещите изчисления за изграждането на ландшафта.

Изтеглете нашата градина Rubin

FloorPlan 3D

FloorPlan - просто отличен инструмент за създаване на сцени от пейзажи, съоръжения и вътрешни дворове. Той съдържа всички най-важните неща, които определено ще бъдат полезни по време на създаването на проекта. Има библиотеки по подразбиране с различни модели и текстури, които ще добавят повече уникалност към вашата сцена.

Работа в Floorplan 3D

Особено внимание се обръща на създаването на покрива, има специална функция, която ще ви позволи да редактирате по-сложно покритие точно както ви е нужно. Можете да персонализирате материала на покрива, ъглите на наклон и много повече.

Изтеглете FloorPlan 3D

Сиера LandDesigner

Sierra landDesigner - удобна безплатна програма, която ви позволява да оборудвате обекта, като добавяте различни предмети, растения, сгради. По подразбиране са инсталирани голям брой различни елементи, за удобство при търсене ви препоръчваме да използвате съответната функция, просто въведете името в линията.

Работно пространство на Sierra LandDesigner 3D

Използвайте Build Wizard, за да създадете перфектната къща или да използвате инсталираните шаблони. Освен това има прости настройки за рендиране, което ще направи финалната картина по-цветна и богата.

Изтегляне на Sierra landDesigner

ArchiCAD

ArchiCAD е многофункционална програма, която ви позволява не само да моделирате, но и да създавате рисунки, съставяне на прогнози и отчети за енергийната ефективност. Този софтуер поддържа проектирането на многослойни структури, създавайки реалистични изображения, работещи във фасади и секции.

Моделиране в Archicad

Поради големия брой инструменти и функции, начинаещите може да имат проблеми с овладяването на ArchiCAD, но след това можете да спестите много време и да работите с комфорт. Програмата се разпространява срещу заплащане и препоръчваме да изтеглите пробна версия, за да научите всичко в подробности.

Изтеглете ArchiCAD

Autodesk 3ds Max

Autodesk 3ds Max се счита за най-универсалната, многофункционална и популярна програма за 3D моделиране. Неговите възможности са почти неограничени в тази област, а професионалистите създават шедьоври на моделирането в него.

Симулация в Autodesk 3ds Max

Новите потребители могат да започнат с създаването на примитиви, постепенно да преминат към по-сложни проекти. Този представител е идеален и за ландшафтен дизайн, особено ако качите подходящите библиотеки предварително.

Изтеглете Autodesk 3ds Max

Има много програми за 3D моделиране в интернет, не всички от тях могат да бъдат включени в този списък, така че избрахме някои от най-популярните и най-подходящи представители, с които можете лесно и бързо да създадете план за сайта.

Прочетете още: Програми за ландшафтен дизайн