С нарастващата популярност на клиентите на торент, всеки потребител може да се сблъска с различни видове проблеми. Една такава е невъзможността за откриване на програма. Причините могат да бъдат много, затова първо трябва да разберете откъде може да дойде. По този начин ще облекчите задачата си и ще спестите много време. Разбира се, има няколко общи причини за разпадането на стартирането на клиента.

Проблеми при отваряне на програмата

Проблемът при стартирането на торент клиент може да бъде при инсталиране, първо стартиране или след дълъг период на използване. За да разберете как да премахнете грешката, първо трябва да разберете причините и след това да потърсите начини да ги премахнете. Съветите по-долу ще ви помогнат.

Причина 1: Инфекция с вируси

Доста често потребителят не може да стартира торент клиента поради инфекция на системата. За да диагностицирате и почистите компютъра си от вирусен софтуер, трябва да използвате специални помощни програми, които вероятно ще открият злонамерен софтуер. В края на краищата, ако вашият антивирус е пропуснал тази заплаха, вероятността да го намерите сами е много малка. Въпреки че можете да актуализирате самите бази данни и антивирус, а след това да сканирате системата за тях. Може би това ще ви помогне, ако нямате подходящата програма на ръка или не искате да инсталирате друг антивирус.

 1. Изтеглете и стартирайте безплатен скенер Doctor Web Cureit! , Можете да използвате всяка друга, защото основно всички от тях работят по същия начин.
 2. Сега кликнете върху бутона "Сканиране" .
 3. Изчакайте програмата да изпълни действията си.
 4. След теста ще видите резултатите и решенията за проблемите, ако има такива.

Причина 2: Проблеми при работа

Ако никоя от горните не помогне, тогава трябва да преинсталирате торента с почистване на системния регистър. Случва се само пълното премахване и последващото инсталиране на последната версия на торента да помогне за отстраняването на проблема при стартирането.

 1. Отидете на "Контролен панел" - "Програми и функции" - "Премахване на програми" и изтрийте вашия торент клиент.
 2. Премахване на uTorrent чрез програми и компоненти

 3. Сега почиствайте регистъра с всяка удобна програма. Примерът използва CCleaner ,
 4. Стартирайте програмата и отидете в раздела "Регистър" . В долната част кликнете върху "Търсене на проблеми" .
 5. Почистване на регистъра чрез Ccleaner

 6. След процеса на търсене кликнете върху "Редактиране на избраните проблеми ..." . Можете да запазите резервното копие на системния регистър само в случай.
 7. Потвърдете действията си, като кликнете върху "Fix" или "Fixed checked" .
 8. Регистрацията се фиксира с Ccleaner

 9. Сега можете да инсталирате последната версия на торент клиента.

Прочетете още: Как бързо и точно да почистите регистъра от грешки

Причина 3: Несъответствие на настройките на клиента

Ако клиентът затвори, не работи правилно или изобщо не започне, проблемът може да е повредените настройки на торента. За да ги нулирате, ще трябва да изтриете някои файлове. Този пример е показан на два от най-популярните торентни клиенти: BitTorrent и Utorrent , Но всъщност този метод ще бъде за всяка друга торент програма.

Стартирайте "Explorer" и отидете на следния път (вижте името на програмата, която сте инсталирали, и потребителското име на компютъра):

C:Documents and Settingsимя_пользователяApplication DataBitTorrent
или
C:Usersимя_пользователяAppDataRoaminguTorrent

Изтрийте файловете settings.dat и settings.dat.old . Дискът може да бъде различен в зависимост от това къде е инсталиран клиентът.

След като изтриете тези файлове, ще трябва да актуализирате хеш ръцете и да конфигурирате отново клиента. Всички изтегляния трябва да бъдат запазени.

За да актуализирате хеша, просто щракнете с десния бутон на мишката върху файла и изберете "Convert hash" в контекстното меню. При някои клиенти тази функция може просто да бъде наречена "Проверка" .

Функция за преизчисляване на hash на UTorrent

По този начин можете да решите проблема с стартирането на торент клиента. Сега можете да продължите да изтегляте различни филми, игри, музика или книги.