Къде е локалната политика за сигурност, разположена в Windows 10

Всеки потребител трябва да се погрижи за сигурността на компютъра си. Много от тях са прибягнали до включването на защитната стена на Windows, инсталирането на антивирусни и други инструменти за сигурност, но това не винаги е достатъчно. Вграденият инструмент за операционна система “Local Security Policy” ще позволи на всеки да ръчно оптимизира работата на акаунти, мрежи, да редактира публични ключове и да изпълнява други действия, свързани с конфигурирането на безопасна работа на компютъра.

Вижте също:
Включете / разединяване Защитник в Windows 10
Инсталиране на безплатен антивирусен софтуер на компютъра

Отворете "Локална политика за сигурност" в Windows 10

Днес бихме искали да обсъдим процедурата за стартиране на гореспоменатия snap-in, използвайки примера на Windows 10. Има различни методи за стартиране, които ще бъдат най-подходящи в случай на определени ситуации, така че е препоръчително всеки от тях да бъде разгледан подробно. Да започнем с най-простите.

Метод 1: Старт меню

Менюто Старт активно ангажира всеки потребител през цялото взаимодействие с компютъра. Този инструмент ви позволява да навигирате до различни директории, да намирате файлове и програми. Той ще дойде на помощ, дори ако трябва да пуснете днешния инструмент Трябва само да отворите менюто, да въведете “Local Security Policy” в търсенето и да стартирате класическото приложение.

Изпълнение на местната политика за защита чрез Старт в Windows 10

Както можете да видите, няколко бутона се показват наведнъж, например "Run as administrator" или "Go to file location" . Обърнете внимание на тези функции, защото веднъж те могат да бъдат полезни. Можете също да прикачите икона за политика в началния или в лентата на задачите, което значително ще ускори процеса на отваряне в бъдеще.

Метод 2: Изпълнете помощната програма

Стандартната програма за Windows OS наречена “Run” е предназначена да прескача бързо към определени параметри, директории или приложения, като посочи съответната връзка или инсталиран код. Всяко съоръжение има уникален екип, включително “Местната политика за сигурност” . Стартирането му е както следва:

 1. Отворете "Run" , като държите клавишната комбинация Win + R. Въведете secpol.msc в полето, след това натиснете клавиша Enter или кликнете върху „OK“ .
 2. Изпълнете местните правила за сигурност чрез Run in Windows 10

 3. Само секунда по-късно ще се отвори прозорецът за управление на политиките.
 4. Появата на главния прозорец на локалната политика за сигурност в Windows 10

Метод 3: "Контролен панел"

Въпреки че разработчиците на операционната система Windows постепенно изоставят „Контролния панел“ , преместват или добавят много функции само в меню „Настройки“ , това класическо приложение все още работи добре. Чрез него е достъпен и преходът към „Местната политика за сигурност“ , но за да направите това, трябва да изпълните следните стъпки:

 1. Отворете менюто "Старт" , потърсете "Контролен панел" и го стартирайте.
 2. Стартиране на контролния панел в Windows 10

 3. Отидете в раздела "Администрация" .
 4. Отворете меню Администриране в Windows 10

 5. В списъка намерете елемента “Local Security Policy” и кликнете два пъти върху него с ЛКМ.
 6. Стартирайте местната политика за сигурност чрез администрацията на Windows 10. t

 7. Изчакайте стартирането на нов прозорец, за да започнете работа с модул.

Метод 4: Microsoft Management Console

Конзолата за управление на Microsoft взаимодейства с всички възможни модули в системата. Всеки от тях е предназначен да конфигурира компютъра колкото е възможно повече и да прилага допълнителни параметри, свързани с ограниченията за достъп до папки, добавяне или премахване на определени елементи от работния плот и много други. Сред всички политики има и „местна политика за сигурност“ , но тя все още трябва да бъде добавена отделно.

 1. В менюто Старт намерете mmc и преминете към тази програма.
 2. Придвижване до конзолата за управление чрез Старт в Windows 10

 3. Чрез изскачащия прозорец "Файл" продължете с добавянето на нов модул, като щракнете върху съответния бутон.
 4. Продължете да добавяте нова snap-in в Windows 10

 5. В раздела Налични модули намерете Редактор на обекти , изберете го и кликнете върху Добавяне .
 6. Добавете необходимата добавка в конзолата за управление на Windows 10. t

 7. Поставете параметъра в обекта “Local computer” и кликнете върху “Finish” .
 8. Изберете място за добавяне на модул в конзолата на Windows 10. t

 9. Остава само да се премине към политиката за сигурност, за да се гарантира нейното нормално функциониране. За да направите това, отворете корена “Computer Configuration” - “Windows Configuration” и маркирайте “Security Settings” . Отдясно се показват всички настройки. Преди да затворите менюто, не забравяйте да запишете промените, така че добавената конфигурация да остане в корена.
 10. Превключете към местната политика за сигурност чрез конзолата Windows 10. t

Горният метод ще бъде възможно най-полезен за потребителите, които активно използват редактора на груповите политики, като задават параметрите, от които се нуждаят. Ако се интересувате от други съоръжения и политики, съветваме ви да отидете в нашата отделна статия по тази тема, като използвате линка по-долу. Там ще се запознаете с основните моменти на взаимодействие с посочения инструмент.

Вижте също: Групови правила в Windows

Що се отнася до настройката на “Локална политика за сигурност” , тя се прави от всеки потребител поотделно - избира оптималните стойности на всички параметри, но има и основни аспекти на конфигурацията. Прочетете повече за изпълнението на тази процедура.

Още подробности: Конфигуриране на локалната политика за сигурност в Windows

Вече сте запознати с четирите различни метода за отваряне на модула. Всичко, което трябва да направите, е да изберете този, който ви подхожда и да го използвате.