браузър Вивалди , разработена от потомците на Операта, излезе от тестовата фаза едва в началото на 2016 г., но вече спечели много похвали. Той има внимателен интерфейс и висока скорост на работа. И какво още се изисква от отличен браузър?

Разширения, които правят браузъра още по-удобен, по-бърз и по-безопасен. Разработчиците Вивалди обещаха, че в бъдеще ще имат собствен склад за разширения и приложения. Междувременно можем лесно да използваме уеб браузъра Chrome, защото новакът е създаден на Chromium, което означава, че повечето от добавките от Chrome ще работят тук. И така, да вървим.

AdBlock

AdBlock

Тук е, единственият и ... Въпреки че не, последователите на AdBlock имат, но това специално разширение е най-популярното и поддържа повечето браузъри. Ако вече не знаете, това разширение блокира нежеланата реклама в уеб страниците.

Принципът на работа е съвсем прост - има списъци с филтри, които блокират рекламата. Разпределете както местните филтри (за всяка страна), така и глобалните, както и персонализираните. В случай, че те не са достатъчни, можете сами лесно да блокирате банера. За да направите това, просто щракнете с десния бутон върху нежелания запис и изберете AdBlock от списъка.

Струва си да се отбележи, че ако сте пламенни противници на рекламата, трябва да премахнете отметката от елемента "Разрешаване на ненатрапчива реклама".

Изтеглете AdBlock

LastPass

LastPass

Друго продължение, което бих нарекъл изключително необходимо. Разбира се, ако се притеснявате малко за вашата безопасност. Всъщност, LastPass е магазин за пароли. Добре защитен и функционален магазин за пароли.

Всъщност тази услуга струва отделна статия, но ние ще се опитаме да представим всичко накратко. Така че, с помощта на LastPass можете да:
1. Генериране на парола за нов сайт
2. Запазете данните за вход и паролата за сайта и ги синхронизирайте между различните устройства
3. Използвайте автоматично влизане в сайтове
4. Създавайте защитени бележки (има дори специални шаблони, например за паспортни данни).

Между другото, не можете да се притеснявате за сигурността - използвате AES криптиране с 256-битов ключ и трябва да въведете парола за достъп до магазина. Това, между другото, е цялата точка - трябва да запомните само една много сложна парола от хранилището, за да получите достъп до цялото разнообразие от сайтове.

Помощник на SaveFrom.Net

SavefromNet

Вероятно сте чували за тази услуга. С него можете да изтегляте видео и аудио от YouTube, Vkontakte, съученици и много други сайтове. Функционалността на това разширение вече е написана на нашия уебсайт повече от веднъж, затова мисля, че не бива да се спираме на това.

Единственото нещо, от което трябва да обърнете внимание, е инсталационният процес. За да започнете, трябва да изтеглите разширението Chameleon от магазина на Chrome WebStore и само след това разширението SaveFrom.Net от магазина ... Opera. Да, пътят е доста странен, но въпреки това всичко работи без критика.

Изтеглете SaveFrom.net

Pushbullet

pushbullet

Pushbullet е по-скоро услуга, отколкото просто разширение за браузъра. С него можете да получавате известия от смартфона директно в прозореца на браузъра или на работния плот, ако имате инсталирано настолно приложение. В допълнение към известията тази услуга ви позволява да прехвърляте файлове между устройствата си, както и да споделяте връзки или бележки.

Внимание, разбира се, са и "Каналите", създадени от сайтове, компании или хора. По този начин можете бързо да научите последните новини, защото те ще идват при вас веднага след публикуването им като известие. Какво друго ... О, да, на SMS можете да отговорите оттук. Е, не е ли сладко? Не за нищо Pushbullet е наречен приложението за 2014 г. наведнъж няколко големи и не много издания.

джоб

джоб

И тук е друга знаменитост. Джоб - истинска мечта отстъпници - хора, които полагат всичко за по-късно. Намерихте интересна статия, но няма време да я прочетете? Просто кликнете върху бутона за удължаване в браузъра, добавете маркери, ако е необходимо и ... забравете за него до подходящия момент. Върнете се в статията, която можете, например, в автобуса, от смартфона. Да, услугата е междуплатформена и може да се използва на всяко устройство.

Тази функция обаче не свършва там. Продължете с факта, че статии и уеб страници могат да се съхраняват на устройството за офлайн достъп. Също така тук има определен социален компонент. По-точно можете да се абонирате за някои потребители и да прочетете какво четат и препоръчват. Най-вече това са известни личности, блогъри и журналисти. Но бъдете подготвени за факта, че всички статии в препоръките са изключително на английски.

Evernote Web Clipper

неочакван уеб клипър

Прократинаторите бяха помогнати, но сега те ще се насочат към по-организираните хора. Такива почти със сигурност използват популярната услуга за създаване и съхраняване на бележки Evernote , който вече е публикувал няколко статии на нашия уебсайт.

С помощта на уеб клип можете бързо да запишете статия, опростената статия, цяла страница, отметка или екранна снимка в бележника, от който се нуждаете. Веднага можете да добавяте тагове и коментари.

Също така бих искал да отбележа, че потребителите от Evernote Също така си заслужава да търсите уеб магнетофони за вашите услуги. Например, за OneNote, тя също съществува.

StayFocusd

stayfocusd

И тъй като става въпрос за производителност, си струва да споменем такова полезно продължение като StayFocusd. Както вече сте разбрали от заглавието, това ви позволява да се съсредоточите върху основната задача. Това просто го прави по доста необичаен начин. Съгласен съм, че най-големият разсейващ фактор зад компютъра са различни социални мрежи и места за забавление. На всеки пет минути сме толкова привлечени, че можем да проверим какво е новото в новините.

Ето защо това разрастване пречи. След известно време на определен сайт ще бъдете посъветвани да се върнете към бизнеса. Максимално допустимото време, както и сайтовете с "бели" и "черни" списъци са свободни да се запитате.

Noisli

noisli

Често има много разсейващи или просто досадни шумове около нас. Бръмченето на кафе, звукът на вятъра в колата - всичко това ви предпазва от концентриране върху основната задача. Някой се спасява от музика, но някои хора също са разсеяни. Но звуците на природата, например, ще успокоят почти всички.

Само този Noisli и зает. Първо трябва да отидете на сайта и да създадете свои собствени предварително зададени звуци. Това са естествени звуци (гръмотевици, дъжд, вятър, шумолене от листа, звук от вълни) и "изкуствени" (бял шум, тълпи звуци). Можете свободно да комбинирате няколко дузина звука, за да създадете собствена мелодия.

Разширението просто ви позволява да изберете една от предварително зададените настройки и да настроите таймера, след което мелодията ще спре.

HTTPS навсякъде

HTTPS навсякъде

И накрая, си заслужава малко разговор за сигурността. Може би сте чували, че HTTPS е по-сигурен протокол за свързване към сървъри. Това разширение го включва насилствено на всеки възможен обект. Можете също така да направите просто HTTP заявки просто блокирани.

заключение

Както виждате, за браузъра Вивалди има много полезни и качествени разширения. Разбира се, има много други добри разширения, които не споменахме. И какво ще посъветвате?