Браузъри за поддръжка на Unity Web Player

Някои потребители обичат да играят браузърни приложения, но някои от тях са разработени на двигателя Unity и съответно изискват инсталиран Unity Web Player на компютъра. Само след инсталирането на този компонент такава пренесена игра ще може да работи без проблеми. Понякога обаче потребителят е изправен пред факта, че браузърът му не поддържа тази технология. Единственият изход в този случай би бил да се намери подходящ уеб браузър, за който бихме искали да говорим в рамките на тази статия.

Internet Explorer

Internet Explorer е браузър, познат на всички потребители на Windows, но малко използван. Обикновено се стартира веднъж - за да изтеглите друг уеб браузър. Това не означава, че трябва да забравите за такъв софтуер завинаги. Една от най-новите версии, IE 11, върши добра работа при стартиране на приложения на Unity Web Player и можете да прекарвате времето си в любимата си игра без никакви проблеми.

Външен вид на браузъра Internet Explorer

Единственото нещо, което трябва да имате предвид е, че внедряването на Unity Web Player е невъзможно в по-старите сборки на Internet Explorer и преди започване на играта се препоръчва да се уверите, че последната версия на необходимия компонент е инсталирана на компютъра. Споменатият браузър не се нуждае от изтегляне, той се инсталира по подразбиране във всички операционни системи Windows.

Изтеглете Internet Explorer

Microsoft край

В Windows 10 се появи нов вграден уеб браузър, който предоставя много полезни функции и е в състояние да се конкурира с много от любителите на интернет изследователите. Що се отнася до съвместимостта с разглежданата днес технология, компанията, по време на работата си с Edge, се опита да направи всичко, за да се присъедини бързо към редиците на софтуер с поддръжка на WebGL, но не се получи веднага. Сега обаче Microsoft Edge е посочен като съвместим с Unity браузър и може да се използва за стартиране на игри.

Изглед на Microsoft Edge Browser

В допълнение, Edge е доста удобен, автоматично се актуализира с пускането на нови добавки за Windows и е доста достоен кандидат за публикацията, използвайки браузъра по подразбиране. Нищо не ви пречи да го използвате само за игри и да продължите другата работа в обичайната програма.

Изтеглете Microsoft Edge

Mozilla firefox

Mozilla Firefox е един от най-популярните браузъри с отворен код, което го прави свободно достъпен на различни платформи, включително Windows. Стабилната работа с Unity Web Player се поддържа само до версия 42, във всички следващи модулни технологии беше премахната и вече не функционира по никакъв начин. Единственият начин за взаимодействие с такива приложения е използването на ESR монтаж, който е предназначен за системни администратори. Подкрепата на NPAPI все още съществува в нея и най-вероятно няма да изчезне никъде.

Външен вид на уеб браузъра Mozilla Firefox

Що се отнася до цялостната функционалност на този браузър, той изпълнява същите задачи като повечето други аналози. Някои потребители са недоволни от голямото потребление на системни ресурси, което значително намалява цялостната работа на компютъра, но Mozilla Firefox в това отношение показва далеч от най-лошия вариант в сравнение с най-близките си конкуренти.

Изтеглете Mozilla Firefox

сафари

Сега браузърът Safari се използва основно само от собствениците на компютри на платформата MacOS, тъй като пускането на нови версии за Windows бе преустановено през 2012 г. Той все още поддържа NPAPI технологията и взаимодейства правилно с всички плъгини, включително Unity Web Player.

Външен вид на уеб браузъра Safari

Недостатъкът е, че потребителите на Windows ще трябва да използват остарял софтуер, който може да предизвика трудности при изпълнение на други задачи. Safari се разпространява безплатно, лесно се инсталира и разбира интерфейса, достъпен за изтегляне на официалния сайт на разработчиците.

Изтеглете Safari

Netscape навигатор

Първоначално технологията NPAPI, която също е необходима за допълване на Unity, е създадена специално за браузъра Netscape Navigator. След известно време излизането на актуализацията спря и скоростта на компанията-разработчик отказа да поддържа този уеб браузър. Въпреки това, ако изтеглите най-новата версия на тази програма, игри за Unity ще работят там без никакви проблеми.

Външен вид на уеб браузъра Netscape Navigator

Недостатъците на използването на Netscape Navigator са същите като тези на предишния представител - без значение, което създава трудности при ежедневната употреба. Ако имате нужда само от браузър, за да стартирате приложения, можете да използвате тази програма.

Изтеглете Netscape Navigator от официалния сайт.

Google хром

Разбира се, Google Chrome се счита за един от най-популярните браузъри в света, но разработчиците му изоставят подкрепата си за NPAPI през 2015 година. Поради това стартирането на Java, Unity и Flash Player тук става невъзможно. Единственият изход за потребителите е да търсят старата версия на уеб браузъра, където тази технология все още присъства, но никой не препоръчва използването на остарели сглобки.

Изглед на уеб браузър на Google Chrome

Изтеглете Google Chrome

На тази статия се стига до логично заключение. Както виждате, няма много решения за стартиране на приложения на Unity Web Player и ще трябва да се опита да намери правилния браузър. Опитахме се да улесним тази задача, като покажем наличните опции.