Когато видеото не се възпроизвежда в браузъра, основната и най-честата причина е липсата на приставка Adobe Flash Player , За щастие този проблем може да бъде решен независимо. Има обаче и други причини, които ще научим по-късно.

Коригирайте счупеното видео

В допълнение към проверката на наличието на приставката за Flash Player, трябва също така да обърнете внимание, например, на версията на браузъра, както и какви настройки са инсталирани в програмата и т.н. Нека видим как да поправите видеоклип, който не се възпроизвежда.

Метод 1: Инсталирайте или актуализирайте Flash Player

Първата причина, поради която видеото не работи, е липсата на Adobe Flash Player или старата версия. Въпреки факта, че много сайтове използват HTML5, Flash Player все още е в търсенето. В това отношение е необходимо на компютъра на човека, който иска да гледа видеото, да бъде инсталиран този програмен модул.

Трябва да изтеглите флаш плейър за гледане в YouTube

Следващата статия разяснява по-подробно какви други проблеми могат да бъдат свързани с Flash Player и как да ги решите.

Прочетете още: Flash Player не работи

Ако вече имате Flash Player, трябва да го актуализирате. В случай, че този плъгин не е наличен (той се изтрива, не се изтегля след инсталиране на Windows и т.н.), той трябва да бъде изтеглен от официалния сайт. Следващият урок е да инсталирате или актуализирате тази приставка.

Урокът: Как да актуализирате Adobe Flash Player

Ако не сте променили нищо и видеото не се възпроизвежда досега, ще продължим напред. Опитваме се да актуализираме напълно браузъра, но в началото той трябва да бъде премахнат. Това трябва да бъде направено, защото видеоклипът на сайта може да бъде по-нов стандарт от самия браузър и затова записът не се възпроизвежда. Можете да решите проблема, като актуализирате уеб браузъра и можете да научите как да го направите в популярни програми като опера , Mozilla Firefox , Yandex Browser и Google Chrome , Ако сега видеото не иска да работи, отиваме напред.

Метод 2: Рестартирайте уеб браузъра

Наблюдава се, че браузърът не показва видеоклипа поради неуспехи в самата система. Също така, проблемът може да възникне, ако са отворени твърде много раздели. Затова ще бъде достатъчно, за да рестартирате уеб браузъра. Научете как да рестартирате браузъра опера , Yandex Browser и Google Chrome ,

Метод 3: Сканиране за вируси

Друга възможност, как да поправите видеоклип, който не работи, е почистването на компютъра от вируси. Можете да използвате помощна програма, която не е необходимо да инсталирате, - Dr.Web CureIt , или друга програма, която е по-подходяща за вас.

Сканиране на компютър с Dr.Web CureIt

Метод 4: Проверете кеш файловете

Възможната причина, поради която видеоклипът не може да бъде възпроизведен, може също да е препълнен кеш на уеб браузъра. За да почистите само кеша, ви препоръчваме да се запознаете с общия урок по тази тема от връзката по-долу или да научите как да решите тази задача в Yandex Browser , Internet Explorer , Google Chrome , Mozilla Firefox ,

Прочетете още: Как да изчистите кеша

По принцип, горепосочените съвети помагат да се определят проблемите с видеозаписа. Като приложим инструкциите, които предлагаме, се надяваме, че ще можете да коригирате ситуацията.