Всеки лаптоп или компютър има видеокарта. Често това е интегриран адаптер от Intel, но може да бъде достъпен и дискретен от AMD или NVIDIA. За да позволите на потребителя да използва всички функции на втората карта, трябва да инсталирате подходящите драйвери. Днес ще ви кажем къде да намерите и как да инсталирате софтуера за AMD Radeon HD 7670M.

Методи за инсталиране на софтуера AMD Radeon HD 7670M

В тази статия ще разгледаме 4 начина, които са доста достъпни за всеки потребител. Тя ще изисква само стабилна интернет връзка.

Метод 1: Уебсайт на производителя

Ако търсите драйвери за всяко устройство, първо посетете интернет портала на официалния производител. Там е гарантирано, че можете да намерите необходимия софтуер и да изключите риска от инфекция на компютъра.

 1. Първата стъпка е да посетите сайт AMD от предоставената връзка.
 2. Вие ще бъдете на основната страница на ресурса. В заглавката, намерете бутона "Поддръжка и драйвери" и кликнете върху него.

  AMD драйвери и поддръжка

 3. Отваря се страница за поддръжка, където можете да видите два блока по-долу: "Автоматично разпознаване и инсталиране на драйвери" и "Ръчно избиране на драйвери". Ако не сте сигурни кой модел видеокарта имате, или версията на операционната система, препоръчваме да кликнете върху бутона "Изтегляне" в първия блок. Ще започне да се изтегля специална програма от AMD, която автоматично ще определи кой софтуер е необходим за устройството. Ако решите ръчно да намерите драйвера, трябва да попълните всички полета във втория блок. Нека да разгледаме този въпрос по-подробно:
  • Точка 1 : Изберете вида на видеокартата - Графики на Notebook ;
  • Точка 2 : След това сериите - серия Radeon HD ;
  • Точка 3 : Тук посочваме модела - Radeon HD 7600M Series ;
  • Точка 4 : Изберете вашата операционна система и битова дълбочина;
  • Стъпка 5 : Кликнете върху бутона "Показване на резултатите", за да отидете на резултатите от търсенето.

  AMD Официален сайт Избор на устройство

 4. Вие ще бъдете на страницата, където ще се показват всички налични за вашето устройство и драйвери, както и ще можете да намерите повече информация за изтегления софтуер. В таблицата със софтуера намерете най-актуалната версия. Също така препоръчваме да изберете софтуер, който не е в тестовата фаза (думата "Бета" не се появява в заглавието), тъй като ще бъде гарантирано, че ще работи без никакви проблеми. За да изтеглите драйвера, кликнете върху оранжевия бутон за изтегляне в съответния ред.

  AMD Официален сайт Изтегляне на драйвери

След като изтеглянето приключи, изпълнете инсталационния файл и следвайте инструкциите на съветника за настройка. С изтегления софтуер можете напълно да конфигурирате видео адаптера и да започнете. Обърнете внимание, че на нашия сайт са публикувани по-ранни статии за това как да се създадат контролни центрове за AMD графичен адаптер и как да се работи с тях:

Прочетете повече:
Инсталиране на драйвери чрез AMD Catalyst Control Center
Инсталиране на драйвери чрез AMD Radeon Software Crimson

Метод 2: Общ софтуер за търсене на водачи

Има много програми, които позволяват на потребителя да спести време и усилия. Такъв софтуер автоматично анализира компютъра и идентифицира хардуера, който трябва да бъде обновен, или да инсталирате драйверите. Не изисква специални познания - просто кликнете върху бутона, потвърждавайки, че сте прочели списъка с инсталиран софтуер и се съгласявате да направите промени в системата. Трябва да се отбележи, че по всяко време има възможност да се намеси в процеса и да се отмени инсталирането на някои компоненти. На нашия сайт можете да видите списъка с най-популярния софтуер за инсталиране на драйвери:

Прочетете повече: Инсталиране на софтуер за инсталиране на драйвери

Основен екран на DriverMax за актуализиране на драйвери на видеокарта

Например, можете да използвате DriverMax , Този софтуер е лидер в броя на наличния софтуер за различни устройства и операционни системи. Потребителският интерфейс, руската версия и възможността за връщане на системата в случай на грешка привличат много потребители. На нашия сайт ще намерите подробен анализ на програмните функции на връзката по-горе, както и урок по работа с DriverMax:

Прочетете повече: Актуализиране на драйвера с DriverMax

Метод 3: Използване на устройството ID

Друг не по-малко ефективен начин, който ще ви позволи да инсталирате драйвери за AMD Radeon HD 7670M, както и за всяко друго устройство, е използването на хардуерния идентификационен номер. Тази стойност е уникална за всяко устройство и ви позволява да намерите софтуера за вашата видеокарта. Можете да намерите идентификационния номер в "Диспечер на устройства" в "Свойства" на видеокартата или просто да използвате стойността, която сме взели предварително за ваше удобство:

PCIVEN_1002&DEV_6843

Поле за търсене на

Сега просто го въведете в полето за търсене на сайта, което е специализирано в намирането на драйвери по ID и да инсталирате изтегления софтуер. Ако все още имате въпроси относно този метод, препоръчваме Ви да прочетете статията ни по тази тема:

Урокът: Търсене в драйвери по ID на хардуера

Метод 4: Системни инструменти

И накрая, последният метод, който ще отговаря на тези, които не искат да използват допълнителен софтуер и обикновено изтеглят нещо от Интернет. Този метод е най-слабо ефективният от всички, разгледани по-горе, но в същото време може да помогне в непредвидена ситуация. За да инсталирате драйвера по този начин, трябва да отидете в "Device Manager" и да кликнете с десния бутон на мишката върху адаптера. В контекстното меню, което се показва, кликнете върху реда "Актуализиране на драйвера" . Също така препоръчваме да прочетете статията, където този метод се разглежда по-подробно:

Урокът: Инсталиране на драйвери със стандартни инструменти за Windows

Процесът на инсталиране на намерения драйвер

Така че, разгледахме няколко метода, които ви позволяват бързо и лесно да инсталирате необходимите драйвери за AMD Radeon HD 7670M. Надяваме се, че бяхме в състояние да ви помогнем при решаването на този проблем. Ако имате някакви проблеми - напишете по-долу в коментарите и ще се опитаме да отговорим възможно най-скоро.