Графичните решения, вградени в процесора, гарантират, че лаптопът работи в енергоспестяващ режим, но това е възможно само със съответните драйвери в системата. По-долу ще ви разкажем какви методи са на разположение за получаване на софтуер за AMD Radeon HD 8650G.

Драйвери за Radeon HD 8650G

Въпросният адаптер принадлежи към остаряла категория устройства, така че можете да намерите софтуер за него само по един официален метод и три такива на трети страни.

Метод 1: Уеб сайт на AMD

Най-добрият начин да изтеглите драйвера за HD 8650G е да използвате портала на производителя.

Отворете уебсайта на AMD

 1. Отидете на страницата на връзката по-горе, след което намерете елемента "Драйвери и изтегляния" и кликнете върху него.
 2. Отворена поддръжка за изтегляне на драйвери за AMD Radeon HD 8650G от официалния сайт

 3. За достъп до страницата за поддръжка във формуляра за търсене трябва последователно да зададете следните критерии - „Процесори с графика“"Процесори от серия AMD"AMD серия A10 за лаптопи"A10-5750M с Radeon HD 8650G"... Проверете въведената информация и кликнете „Изпращане“.
 4. Изберете критерии за изтегляне на драйвери за AMD Radeon HD 8650G от официалния уебсайт

 5. Изтеглянията за избраното устройство са сортирани по операционна система, така че за да получите списък, отворете блока, съответстващ на целевата ОС.
 6. Изберете OS и битова дълбочина, за да изтеглите драйвери за AMD Radeon HD 8650G от официалния сайт

 7. Разгледайте списъка, изберете подходящата версия на софтуера и използвайте бутона "Изтегли" срещу съответната позиция.
 8. Започнете да изтегляте драйвери за AMD Radeon HD 8650G от официалния сайт

 9. Инсталирането на помощния софтуер за хардуер на AMD става чрез собствено приложение: Издание на адреналин за Windows 10, Crimson Software за 8.1 и Център за управление на катализатора за 8 и повече.

  Изтегляне на драйвери за AMD Radeon HD 8650G с помощта на Catalyst Control Center

  Урок: Инсталиране на драйвери за AMD карти чрез Център за управление на катализатора/Издание на адреналин.

 10. Този метод е най-удобен по отношение на съвместимостта, но отнема много време.

Метод 2: Софтуер на трети страни

Една от възможните опции за изтегляне на сервизния софтуер за въпросния видеоадаптер е използването на драйвера. Има много от тях на пазара, като най-лесни за ползване бяха разгледани от един от нашите автори в специално ревю.

Повече информация: Най-добрият софтуер за инсталиране на драйвери

Широката селекция от drayverpacks може да обърка неопитните потребители. За тези, които не могат да намерят правилния, ще препоръчаме решение, наречено DriverMax: Този инструмент първоначално е разработен за търсене на драйвери за видеокарти, а текущите му версии имат най-голямата база данни с такива устройства.

Изтегляне на драйвери за AMD Radeon HD 8650G с помощта на драйвер пакет

Урок: Как да изтеглите драйвери за видеокарти с помощта на Drivermax

Метод 3: ИД на хардуер

Почти цялото оборудване, което се свързва с дънните платки на компютри или лаптопи, има специален идентификационен код. Благодарение на него хардуерният фърмуер и операционната система определят правилно вида на устройството и неговия модел. Стойността за HD 8650G е показана по-долу. Тази последователност ще ви бъде полезна при търсене на софтуер, който е описан по-подробно в отделно ръководство.

PCIVEN_1002 & DEV_990B

Урок: Търсете драйвери по идентификатор на устройството

Метод 4: Windows Toolkit

Графиката, вградена в процесора, обикновено има минимални настройки, така че ако целта на потребителя е да осигури работоспособността на адаптера, можете да се справите с инструмента за изтегляне на системния драйвер. Достъпът до тази функция става чрез щракване „Диспечер на устройства“.

Получаване на драйвери за AMD Radeon HD 8650G с помощта на системни инструменти

Повече информация: Инсталиране на драйвери с помощта на системни инструменти

Сега знаете как да изтеглите помощния софтуер за интегрирания графичен процесор AMD Radeon HD 8650G. Има няколко метода за избор, но те са универсални и подходящи за почти всяка ситуация.